Ce fac pestii mici, hrana rapitorilor... Iarna!

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 05 Noi 2006, 17:51

exu... scrie:
naluca=vobler 15-20cm :twisted:
Cam cu asa ceva dau ei...e drept. Nu au asa multe capturi pe lacurile de la noi unde au facut demonstratii, dar dupa cum au declarat, ei cauta doar pestele mare, capturi capitale.
Plus ca in general pescuiesc pe ape super bune, cu exemplare deosebite.
Dar am vorbit cu oameni care folosesc si la noi asemenea voblere si sa stii ca in Delta au rezultate bune, desi te cam sperii cand le vezi. Oricum, anul viitor in Delta vreau sa testez si eu niste voblere de 20 cm.

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 05 Noi 2006, 18:42

Danoc scrie:
exu... scrie:
naluca=vobler 15-20cm :twisted:
Cam cu asa ceva dau ei...e drept. Nu au asa multe capturi pe lacurile de la noi unde au facut demonstratii, dar dupa cum au declarat, ei cauta doar pestele mare, capturi capitale.
Plus ca in general pescuiesc pe ape super bune, cu exemplare deosebite.
Dar am vorbit cu oameni care folosesc si la noi asemenea voblere si sa stii ca in Delta au rezultate bune, desi te cam sperii cand le vezi. Oricum, anul viitor in Delta vreau sa testez si eu niste voblere de 20 cm.
Ai de grija frate...daca te vede careva si te filmeaza, ajungi la camera de ras...star tv :twisted:
Binenteles ca dau rezultate, acolo unde este peste mare, un coleg de la Giurgiu, a gasit in burta unei stiuci de 83 cm, un caras de 300 gr, ori vobleru' ala e mic copil, pe langa carasu' de 300...doar ca ne umfla rasu', pt ca nu suntem obisnuiti, cu monstrii aia de naluci...in mod normal, orice stiuca la kil si peste, il va ataca, mai depinde si de anotimpu' in care pescuiesti...
Pestii mici...uneori dand la copca, ii gasesti iesind sa ia aer, da' asta e valabil doar pt oblete si doar in zilele insorite, inoata la suprafata copcii, fiind apa mai calda...caraselul, mananca, daca i'o dai la bot, babusca este activa, tot timpul, de boarta si celalti guvizi, habar n'am...oricum nu este valabila teoria, pe care'am auzit'o, conform careia, pestele de talie mica, moare iarna
ÃŽmi plac peştele...

pasek
senior
senior

Mesaj de pasek » 05 Noi 2006, 21:19

am fost azi sa incerc stiuca la plastice, prima aruncare=prima captura (400 gr). am dat dupa aia la visle toata ziua, am cautat-o peste tot; apa mica apa mare, nuferi, mijlocul apei.... nimic ....nici macar un tzac toata ziua! nici urma de pesti mici.
tare as vrea sa stiu pe unde o sta dintoasa!!!
in rest ... we are the best!

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 05 Noi 2006, 22:49

exu... scrie: Ai de grija frate...daca te vede careva si te filmeaza, ajungi la camera de ras...star tv :twisted:
Nu-ti fa pb...nu ajungi asa usor vedeta. In Delta, vara sunt sigur ca poti avea rezultate frumoase chiar cu voblere de asemenea dimensiuni. Am mai spus-o, stiu pescari care dau de ceva timp cu asa ceva si merge.

dancj
junior
junior

Mesaj de dancj » 13 Noi 2006, 18:48

20cm :shock: , nici nu vreau sa ma gandesc ce echipament trebuie sa ai ca sa dai cu asha monstru, eu unu nu lash lasa la vedere, poate unu mai harnic o sa il ia sa_l curetze sau sa_l puna in tigaie :lol:
nu sthiu exact unde se duce iarna pestele mic dar de ex. pe lacul stiucilor(sic) la copca pestele mic se prinde la adancimi de max 1.5 m in apropierea malului (trestiei)
amator de spinning
ca sa primesti un sarut de la o miss

marcel v
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marcel v » 13 Noi 2006, 19:04

pe bune? :shock: daca umbli dupa rapitor iarna ,eu stiam ca intai de toate cauti puietul sa vezi unde-i cantonat si acolo cauti si rapitorul (sau poate gresesc eu ptr.ca eu asa procedez) Alte pareri ???? :P 8)
Vreme buna ,fir intins !

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 14 Noi 2006, 08:14

Foarte bine procedezi...asta aratau si cei de la Salmo...si este f logic.

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 14 Noi 2006, 12:48

In toamna asta (mai exact acum 3 saptamani) am fostin delta unde, unul din amicii mei s-a incapatanat sa pescuiasca cu "Turbo Jack" de la Salmo (nu stiu exact dimensiunea, dar e undeva pe la 25-30 cm)...si spre surprinderea noastra a si prins. Eu am primit cadou din canada o oscilante de 22 cm pe care chiar vreau sa o testez in martie in delta. Oricum s-a prins bine pe voblere mari (slider-ul de 10 din trusa mea e plin de gauri :) ), asa ca va recomand cu caldura sa incercati sa schimbati...dimensiunea :D

marcel v
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marcel v » 14 Noi 2006, 19:48

Daca mai ramane peshte pana la primavara , voi incerca si eu sa schimb dimensiunea voblerelor ,nu de alta ,dar cele de 12-14 cm nu le -am prea inmuiat :!: :!: :?: .Anul asta au mers bine cele de 5-7 cm (cel putin la mine si la colegiimei....pe care i-am "spurcat"la avat)Sa nu fi in pielea mea cand ma intalnesc cu nevestele lor :roll:
Vreme buna ,fir intins !

Scrie răspuns