Braconaj pe Somes

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

deku
utilizator nou
utilizator nou

Braconaj pe Somes

Mesaj de deku » 28 Ian 2013, 05:04

Cele scrise mai jos se regasesc intr-un email pe care l-am trimis Politiei Maramures.
"Am sunat sambata 26.01.2013 in jurul orei 16 la numarul unic de urgenta 112 pentru a reclama 3 sau 4 indivizi care braconau pe raul Somes (intre comuna Ardusat si satul Buzesti). Braconierii dadeau linistiti la "grebla" (montura cu un plumb mare si 2 sau 3 ancore imense legate mai sus pe fir) si chiar au si prins un exemplar frumos de aproximativ 4-5 kg (nu stiu ce specie deoarece eram la aproximativ 250 metri de ei) pe care l-au dosit rapid in portbagajul masinii cu care venisera (un Opel Astra verde model 1992). Dupa ce mi-am declinat identitatea si domiciliul, am fost redirectionat catre Politia judeteana, care la randul ei m-a redirectionat catre Politia comunei Farcasa (cea mai apropiata sectie de locul faptei). Dupa vreo 25-30 minute a aparut un echipaj de Politie care s-au dus tinta la braconieri. Dupa aproximativ 5-10 minute de discutii intrerupte de hohote de ras, politistii s-au intors la Loganul lor si au plecat fara sa faca NIMIC! NU au venit sa ma intrebe daca eu am fost cel care a sunat la 112, NU au controlat masina braconierilor si inclin sa cred ca nici macar nu i-au legitimat pe respectivii INFRACTORI!
In plus duminica 27.01.2013 de la ora 11:30 si pana la ora 17 alte 2 grupuri de braconieri au practicat aceleasi indeletniciri pe exact aceeasi portiune de rau fara ca nimeni sa vina in vreun control. Eu eram prea dezamagit de NEinterventia "oamenilor legii" din ziua precedenta pentru a mai suna inca o data la 112. In atasament puteti vedea o poza cu portiunea de rau pe care s-a petrecut INFRACTIUNEA.
Mai doresc sa mentionez ca ar trebui verificate si licentele nenumaratelor balastiere care distrug in permanenta fauna piscicola (si nu numai) a raurilor din judet. Oare cate dintre aceste balastiere functioneaza legal? Oare copii copiilor nostri vor mai putea prinde un pestisor cat de mic din aceste "umbre" ale raurilor care au fost odata?
Eu sunt pescar sportiv si platesc permis de pescuit in fiecare an. In schimb prind din ce in ce mai putini pesti de la an la an tocmai datorita acestor INFRACTORI care se pare ca sunt in cardasie tocmai cu cei care trebuie sa respecte si sa aplice LEGEA! Oare ar trebui acum sa imi fie frica de represalii, avand in vedere ca mi-am declinat identitatea operatoarei de la 112?
Sper totusi ca traim intr-o tara in care LEGEA inca se mai respecta, si ca cei vinovati sunt trasi la raspundere!"

Va rog sa-mi spuneti ce as mai putea face (si pe cine as mai putea contacta) ca sa starpesc acest rau de la radacina? Poate sa imi cumpar o pusca cu luneta si sa le dau la mir bulangiilor? Sau sa le rup gioarsele si sa-i arunc in rau? Sunt sigur ca in oricare dintre aceste 2 variante as fi luat pe sus de toata Politia judetului si nu numai!
Daca s-ar efectua controale mult mai dese, dar reale nu ca si cel detaliat mai sus, pe toate raurile din tara, nici nu vreau sa ma gandesc ce sume frumoase s-ar putea strange la buget numai din amenzi (doar daca ar fi aplicate)!

Calin C
senior
senior

Re: Braconaj pe Somes

Mesaj de Calin C » 28 Ian 2013, 10:03

@ Deku " Poate sa imi cumpar o pusca cu luneta si sa le dau la mir bulangiilor?" Da, insa de preferat ca incarcatura sa fie neletala ... sa simta cit mai mult timp. :wallbash:

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 28 Ian 2013, 10:54

Mosule te agiti degeaba ...timpul va trece si vei vedea ca nimic nu se schimba in bine ...in rau cu siguranta se va schimba dar nu in bine ...asa ca ia de te calmeaza cu braconajul la noi ...singura chestie pe care asi vrea sa o vad ar fi solutionarea sesizarii dumitale despre interventia politiei ca urmarea a apelului la 112...mult noroc si nervi de otel

vassy
senior
senior

Mesaj de vassy » 28 Ian 2013, 11:01

deku scrie:Cele scrise mai jos se regasesc intr-un email pe care l-am trimis Politiei Maramures.
"Am sunat sambata 26.01.2013 in jurul orei 16 la numarul unic de urgenta 112 pentru a reclama 3 sau 4 indivizi care braconau pe raul Somes (intre comuna Ardusat si satul Buzesti). Braconierii dadeau linistiti la "grebla" (montura cu un plumb mare si 2 sau 3 ancore imense legate mai sus pe fir) si chiar au si prins un exemplar frumos de aproximativ 4-5 kg (nu stiu ce specie deoarece eram la aproximativ 250 metri de ei) pe care l-au dosit rapid in portbagajul masinii cu care venisera (un Opel Astra verde model 1992). Dupa ce mi-am declinat identitatea si domiciliul, am fost redirectionat catre Politia judeteana, care la randul ei m-a redirectionat catre Politia comunei Farcasa (cea mai apropiata sectie de locul faptei). Dupa vreo 25-30 minute a aparut un echipaj de Politie care s-au dus tinta la braconieri. Dupa aproximativ 5-10 minute de discutii intrerupte de hohote de ras, politistii s-au intors la Loganul lor si au plecat fara sa faca NIMIC! NU au venit sa ma intrebe daca eu am fost cel care a sunat la 112, NU au controlat masina braconierilor si inclin sa cred ca nici macar nu i-au legitimat pe respectivii INFRACTORI!
In plus duminica 27.01.2013 de la ora 11:30 si pana la ora 17 alte 2 grupuri de braconieri au practicat aceleasi indeletniciri pe exact aceeasi portiune de rau fara ca nimeni sa vina in vreun control. Eu eram prea dezamagit de NEinterventia "oamenilor legii" din ziua precedenta pentru a mai suna inca o data la 112. In atasament puteti vedea o poza cu portiunea de rau pe care s-a petrecut INFRACTIUNEA.
Mai doresc sa mentionez ca ar trebui verificate si licentele nenumaratelor balastiere care distrug in permanenta fauna piscicola (si nu numai) a raurilor din judet. Oare cate dintre aceste balastiere functioneaza legal? Oare copii copiilor nostri vor mai putea prinde un pestisor cat de mic din aceste "umbre" ale raurilor care au fost odata?
Eu sunt pescar sportiv si platesc permis de pescuit in fiecare an. In schimb prind din ce in ce mai putini pesti de la an la an tocmai datorita acestor INFRACTORI care se pare ca sunt in cardasie tocmai cu cei care trebuie sa respecte si sa aplice LEGEA! Oare ar trebui acum sa imi fie frica de represalii, avand in vedere ca mi-am declinat identitatea operatoarei de la 112?
Sper totusi ca traim intr-o tara in care LEGEA inca se mai respecta, si ca cei vinovati sunt trasi la raspundere!"

Va rog sa-mi spuneti ce as mai putea face (si pe cine as mai putea contacta) ca sa starpesc acest rau de la radacina? Poate sa imi cumpar o pusca cu luneta si sa le dau la mir bulangiilor? Sau sa le rup gioarsele si sa-i arunc in rau? Sunt sigur ca in oricare dintre aceste 2 variante as fi luat pe sus de toata Politia judetului si nu numai!
Daca s-ar efectua controale mult mai dese, dar reale nu ca si cel detaliat mai sus, pe toate raurile din tara, nici nu vreau sa ma gandesc ce sume frumoase s-ar putea strange la buget numai din amenzi (doar daca ar fi aplicate)!
bile de rulment

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 28 Ian 2013, 11:14

Prastie cu bile de rulment :lol: .
FISHING IS LIFE.
The rest just details!

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 28 Ian 2013, 14:06

@ deku

...felicitari pentru initiativa !
...te asigur ca au mai fost facute sesizari la jandarmerie , cunosc foarte bine "fenomenul" si cei de la cele doua asociatii , in mod sigur stie si d-nul inspector Muresan de la ANPA
...toata lumea cunoaste aceste fapte reprobabile si nimeni nu reuseste /nu vrea/ nu poate sa faca nimic pentru combaterea lor.
...zona pomenita de tine este cea mai cunoscuta pentru activitatea "greblashilor" , dar din pacate braconieri gasesti peste tot si nu numai in aceasta perioada.
...am mai spus-o , pe rauri cel putin , as fi multumit daca asociatiile , alaturi de cei ce pot sa ia masuri (politie , jandarmerie) ar face controale urmate de sanctionarea braconierilor si totodata sa faca publica indentitatea acestora.

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 28 Ian 2013, 18:03

Problema cea mai mare este CURENTUL fratilor, ala ucide tot si cand trece pe acolo 2-3 zile nu mai prinzi nimic, am ajuns sa ma ''bucur'' cand vad numai greblasi sau plase de mono, stiu ca nu am venit degeaba, dar cand vad ca baga curent, plec linistit acasa, pentru ca degeaba sun la politie ca oricum nu face nimic si nici jandarmeria, am zeci de apeluri de cativa ani incoace si degeaba, eu unul m-am resemnat, imi pare rau s-o spun, daca am fi un pic mai uniti am putea face multe!!!

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 28 Ian 2013, 18:06

Aaa si de aproape 2 ani incoace prefer baltile private, macar sa nu mai vad ce se petrece pe cele publice!!! Chiar daca o sa ma duc pe apa publica nu o sa-mi m-ai iau permis pentru ca sunt bani aruncati pe fereastra!!!

Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 28 Ian 2013, 18:14

Trebuia sa pui si ultima parte din mesaj in mail-ul catre politie, poate iti dadeau ei o solutie, sau te-ar fi anchetat pentru tentativa de omor.

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 29 Ian 2013, 05:33

Domnule cipic sunt total de acord cu problema asociatiilor ce nu fac nimic dar neplata permisului minim (acel cartonas de la ampa) de 30 de lei , v-ar transforma si pe dv. intr-un mic ilegalist bineinteles nu de aceeasi speta ca si un braconier ..deci nu cred ca acestasta ar fi solutia ....eu pentru 30 de lei (un vobler/an) sunt linistit si nimeni nu are ce imi reprosa daca printr-un imens hazard ar fi vreun control pe vreo garla :respekt:
P.S. Si app pescuiesc pe ape publice aproximativ 200 de zile /an si de 3 ani nu m-am intanit cu nici un control adhoc

Scrie răspuns