Clean - dimensiuni maxime/recorduri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Nu pot sa ma pronunt in legatura cu kilogramele la care ajunje un clean. Oricum cred ca maxim 6. Dar am auzit o poveste tare sumbra cu un clean care a mancat un pichinez. Daca va intrebati ce cauta pichinezul in apa.....pai un prieten ii facea baie si dintr-o data pichinezul a fost atacat de un clean enorm si smuls din sanul familiei.
Si acuma vorbind serios, voi chiar a-ti luat-o pe ulei rau de tot ca am ras de ma durut stomacu. Cineva zicea de niste cleni uriasi aflati intr-un baraj mai jos de C. de Arges. Lacul se numeste Zigoneni si clenii sunt tot acolo, chiar daca a fost secat de vreo 2 ori din anii 75 pana acum. Nu am prins mai mare de 1.5 kg dar am vazut cleni foarte mari. I-am estimat undeva la 3 kg poate si peste. Putin offtopik dar sa va mai spun ceva.
Prin anii 80 un student libanez s-a inecat in Vidraru. A fost mare valva cu ambasada Libanului, multi scafandrii, se platea valuta pe ora de cautare. Pompierii au gasit trupul inca din primele ore dar au mai tras de timp ca era buna valuta pe atunci. Dar a doua oara cand s-au bagat au vazut pe langa cadavru niste pesti imensi si le-a fost frica sa mai intre. Oricum lacul ala are o adancime foarte mare si inainte de a fi facut barajul a fost lac natural se pare pentru ca in fata barajului e groapa foarte adanca iar in caz de calamitate nu o sa se scurga mai mult de 30% din cantitatea de apa de acolo. Ii o poveste interesanta pt ca inainte sa fie barate raurile de la noi din tara inca mai urcau somonii de marea neagra (Salmo Labrax) si mai exista cazuri cu pesti migratori care au fost impiedicati sa mai migreze si au ramas aclimatizati prin lacuri glaciare. Arctic Charr de exemplu.
Deci in concluzie cleanul de LochNess chiar exista!
Si acuma vorbind serios, voi chiar a-ti luat-o pe ulei rau de tot ca am ras de ma durut stomacu. Cineva zicea de niste cleni uriasi aflati intr-un baraj mai jos de C. de Arges. Lacul se numeste Zigoneni si clenii sunt tot acolo, chiar daca a fost secat de vreo 2 ori din anii 75 pana acum. Nu am prins mai mare de 1.5 kg dar am vazut cleni foarte mari. I-am estimat undeva la 3 kg poate si peste. Putin offtopik dar sa va mai spun ceva.
Prin anii 80 un student libanez s-a inecat in Vidraru. A fost mare valva cu ambasada Libanului, multi scafandrii, se platea valuta pe ora de cautare. Pompierii au gasit trupul inca din primele ore dar au mai tras de timp ca era buna valuta pe atunci. Dar a doua oara cand s-au bagat au vazut pe langa cadavru niste pesti imensi si le-a fost frica sa mai intre. Oricum lacul ala are o adancime foarte mare si inainte de a fi facut barajul a fost lac natural se pare pentru ca in fata barajului e groapa foarte adanca iar in caz de calamitate nu o sa se scurga mai mult de 30% din cantitatea de apa de acolo. Ii o poveste interesanta pt ca inainte sa fie barate raurile de la noi din tara inca mai urcau somonii de marea neagra (Salmo Labrax) si mai exista cazuri cu pesti migratori care au fost impiedicati sa mai migreze si au ramas aclimatizati prin lacuri glaciare. Arctic Charr de exemplu.
spinning la scobar
RaPpSodIq scrie: Dar am auzit o poveste tare sumbra cu un clean care a mancat un pichinez. Daca va intrebati ce cauta pichinezul in apa.....pai un prieten ii facea baie si dintr-o data pichinezul a fost atacat de un clean enorm si smuls din sanul familiei.

Asta e legenda urbana care circula langa ORICE baraj din tara asta cred....RaPpSodIq scrie: Dar a doua oara cand s-au bagat au vazut pe langa cadavru niste pesti imensi si le-a fost frica sa mai intre.
am auzit-o pana acum pe Bicaz, Beresti-Sascut, Calimanesti, Stanca Costesti, Vidraru, si inca vre-o doua.....

ala nu era doar pastravul de mare ? somon .....RaPpSodIq scrie: inainte sa fie barate raurile de la noi din tara inca mai urcau somonii de marea neagra (Salmo Labrax)

Si da, posibilitatea ca alacurile de acumulare sa ascunda pesti mari exsita.... unii dintre noi am mai intrevazut cate ceva pe sonare

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Radeti voi dar un prieten a vazut pe sonar in acumularea Tau jud Alba/Sibiu in aceasi zi, locuri diferite 3 pesti imensi. A comparat dimensiunea de pe sonar cu somnii de la Avrig, i-a estimat undevz la aproape 2 m. Ca o fi lostrita sau altceva......numa pechinezu ala din ceruri poate stii.ranga scrie:ba nu! avea un pechinez!MuskMd scrie:![]()
si cleanul ala de un kil avea un inel in burta

spinning la scobar
- serbanhbk!!
- veteran
Poate erau copaci (de 2 metri)in apa !! Asta e o greseala frecventa intalnita la "sonarishti" ,cred ca tot ce e pe ecran e pesteRaPpSodIq scrie:Radeti voi dar un prieten a vazut pe sonar in acumularea Tau jud Alba/Sibiu in aceasi zi, locuri diferite 3 pesti imensi. A comparat dimensiunea de pe sonar cu somnii de la Avrig, i-a estimat undevz la aproape 2 m. Ca o fi lostrita sau altceva......numa pechinezu ala din ceruri poate stii.ranga scrie:ba nu! avea un pechinez!MuskMd scrie:![]()
si cleanul ala de un kil avea un inel in burta

Poate erau copaci (de 2 metri)in apa !! Asta e o greseala frecventa intalnita la "sonarishti" ,cred ca tot ce e pe ecran e peste
[/quote]
Bai da pesimisti mai sunteti, asa ceva nu am mai vazut
. Omu nu are sonaru de 2 zile stie sa faca diferenta dintre 1 pom si un peste. Si pomi suspending care sa pluteasca undeva la 12 m adancime cand fundul lacului arata pe sonar ca e undeva la peste 18m.......in fine nu mai zic nimic. Nu exista si gata. Dar cu pechinezu? cum ii cu pechinezu

Bai da pesimisti mai sunteti, asa ceva nu am mai vazut

spinning la scobar