clean,pastrav pe langa Severin

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

moneytehnik
veteran
veteran

Re: clean,pastrav pe langa Severin

Mesaj de moneytehnik » 08 Mai 2012, 16:35

Crezi ca numarul mare de vipere pazeste fauna baltii? Te inseli amarnic.
Un numar mare de vipere face doar sa creasca numarul de cautatori de vipere, care le prind pentru venin. Daca nu era ocrotita de lege acum nu mai gaseai una! Crezi ca trebuie sa fii nebun ca sa prinzi vipere? Nu, trebuie sa fi pregatit si o poate face oricine cu putine cunostinte in domeniu si cu o doza de antiviperin in buzunar.
Deci daca mai sunt vipere este pentru ca zona e cat de cat pazita. Si nu vedeai pescar pe mal daca nu permitea legea asta(ordinul de prohibitie).

Si nu cred ca pescarul cu o undita a facut sa se imputineze fauna piscicola - cred ca mai degraba braconajul industrial asa cum ar fi trebuit sa i se spuna pescuitului industrial. Ca sa nu mai vorbim de curentul electric... si altele...
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 08 Mai 2012, 17:22

filip_pescuitorul scrie:
Sami scrie: Bine ca nu e dupa tine,ca sa citez din spusele tale... :elkgrin:
Eu unul ma duc la pescuit pentru relaxare nu sa stau cu ochii beliti dupa vipere,serpi si alte lighioane reci ...
Daca era dupa mine si aveam puterea sa conduc sectorul piscicol cu nana de fier in biata tara asta pana acum (sa zicem in 15 ani) ar fi fost apele naturale bine pazite si pline de pesti. Ce mai conta ca erau si lighioane reci pe maluri? Tu vrei peste in apa sau preferi sa nu ai nici icra dar sa fie malurile curate si fara nici o vietate?
Se poate sa ai si peste in ape si fara eliberezi lighioane cu conditia sa elimini braconajul...ala de tip industrial si de tip barbar.
Acum cativa ani imi amintesc ca era a treia zi de Paste cand tocmai intrase Prohibitia si mergeam catre Mraconia de la Tr Severin.
Erau la plase in Dunare cate cred ca nu am vazut toata viata mea...si tu vii si imi spui de lighioane...
Sa vezi pe balta cand asteapta barca Politiei de Frontiera sa le vina oamenii in mal sa le aduca pestii braconati,totul sub privirea lor si a altora.
Sau: merg intr-o duminica spre localitatea Salcia sa dau la salau din barca...pe mal plin de ,,parasutisti'',vine o barca a Politiei de Frontiera ne controleaza de permise,actele de la barca si la cei de pe mal nici nu s-a uitat ,dar sa verifice ceva.Dupa un timp scurt deja discutau amical,politistii de frontiera cu ,,parasutistii'.
Acum intelegi ca lighioanele nu au efect?
Sau poate trebuie umblat la alte ,,lighioane'' dar la alea cu doua picioare si fara creier!
Legea trebuie respectata de sus in jos,restul e can can si discutii de forum! :wallbash:
Fir intins!

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 09 Mai 2012, 23:39

Aveti dreptate amandoi. Sunt jalnici astia de la Politia de Froentiera, nu toti dar foarte multi. Daca as avea banii necesari si outzele destul de tari as pune o recompensa pe capul celor din PF care fac afaceri cu braconierii. Cui imi aduce o mana de-a unuia ii dau sa zicem 3000 de euro, pentru cap as da 5000, pentru degete, limba maxim 1500. Facem toti o lista cu coruptii din PF, Politie, jandarmerie si anuntam vanatoarea cu premii!

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 10 Mai 2012, 08:25

filip_pescuitorul scrie:Aveti dreptate amandoi. Sunt jalnici astia de la Politia de Froentiera, nu toti dar foarte multi. Daca as avea banii necesari si outzele destul de tari as pune o recompensa pe capul celor din PF care fac afaceri cu braconierii. Cui imi aduce o mana de-a unuia ii dau sa zicem 3000 de euro, pentru cap as da 5000, pentru degete, limba maxim 1500. Facem toti o lista cu coruptii din PF, Politie, jandarmerie si anuntam vanatoarea cu premii!

Ne-ar trebui prea multi bani si am ramane apoi fara Politia de Frontiera :)))
Hai ca mi-am mai amintit o situatie iritanta: Dupa cum stiti legea nu da voie sa pescuiesti la o distanta mai mica de 500 m de baraje,dar la Pf1 se pescuieste exact langa Porti unde stim cu totii e plin de salau,credeti ca ia amenda cei care pescuiesc acolo? Nu ia pentru ca sunt protejati,iar alti pescari stau si admira la cei care dau langa baraj si ii invidiaza pentru ,,curajul'' sau mai bine zis ,,puterea'' pe care o au.
De multe ori vezi 2-3 barci acolo si daca ii vezi ca pleaca spre mal toti nu dureaza 2 minute si vezi salupa Politiei de Frontiera venind din aval si te intrebi...oare de unde au stiut?? :))
Se vad multe ,se fac putine,adica mai nimic,mai prind cate unul ratacit care nu are ce manca si atunci cheama si televiziunea sa vada ce mare realizare au facut ei. :lol1:
Fir intins!

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 10 Mai 2012, 16:44

Lasa ca intram in Schengen si nu mai vine PF-ul in granita cu Bulgaria. Din pacate raman la cea cu Serbia, o sa ne mai faca zile amare, stai linistit!

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 20 Mai 2012, 12:02

intra serbia mai repede decat noi in schengen.si nu o sa treaca mult pana intra si in ue. degeaba bagi vipere pe tot malul daca braconierii stau linistiti in barca.ii doare la palarie de vipere cu corn.daca termina pestele din balta ii vezi cum se apuca de muls venin.cand termina si cu viperele mai gasesc ei ceva de facut numai la munca nu.maine ii auzi cum incep sa caute dupa tezaure dacice pe acolo prin zona mraconia :lol1:
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 20 Mai 2012, 12:05

on topic: sus dupa 7 izvoare este un lac.a fost un prieten cu kaiacul.e plin de clean dar este mic si de pe mal sunt sanse foarte mici.din barca sau kaick ataca tot.merge la rotativa mica si la microvoblere.
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

moneytehnik
veteran
veteran

Mesaj de moneytehnik » 24 Mai 2012, 08:23

Zona lacului de acumulare de la 7 izvoare si amonte spre izvoarele Cernei , intra sub administrarea silvicului, astfel trebuie platita autorizatia la ei... am inteles ca permisul costa 150 ron pe an si vreo 30-40 ron pentru 10 zile si se obtine de la Ocolul Silvic Baile Herculane.
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 25 Mai 2012, 21:02

Sus, dupa 7 izvoare este LACUL IOVANU, unde este pastrav si clean.

Scrie răspuns