Calamariera

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
meas
veteran
veteran

Calamariera

Mesaj de meas » 26 Aug 2007, 11:58

A incercat cineva sa dea cu asa ceva la somn :?:
Eu le-am folosit pe coasta Angolei si,in afara de calamar,am mai prins si un alt soi de peshte,habar n-am cum se cheama,dar parca aducea cu somoteiul de la noi.
Daca nu stiti cum arata,uitati aici:
http://www.pescainmare.com/articoli/cal ... cniche.htm
Mi se pare interesanta naluca,mai ales noaptea,dar si ziua in ape adanci;la fundul apei oricum nu este asa multa lumina,mai ales daca apa este si ea putin "taiata".
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 26 Aug 2007, 12:28

Nu este naluca pentru peste ci pentru caracatite, sepii etc. Pestii nu au cum sa ramana agatati in ea.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 26 Aug 2007, 12:33

Cedeaza coroana de spini oricum , ii facuta sa se indoaie in caz de agatatura , plus ca se manevreaza mult mai lent . pe aici se da cu voblere modificate , pentru ca au mai multa actiune , da chiar si asa nu intra peste .

Fir Intins!!!

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 27 Aug 2007, 13:22

Nu as da cu asa ceva dupa peste, dar scula e foarte utila ca DEZAGATATOR de naluci. Un prieten are una in care a turnat plumb ( e doar un cilindru de metal cu 2 randuri de tepuse), i-a atasat 2 inele de sarma si un fir tapan si o trimite in garla dupa nalucile agatate. Am salvat si eu cateva linguri cu ea 8)

Scrie răspuns