Ciudatenii: oblete

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Ciudatenii: oblete

Mesaj de MihaiV » 04 Apr 2005, 16:22

Sambata am fost pe lacurile de la Alesd (BH).
Undeva spre coada am avut peripetii la naluci cu ... obleti. :shock:
Prima data am agatat unul dar a cazut din carlig deasupra apei. Dadeam la vobler. Nu l-am vazut bine si n-am fost sigur daca e oblete sau scobar. :? Stiam de scobar ca se mai prinde la vobler, dar de oblete n-auzisem.
Asa ca am insistat. Am dat cu voblere mici. Am schimbat 4 voblere de 1.4 si 2 cm. La trei dintre ele n-am avut nici un atac, pe al patrulea am avut atac la aproape fiecare lansare. In 15 minute cred ca am avut 15-20 de atacuri ratate, pana am reusit sa prind unul. Era oblete. :lol: M-am lamurit asa ca n-am mai insistat. Poza o vedeti in galerie, dupa ce o valideaza Dan.
In acelasi timp Luci a dat la streamer si a luat mai multi obleti si o babusca.
Asa ca uite ca a ajuns si obletele rapitor! Bun venit in randul rapitorilor! :roll:

P.S. Pentru cei interesati de aceste lacuri: sambata le-au populat cu crap, asa ca prohibitia a inceput deja si nu se permite decat pescuitul cu naluci la stiuca, pana pe 15 iunie.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 04 Apr 2005, 16:29

pe vidraru am mai luat si eu cu rotative mici, probabil sunt mai rai pe unde e concentratie mare.

ieri am prins si eu obleti, primii mei pesti cu snur. cred ca merg si azi pe seara sa mai prind, ca mi-a placut. :)

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 04 Apr 2005, 16:51

LA uscata?

paul
Moderator
Moderator

Re: Ciudatenii: oblete

Mesaj de paul » 04 Apr 2005, 18:41

MihaiV scrie:..... Am dat cu voblere mici. Am schimbat 4 voblere de 1.4 si 2 cm. La trei dintre ele n-am avut nici un atac, pe al patrulea am avut atac la aproape fiecare lansare. .....
Salut Mihai...
Ce vobler ai folosit, sau , mai bine zis, ce patern avea voblerul folosit de tine?
Multumesc!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 04 Apr 2005, 20:58

Am intalnit si eu asa un comportament pe Crisul Alb, in zona de clean( dupa Gurahont mai sus, pt cunoscatori)primii i-am ratat, crezand ca sunt cleni, dar punand o lingura rotativa mai mica, am luat o gramada.Erau hiper-violenti.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 05 Apr 2005, 13:05

Paul scrie:Ce vobler ai folosit, sau , mai bine zis, ce patern avea voblerul folosit de tine?
Multumesc!
Nu se vede in poza? OK. Era un vobler Dawn (facut de Paul Sas, care nu mai face) de culoare roz, cu linii argintii pe lateral si spate gri-negru, de 2 cm. Probabil ca daca aveam mai mic, sau cu ancore mai mici, ratam mai putin. Dar nici nu m-a interesat sa prind mai multi, doar sa prind unul sa ma conving ca e oblete.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 05 Apr 2005, 18:16

MihaiV scrie:
Paul scrie:Ce vobler ai folosit, sau , mai bine zis, ce patern avea voblerul folosit de tine?
Multumesc!
Nu se vede in poza? OK. Era un vobler Dawn (facut de Paul Sas, care nu mai face) de culoare roz, cu linii argintii pe lateral si spate gri-negru, de 2 cm.
Scuze!
In momentul in care am scris mesajul, nu aparuse inca poza..
Acum am vazut... Probabil ca este un vobler Dawn de tip "shad"
Se misca foarte bine in apa, mai ceva ca un gandac... :)
Am si eu unul, dar inca nu am luat nimic la el.

Scrie răspuns