Ce substrat...???

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Ce substrat...???

Mesaj de exu... » 22 Oct 2006, 17:59

Ce substrat prefera salaul, pe unde'ar trebui cautat pe'o balta, pe unde p'un rau, in curent sau aiurea :?:
ÃŽmi plac peştele...

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 22 Oct 2006, 19:24

sustrat tare,chiar pietros,fara namol,praguri pe care asteapta ceea ce-i aduce curentul.
parerea mea...sa vedem ce zic "profesorii" in ale salaului :D
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 22 Oct 2006, 20:41

In general prefera substratul tare cu pietris, nisip sau argila. Am prins salau si pe o balta statuta cu substrat de namol si plina de vegetatie si stuf cu adancime de 1 m cand pescuiam cu vobler la biban, fara sa stiu ca exista salau intr-o asemenea balta.

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sir Caca » 23 Oct 2006, 06:50

Noapte il gasesti la suprafata, vaneaza. Iar ziua in apa mai adanca in jurul structurilor. Prefera substratul pietros. Pe rau cel mai des l-am intalnit pe langa copaci si busteni adusi de apa.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 23 Oct 2006, 09:29

pe rau l-am vazut ca patruleaza de-a lungul malului,in amonte si-n aval.s-a prins vara,ziua in amiaza mare,de regula pe apa tulbure.
pe lac am vazut ca dimineata are obiceiul de a se ridica din adanc si de a da in bancurile de pestisori care sar in aer de zic ca nadeste cineva in jurul tau.
daaaar.....degeaba stabilim niste criterii/reguli,singura regula pe rauri este ca nu exista nici o regula :D
Michael va recomanda Regulamentul forumului

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 23 Oct 2006, 09:34

l-am gasit pana acuma in doua tipuri de substrat: pietris sau prundis, sau bolovani mai mari si scoici, in general substrat tare!

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 23 Oct 2006, 10:25

Dupa parerea mea nu poti sa faci reguli generale despre modul de hranire al pestilor...
In cel mai bun caz poti sa observi cateva tipare pe o anumita apa(lac sau rau) dupa muuuuuulte partide de pescuit!
Spining....Prea bun ca sa fie light...

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 23 Oct 2006, 10:38

Armand scrie:Dupa parerea mea nu poti sa faci reguli generale despre modul de hranire al pestilor...
In cel mai bun caz poti sa observi cateva tipare pe o anumita apa(lac sau rau) dupa muuuuuulte partide de pescuit!

categoric!

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 23 Oct 2006, 12:12

Am intrebat asta, deoarece am fo' p'o balta, unde stiam ca este salau, dar pescuind intr'o zona maloasa (este noroiu' pana la genunchi), cu adancimea apei, de sub 1m, vizand crapu', noaptea, am incercat si chiar am prins, salau...nu prea mi'a venit a crede la inceput, insa n'a fost un accident, am luat mai multi... in linistea noptii, auzeam niste zgomote pe suprafata apei, ca si cand cineva ar arunca o piatra, da dese rau...atunci cand puneam farurile pe apa, se vedeau obletii sarind, insa nu era zgomotu' care se auzea in intuneric...mai tarziu am dedus, ca erau atacuri de salau...treaba e ca in zona maloasa, nu mai mere jigu'...
ÃŽmi plac peştele...

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 23 Oct 2006, 12:14

ba mere, da da-i in cap cu vobler.

Scrie răspuns