Candva pe-aici curgea un rau...

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

shimano
veteran
veteran

Candva pe-aici curgea un rau...

Mesaj de shimano » 27 Iun 2010, 16:14

Imi aduc aminte de vremuri demult apuse, cand foarte rar prindeam cate-o zi in care raul in care pescuiam (Muresul, in cazul meu) era tulbure, murdar...de gunoaie sa nu mai zic. Acum, dupa vreo 15 ani, imi fac permis de pescuit, si ma-ntreb DE CE? Anul acesta nu am prins nici macar o zi in care Muresul sa fie curat (si asta nu din cauza ploilor...). Cariere peste cariere, balastiere en-gros, iar spinning-ul pe rauri devine incet incet o legenda... Ok, dar daca prefer RAURILE in loc de BALTI? Suntem la final de iunie, iar eu inca n-am putut pescui intr-o apa curata, pe Mures (nu discutam despre faptul ca somnul si avatul se prinde bine si pe apa tulbure, ma doare-n banana de problema asta). Va intreb, exista vreo lege care sa dea suturi in fund la nesimtitii astia care zilnic ne murdaresc apele, sapand intr-una si spaland pietre? Ce farmec mai are sa ai permis, daca nu poti pescui? Anul trecut a fost iarasi nasol, dar am reusit totusi sa prind cateva zile cu apa ok... anul acesta in schimb zero...iar eu merg aprox zilnic la pescuit (de o vreme doar pe balti, caci n-am alte optiuni).
Deschizand acest topic am vrut sa verific doar daca sunt paranoic si bolnav mintal, sau chiar se-ntampla ceva tare urat, iar spinning-ul pe rauri este pe terminate...
Amintirile din copilarie, anii '80-'90 imi infatiseaza-n minte un Mures salbatic, curat si plin de peste...s-a schimbat oare ceva?
Candva pe-aici curgea un rau! Acum curge rahatul!

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 27 Iun 2010, 16:16

Mda...din pacate si Crisul Repede se regaseste in postarea ta Shimano.
Se fac tot felul de minunatii pe malul crisului.De mizerii nu mai vb.Cat costa permisul la voi?
Imagine

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 27 Iun 2010, 16:32

50 Ron.

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 27 Iun 2010, 16:56

pfuu...ff bun...aici e 146 Ron.
Imagine

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 27 Iun 2010, 18:04

Oficial ,scurmarile in albia riului se numesc lucrari de hidroameliorare,si sint tolerate pentru ca statul ar trebuii sa plateasca foarte mult pentru ele.Asa ii lasa pe baietii destepti,care fac si ei un ban cu materia prima pentru constructii si toata lumea este fericita.Riscul inundatiiloe este diminuat.
Si la noi mai scurma,balastiere sint cu zecile,dar nu este apa chiar asa de murdara,decit daca vin ploi.Oricum o apa curata ca lacrima nu este un avantaj pentru pescar...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 27 Iun 2010, 18:07

In aceeasi situatie mai este raul Doamnei in apropierea de Pitesti,e limpede doar in ziua de Paste si cateva zile in Ianuarie!In rest e pamant chiar daca n-a mai plouat cu lunile :twisted: !

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 27 Iun 2010, 18:43

Ariann scrie:pfuu...ff bun...aici e 146 Ron.
:lol: voi aveti ape mai mari ....

In rest acelasi fenomen e valabil in toata tara cu ape murdare si cariere de piatra de la est la vest si de la nord pana in sud ....
Poate criza asta financiara mai rareste dintre ei ,ca altfel nu vad nici o sansa :( .

serbanhbk!!
veteran
veteran

Mesaj de serbanhbk!! » 27 Iun 2010, 19:31

anul asta nu am putut pescui la clean niciodata pe raurile sieu si somes (BN) si nici degraba nu cred ca o sa pot...

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 27 Iun 2010, 19:44

Si la Deva e foarte murdar Muresul si plin de gunoaie,sticle,plastice....cel putin asa era vineri.
Until next time....Tight Lines!

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 28 Iun 2010, 07:54

serbanhbk!! scrie:anul asta nu am putut pescui la clean niciodata pe raurile sieu si somes (BN) si nici degraba nu cred ca o sa pot...
Da, despre asta vorbesc....la clean nu te mai poti distra ca altadata, eventual pe ceva parauri mici, dar nu se compara cu un clenarit de Mures, sa zicem...

Scrie răspuns