Clean de apa rece

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Alexica
utilizator constant
utilizator constant

Clean de apa rece

Mesaj de Alexica » 16 Oct 2011, 21:27

Va rog sa-mi spuneti cu ce prindeti voi clean in perioada asta ca eu incerc de ani de zile sa prind clean aici dar cum se raceste apa e mort cu totul... vreau sa mentionez ca pescuiesc pe raul Siret si Suceava,in zona barajului Rogojesti,in aval si in amonte de acesta si pescuiesc mai mult la vobler...Va rog daca se poate sa-mi spuneti ce voblere folositi si ce tehnica pentru a prinde clean tomna tarziu sau chiar iarna, cand apa se raceste foarte tare!Multumesc anticipat,toate bune tuturor!

SzylaRd
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de SzylaRd » 16 Oct 2011, 22:01

Salut!
Azi am prins un clean de peste 40cm, la un vobler 5 cm floating in apa de maxim 1.5 m foarte limpede.
Incearca cu voblere cu evolutie peste 1 -1.5 m, recuperat incet cu pauze dese...
Daca Nu Stii Ce Cauti, Atunci Nu Mai Cauta!

TAVY
junior
junior

Mesaj de TAVY » 17 Oct 2011, 00:24

SALUTARE! AM PRINS CLEAN LA VOBLER IN LUNA DECEMBRIE ANUL TRECUT PE IALOMITA. AM AVUT CATEVA PARTIDE FRUMOASE. AM FOLOSIT VOBLER DE 3 CM CULOARE NATURALA, RECUPERARE FOARTE LENTA MAI MULT CURENTUL APEI FACAND TOATA TREABA. FIRE INTINSE

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 17 Oct 2011, 07:28

Inca nu am prins Clean in perioada mai rece dar saptamana viitoare cred ca ma voi duce daca tine vremea. Parerea mea este ca ar trebuii tinut cont de faptul ca apa fiind rece ca gheata pestele nu mai este atat de vigilent cum e vara deci trebuie recuperare lenta si mai trebuie tinut cont de faptul ca in general toti pestii se cam retrag la apa adanca deci voblerul trebuie sa aiba evolutie la adancime.

La ultima partida de Clean, din cauza ca nu am cunoscut deloc locurile unde am pescuit am lasat vreo 5 rotative si doua voblere. Apai acuma cu frigul asta trebuie evolutie pe fund daca vrem sa prindem ceva, asa ca pregatestete sa mai "renunti" la ele si nu-ti pune la bataie voblerele scumpe!

vali stratonov
veteran
veteran

Re: Clean de apa rece

Mesaj de vali stratonov » 17 Oct 2011, 14:10

Alexica scrie:Va rog sa-mi spuneti cu ce prindeti voi clean in perioada asta ca eu incerc de ani de zile sa prind clean aici dar cum se raceste apa e mort cu totul... vreau sa mentionez ca pescuiesc pe raul Siret si Suceava,in zona barajului Rogojesti,in aval si in amonte de acesta si pescuiesc mai mult la vobler...Va rog daca se poate sa-mi spuneti ce voblere folositi si ce tehnica pentru a prinde clean tomna tarziu sau chiar iarna, cand apa se raceste foarte tare!Multumesc anticipat,toate bune tuturor!
Incearca voblerul de la Salmo ,bulhead de 4cm ...varianta SDR daca apa depaseste 2m adincime ...recupreaza-l mai incet si cu opriri mai dese si mai lungi....
Acesta este voblerul :
http://www.totalfishing.ro/vobler-salmo ... p-108.html

Mai poti incerca cu succes si voblerele Hornet de 2 cm...pescuite la fel.

Acestea sunt:
http://www.totalfishing.ro/voblere-salm ... 9_102.html

Daca ai in trusa si astfel de voblere nu uita sa le pescuiesti :

http://www.totalfishing.ro/voblere-dora ... _1022.html
Alegeti culoarea de vobler in functie de "culoarea apei" ...

Spor.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 17 Oct 2011, 14:30

Subscriu la ce a scris Vali.
In plus asa mai mentiona ca sambata, pe apa intre 11-14 grade, pe lac montan si apa foarte limpede la asa ceva au poftit. La alte modele sau culori mai naturale, guritele lor au fost foarte reticente.

Imagine
http://www.xxx.ro/produs/5710/Dorado- ... orado.html

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 17 Oct 2011, 20:34

@ Alexica

...in perioada asta nu ezita sa folosesti rotative nr.2 sau nr.3
...incearca in locuri cu un curs al apei mai linistit , in general in cotloane , pe sub maluri, la adancime mai mare
...dupa lansare , lasa lingura sa coboare pe substrat si recupereaza cat mai incet posibil , cu pauze repetate
... metoda este una de "sacrificiu" pentru ca ai sanse mari sa pierzi rotative , dar eu am avut rezultate faine :wink:

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 17 Oct 2011, 20:41

sunt curios cum merge la cicada sau twister in perioada asta.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

catalinspin
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de catalinspin » 23 Oct 2011, 11:57

Stiti cumva daca se prinde clean pe Tarnava Mica in perioada asta?
Si ce culoare de blincher ar merge cel mai bine?

Alexica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Alexica » 26 Oct 2011, 15:57

Va multumesc pt raspunsuri,daca ajungeti in zona va astept la o partida sa va mancati si voi nervii nu numai eu...! 8) !

Scrie răspuns