Cormoran Red Master

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

atihav
utilizator nou
utilizator nou

Cormoran Red Master

Mesaj de atihav » 07 Ian 2015, 16:08

Are cineva o parere despre lanseta Cormoran Red Master UltraLight 1.80 m 1-9 g?...sigur, daca are cineva sau a avut ocazia sa pescuiasca cu el. Eu am un Black Bull UL 2.10m 1-12g care si la clean de peste 1kg se comporta foarte bine. Vreau ceva mai UL si mai scurt...m-am orientat sepre Cormoran pentru ca stiu ca la pretul lor sunt ok. Ma intereseaza daca nu cumva este prea moale la varf.

gyrgy
senior
senior

Re: Cormoran Red Master

Mesaj de gyrgy » 07 Ian 2015, 21:13

Am avut ocazia sa pun mana pe ea odata, se "balangane" ca o nuia. Acum depinde si de gustul tau...Daca vrei ceva mai fast orienteaza-te catre altceva.

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 08 Ian 2015, 09:18

Salut,
aceeasi dilema am avut-o si eu acum o luna.
Le-am avut pe ambele in mana, la Arrow pe Mihai Bravu daca esti din bucuresti le poti vedea.
Black Bull este mult peste Red master. In primul rand red master nu e deloc finisata, si mi-a parut rigida. Problema se pune cum iti va arunca nalucile, la cat e de rigida. Du-te si vezi-o in magazin. Cand o s-o vezi nu ti se va mai parea o alegere de luat in calcul... Acum depinde si de buget. Costa 100 lei...
La 200 lei am vazut cea mai faina lanseta de 1.80 in gama asta de pret, Cormoran TX4 Motala!!! Eu cautam de 2.10 si mi-am luat ULX-ul second...
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 09 Ian 2015, 12:42

am vazut-o si eu mai demult la arrow, mi s-a parut ca are inele mult prea mari pentru ea, mai ales pe varf, e foarte dezechilibrata, degeaba are 105g, comparativ cu un ULF de 120g se simte mult mai greu red masterul, +ca nu mi se pare ca ar arunca bine 1g, poate de pe la 3g in sus mai degraba...

atihav
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de atihav » 10 Ian 2015, 12:27

Mutumesc de raspunsuri. valeriu28 ce parere ai de cormoran tx4 motala....este ok. Nu are blancul gros sau prea moale?

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 10 Ian 2015, 13:25

Sunt convins ca altii mai experimentati iti pot da raspunsuri mai ample... Motala e foarte bine finisata si echilibrata, chiar si cativa prieteni mult mai pescari decat mine au pipait-o si au zis "asta e" !!! Daca nu gaseam ulx-ul, (eu aveam nevoie de ceva 2.10m) luam clar motala...
Nu imi pare prea moale, nici foarte tare. Flexibila atat cat trebuie sa fie. Usoara, precisa. Mi se pare oricum destul de fast. Subtire dar fast. Daca te duci sa o vezi, cred ca o sa-ti placa si-o cumperi. O gasesti peste tot inclusiv la total fishing. E generatia noua de "ulx" dar fara fuji si parca putin mai fast...

atihav
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de atihav » 10 Ian 2015, 13:49

Da...chiar am gasit un articol despre cormoran motala si scrie numai de bine :) In concluzie am ramas la 2 lansete Cormoran TX4 MOTALA 1,80m si Savage gear Parabellum UL 1.90m/0.5g. Pe undeva Savage gear-ul imi place mai mult ca si aspect plus materialele din care este facut sunt de calitate. Din pacate am gasit cam putine informatii despre lanseta la noi in tara, si ce am gasit nu erau cele mai bune...ca este prea moale, si se cam rup, pe cand in america scriu numai de bine despre lanseta :wallbash: :headbash: As fi cel mai bucuros om din lume :D daca ar veni cineva cu pareri despre Savage gear

atihav
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de atihav » 10 Ian 2015, 13:54

Eu mai mult pescuiesc pe mures ...preferand sa pescuiesc pe curent moderat.
Tot are cineva Savage gear sa ma ajute in alegere.... :)

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 10 Ian 2015, 15:42

N-are rost sa faci 2 topicuri pe acelasi subiect.
Intre cele 2, desi nu am vazut Parabellum, as merge clar, in gama asta de pret pe Cormoran.
Materialele sunt foarte bune la Motala TX4
Multi pescari de UL au apreciat-o
Cormoran are ceva traditie pe blank-uri UL, inca de pe vremea cand compania avea capital german.
Se pare ca lanseta e aparuta de relativ putin timp, produsa de concernul nou Daiwa Cormoran
Savage Gear FACE momeli, - si pentru asta si-a castigat notorietatea. Cormoran face lansete:)
Inclusiv Berti pe site-ul lor are o rubrica de apreciere pentru lanseta asta.
Despre Savage Gear...
Un coleg de pe forumul asta sau altul se plangea ca s-a rupt prea usor... atat am auzit. Nu am vazut-o nici eu prin magazine.
Dar imi place foarte mult TX4 chiar si ca design..
Parabellum e mai UL decat Motala, deci probabil ca se va cambra mai tare in curent...
Uita-te si la Rapture, au lansete foarte bune in bugetul tau..
Eu tot Cormoran as lua, ti-am scris asta pentru ca acum o luna s-a discutat chiar de alegerea unei lansete UL. Daca vrei sa faci comparatii specifice X cu Y... vei primi Z pareri, si nu stiu cat iti va fi de folos.
Du-te la un magazin si vezi ce ti se potriveste, apoi fa un research pe google, citeste pro si contra despre fiecare si poti decide...
Ma tem ca forumul nu te va ajuta foarte mult, pentru ca tu stii cel mai bine unde pescuiesti, pe ce curent, la ce naluci, pentru ce specie, din ce pozitie, etc..

Citeste asta: http://www.bertilure.ro/blog/?p=1172

atihav
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de atihav » 10 Ian 2015, 17:44

Mersi mult de raspuns.Am citit articolul, si chiar trebui sa stie ceva lanseta daca a fost prezentat de Eugen German ca si o lanseta bun la pret nu chiar exagerat. Ma gandeam ca cineva a avut sau are Savag gear-ul si poate da cu parerea, pentru ca eu pana acum nici nu am vazut macar o lanseta sub brand-ul asta...si in magazinele din zona sigur nici nu o sa vad :D Pe cand de la cormoran am Black bull-ul de care sunt multumit. Mersi inca o data valeriu28, poate pana saptamana ce vine mai apare cineva cu alte pareri, pana cand dau comanda :respekt:

Scrie răspuns