Ce se intampla cu Belisul?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Ce se intampla cu Belisul?
Salut! Stie cineva din ce cauza Romsilva tine atat de sus apa pe Belis de aproape 3 luni? Nu e din cauza inundatiilor, deoarece in zona nu s-a pus problema, si cu toate astea, lacul e plin pana la cota de avarie...
Dupa cunostintle mele nu Romsilva este raspunzatoare de nivelul apei din lacul Belis (si nu numai). Romsilva se ocupa numai de fauna din lac si de padurile de pe mal
De nivelul apei din toate lacurile de acumulare se ocupa Apele Romane si tot dupa cunostintele mele (dar nu pot garanta 100%) exista un singur centru in tara (Bucuresti) care comanda fiecare baraj in parte (cred ca pe baza informatiilor din teritoriu).
Parerea mea este ca daca ar da drumul la apa ar exista riscul inundarii localitatilor riverane Somesului Mic in conditiile in care s-au si semnalat ceva inundatii (prin zona Livada cred) si atunci se prefera "tinerea in frau" cat de cat. Oricum sa nu ai impresia ca nu dau drumul la apa deloc... dar dupa atatea ploi...

Parerea mea este ca daca ar da drumul la apa ar exista riscul inundarii localitatilor riverane Somesului Mic in conditiile in care s-au si semnalat ceva inundatii (prin zona Livada cred) si atunci se prefera "tinerea in frau" cat de cat. Oricum sa nu ai impresia ca nu dau drumul la apa deloc... dar dupa atatea ploi...
Si Tarnita anul acesta a fost tot la cota maxima. De vre-o saptamana i-au dat drumu la apa sa se scurga.
Sa zicem ca Belisul este tinut la cota de avarie ca sa fie frumos peisajistic.
Oricum anula acesta am vazut cele mai frumoase peisaje pe Belis. Si asta din cauza ca apa era pana la marginea padurii.
Pescuitul a fost mai slabut. Dar s-a compensat.
Sa zicem ca Belisul este tinut la cota de avarie ca sa fie frumos peisajistic.

Oricum anula acesta am vazut cele mai frumoase peisaje pe Belis. Si asta din cauza ca apa era pana la marginea padurii.
Pescuitul a fost mai slabut. Dar s-a compensat.