Ce se intampla cu Belisul?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dr.pike
Moderator
Moderator

Ce se intampla cu Belisul?

Mesaj de dr.pike » 29 Aug 2005, 13:18

Salut! Stie cineva din ce cauza Romsilva tine atat de sus apa pe Belis de aproape 3 luni? Nu e din cauza inundatiilor, deoarece in zona nu s-a pus problema, si cu toate astea, lacul e plin pana la cota de avarie...

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 29 Aug 2005, 13:58

Dupa cunostintle mele nu Romsilva este raspunzatoare de nivelul apei din lacul Belis (si nu numai). Romsilva se ocupa numai de fauna din lac si de padurile de pe mal :D De nivelul apei din toate lacurile de acumulare se ocupa Apele Romane si tot dupa cunostintele mele (dar nu pot garanta 100%) exista un singur centru in tara (Bucuresti) care comanda fiecare baraj in parte (cred ca pe baza informatiilor din teritoriu).
Parerea mea este ca daca ar da drumul la apa ar exista riscul inundarii localitatilor riverane Somesului Mic in conditiile in care s-au si semnalat ceva inundatii (prin zona Livada cred) si atunci se prefera "tinerea in frau" cat de cat. Oricum sa nu ai impresia ca nu dau drumul la apa deloc... dar dupa atatea ploi...

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 29 Aug 2005, 14:09

Mea culpa - stiam ca Romsilva are in "gestiune" lacul Belis. Oricum multumesc de informatii.

Csuka
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Csuka » 31 Aug 2005, 09:47

Si Tarnita anul acesta a fost tot la cota maxima. De vre-o saptamana i-au dat drumu la apa sa se scurga.
Sa zicem ca Belisul este tinut la cota de avarie ca sa fie frumos peisajistic. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Oricum anula acesta am vazut cele mai frumoase peisaje pe Belis. Si asta din cauza ca apa era pana la marginea padurii.
Pescuitul a fost mai slabut. Dar s-a compensat.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 01 Sep 2005, 14:48

Chiar daca golirea nu afecteaza localitatile din zona, poate avea efecte la 100-200 km, adica dincolo de confluenta Somesurilor. De-asta n-au putut sa-i dea drumul.

mrvily
Moderator
Moderator

Mesaj de mrvily » 01 Sep 2005, 18:23

Oricum se uzineaza lacul, apa scade ziua cam 25-30 cm iar noaptea creste la loc asta am vazut eu simbata si duminca cu ochi mei.de crescut e crescut lacul dar nu pina la cote maxime,poate ti sa parut tie in raport cu anu trecut cind a fost foarte scazut.

Scrie răspuns