Comportamentul stiucii

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Comportamentul stiucii

Mesaj de catax4u » 27 Ian 2015, 19:50

Salut. pt. cei mai experimentati la pescuit de stiuca, am o curiozitate. Ce se intampla cu stiuca de se retrage din balti unde nu e prea mare adancimea si e multa vegetatie, asa cum ii place ei si dintr-o data data nu mai vezi saritura, atac sau orice semn ca ar mai fi acolo. Treaba asta s-a petrecut chiar anu trecut(2014) undeva prin luna octombrie. Au fost vreo 2-3 saptamani in care a atacat intr-una si a fost destul de agresiva si apoi parca a disparut de tot. Balta respectiva e alim. din rau si are o gura de alimentare prin care au si patruns stiucile. M-i s-a parut un comportament destul de ciudat, mai ales ca avea pestisori de vanat din plin si dintr-un motiv anume nu a vrut sa mai stea acolo si s-a tras la apa mai mare cred, pe cursul raului. Primavara are o perioada anume cand incepe din nou sa vaneze?

keymaker
senior
senior

Re: Comportamentul stiucii

Mesaj de keymaker » 28 Ian 2015, 20:38

din ce am vazut eu stiuca ramane captiva in japse si deci nu prea e mofturoasa la cota apei din balta.
intr-adevar ramane in preajma hranei si nu mi s-a parut sa fuga din balta cu vreo ocazie daca are de mancare.mai degraba nu a intrat cand ma asteptam primavara in momentul inundatiilor chiar daca apele au stat mari in paduri si maluri mult timp atat cat sa se adune sau sa-si creeze teritorii de vanat.
cred densitatea lor scazuta la un moment dat(din cauza pescuitului) poate sa le faca inactive si sa nu-si mai dea in petec cu sarituri si giumbuslucuri.
dupa prohibitie mai e luna cea mai buna cred eu ptr stiuca pana sa se aseze covor nou de iarba...dar ramane sa urmaresti indeaproape poate mai sunt si alte cauze

Scrie răspuns