Clean - dimensiuni maxime/recorduri

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
RaPpSodIq
senior
senior

Mesaj de RaPpSodIq » 05 Feb 2012, 06:50

Nu pot sa ma pronunt in legatura cu kilogramele la care ajunje un clean. Oricum cred ca maxim 6. Dar am auzit o poveste tare sumbra cu un clean care a mancat un pichinez. Daca va intrebati ce cauta pichinezul in apa.....pai un prieten ii facea baie si dintr-o data pichinezul a fost atacat de un clean enorm si smuls din sanul familiei.

Si acuma vorbind serios, voi chiar a-ti luat-o pe ulei rau de tot ca am ras de ma durut stomacu. Cineva zicea de niste cleni uriasi aflati intr-un baraj mai jos de C. de Arges. Lacul se numeste Zigoneni si clenii sunt tot acolo, chiar daca a fost secat de vreo 2 ori din anii 75 pana acum. Nu am prins mai mare de 1.5 kg dar am vazut cleni foarte mari. I-am estimat undeva la 3 kg poate si peste. Putin offtopik dar sa va mai spun ceva.

Prin anii 80 un student libanez s-a inecat in Vidraru. A fost mare valva cu ambasada Libanului, multi scafandrii, se platea valuta pe ora de cautare. Pompierii au gasit trupul inca din primele ore dar au mai tras de timp ca era buna valuta pe atunci. Dar a doua oara cand s-au bagat au vazut pe langa cadavru niste pesti imensi si le-a fost frica sa mai intre. Oricum lacul ala are o adancime foarte mare si inainte de a fi facut barajul a fost lac natural se pare pentru ca in fata barajului e groapa foarte adanca iar in caz de calamitate nu o sa se scurga mai mult de 30% din cantitatea de apa de acolo. Ii o poveste interesanta pt ca inainte sa fie barate raurile de la noi din tara inca mai urcau somonii de marea neagra (Salmo Labrax) si mai exista cazuri cu pesti migratori care au fost impiedicati sa mai migreze si au ramas aclimatizati prin lacuri glaciare. Arctic Charr de exemplu.

Deci in concluzie cleanul de LochNess chiar exista!
spinning la scobar

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Feb 2012, 08:13

RaPpSodIq scrie: Dar am auzit o poveste tare sumbra cu un clean care a mancat un pichinez. Daca va intrebati ce cauta pichinezul in apa.....pai un prieten ii facea baie si dintr-o data pichinezul a fost atacat de un clean enorm si smuls din sanul familiei.
:lol: :lol: :lol: :lol: genial..asta merge la cafenea :lol: Si in mod cert, pechinezul merita asta :D
RaPpSodIq scrie: Dar a doua oara cand s-au bagat au vazut pe langa cadavru niste pesti imensi si le-a fost frica sa mai intre.
Asta e legenda urbana care circula langa ORICE baraj din tara asta cred....
am auzit-o pana acum pe Bicaz, Beresti-Sascut, Calimanesti, Stanca Costesti, Vidraru, si inca vre-o doua..... :D
RaPpSodIq scrie: inainte sa fie barate raurile de la noi din tara inca mai urcau somonii de marea neagra (Salmo Labrax)

Deci in concluzie cleanul de LochNess chiar exista!
ala nu era doar pastravul de mare ? somon ..... :?

Si da, posibilitatea ca alacurile de acumulare sa ascunda pesti mari exsita.... unii dintre noi am mai intrevazut cate ceva pe sonare :)
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 05 Feb 2012, 11:45

Andrei ai uitat de Cuiejdel : la fel pesti mari... scafandrii ...panica :)

Ultima pe care am auzit-o anul trecut la Bicaz de la un bastinas : un biban de 7 kg care avea in el un clean de 1 kg :))
www.pentrupescuit.ro

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Feb 2012, 12:01

:lol:
si cleanul ala de un kil avea un inel in burta :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 05 Feb 2012, 12:49

bine ca am aflat sa nu imi mai duc cainele cand ies la clean :lol:
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 05 Feb 2012, 15:23

MuskMd scrie::lol:
ba nu! avea un pechinez! :lol:

RaPpSodIq
senior
senior

Mesaj de RaPpSodIq » 05 Feb 2012, 16:48

ranga scrie:
Radeti voi dar un prieten a vazut pe sonar in acumularea Tau jud Alba/Sibiu in aceasi zi, locuri diferite 3 pesti imensi. A comparat dimensiunea de pe sonar cu somnii de la Avrig, i-a estimat undevz la aproape 2 m. Ca o fi lostrita sau altceva......numa pechinezu ala din ceruri poate stii. :lol:
spinning la scobar

serbanhbk!!
veteran
veteran

Mesaj de serbanhbk!! » 05 Feb 2012, 18:19

poate era un banc de carasi :D

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 05 Feb 2012, 18:25

RaPpSodIq scrie:
ranga scrie:
Radeti voi dar un prieten a vazut pe sonar in acumularea Tau jud Alba/Sibiu in aceasi zi, locuri diferite 3 pesti imensi. A comparat dimensiunea de pe sonar cu somnii de la Avrig, i-a estimat undevz la aproape 2 m. Ca o fi lostrita sau altceva......numa pechinezu ala din ceruri poate stii. :lol:
Poate erau copaci (de 2 metri)in apa !! Asta e o greseala frecventa intalnita la "sonarishti" ,cred ca tot ce e pe ecran e peste :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

RaPpSodIq
senior
senior

Mesaj de RaPpSodIq » 05 Feb 2012, 18:43

Poate erau copaci (de 2 metri)in apa !! Asta e o greseala frecventa intalnita la "sonarishti" ,cred ca tot ce e pe ecran e peste :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]

Bai da pesimisti mai sunteti, asa ceva nu am mai vazut :lol:. Omu nu are sonaru de 2 zile stie sa faca diferenta dintre 1 pom si un peste. Si pomi suspending care sa pluteasca undeva la 12 m adancime cand fundul lacului arata pe sonar ca e undeva la peste 18m.......in fine nu mai zic nimic. Nu exista si gata. Dar cu pechinezu? cum ii cu pechinezu
spinning la scobar

Scrie răspuns