clean pe apa tulbure

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Pif.
veteran
veteran

Re: clean pe apa tulbure

Mesaj de Pif. » 10 Ian 2014, 16:10

MuskMd scrie:tulbure tulbure, dar cand vrei sa il prinzi ? acum sau in sezon?

ca acum...mai greu :D
M ai greu la musca ..
:respekt:

agabi
veteran
veteran

Mesaj de agabi » 10 Ian 2014, 16:27

Apa o fi limpede acum,da-i sub gheata...

Pif.
veteran
veteran

Mesaj de Pif. » 10 Ian 2014, 17:37

Incearca sa prinzi momentul cand se dezgheata..cateva zile cu soare iar cleni au sa manance !

stefan78
junior
junior

Mesaj de stefan78 » 13 Ian 2014, 19:14

Am fost ieri pe rau si nu am luat nimic...am pescuit doar la vobler...

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 24 Ian 2014, 09:38

Vobler pe fond negru .de preferat cu pete rosii sau galben fluo.garantat nu dai gres
Pilly

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 24 Ian 2014, 09:49

Pif. scrie:
MuskMd scrie:tulbure tulbure, dar cand vrei sa il prinzi ? acum sau in sezon?

ca acum...mai greu :D
M ai greu la musca ..
:respekt:
Nu vreau sa te dezamagesc,dar Simbata am prins primul clean pe 2014,la o uda,avea cam 22-23 cm,asa ca mustele rulz,anul trecut ,iarna, am prins pe PT,in conditii de ceata si 2-3 grade .Din pacate am avut doar 30 de minute la dispozitie,am avut atacuri si pe uscate,vreo 3.Locul nu e secret ,riul Rimnicu Sarat.

Pif.
veteran
veteran

Mesaj de Pif. » 25 Ian 2014, 17:45

@kleniacul..felicitari pt cleanul prins la musca.
P.S..greu,nu e sinonim cu imposibil..si nu ma dezamagesti ,ma bucur pt fiecare reusita a colegilor de pe forum :D

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 25 Ian 2014, 18:04

Pif. scrie:@kleniacul..felicitari pt cleanul prins la musca.
P.S..greu,nu e sinonim cu imposibil..si nu ma dezamagesti ,ma bucur pt fiecare reusita a colegilor de pe forum :D
Dezamagirea e legata de artificiala folosita,nu de invidie.E mai greu cu musca decit cu voblerele.Fir intins :lol:

Pif.
veteran
veteran

Mesaj de Pif. » 25 Ian 2014, 19:24

kleniacul scrie:
Pif. scrie:@kleniacul..felicitari pt cleanul prins la musca.
Dezamagirea e legata de artificiala folosita,nu de invidie.E mai greu cu musca decit cu voblerele.Fir intins :lol:
Eu zic k treaba e relativa ..depinde de perioada anului ce artificiala prefera cleanul..vara din ce am observat eu m ai bine prinzi la musca k la vobler ,primavara cu un vobler bun ai parte de partide frumoase..apoi noa apa cat e de adanca si curata ,locul de
pescuit,obiceiurile pestilor si cate si m ai cate..
Fir intins!

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 26 Ian 2014, 10:55

Eu am observat ca pestele are diverse comportamente in functie in primul rind de impactul cu pescarii.Asa observi pe Neajlov pesti mari,nu prea speriosi,care nu prea se ascund de pescari,dar ignora nalucile artificiale,mai ales pestii de talie medie si mare.Pe locul doi,la criterii,ar fi localizarea geografica a apei,adica ses,munte,etc.Pe apele rapide pestele ia mai hotarit naluca decit la ses.Apoi intervin factori de clima,de mediu,etc.Dar,pentru ca pescuitul nu e odisee digitala netratata la timp sau dupa ureche,acesti factori se combina asa incit vei descoperi ca pescuitul e o suma de incercari si esecuri,cu rare reusite.Din experienta proprie am invatat ca nici o partida nu seamana cu alta,desi temperatura ,limpezimea apei,locul,erau la fel,dar ceva diferea,asa incit o partida a fost plina de capturi,si eliberari,iar cealalta a fost o plimbare reusita.Asa ca vei ajunge sa ai nalucile tale favorite,care pescuite cu incredere,iti vor aduce rezultate,iar nalucile mele favorite,de ex,la tine nu vor da rezultatele pe care le obtin eu,pescuind amindoi in acelasi loc. :wink:

Scrie răspuns