Biban la capatul pamantului

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Biban la capatul pamantului

Mesaj de MeHigh » 20 Aug 2006, 00:06

Salut barbatzi! Nu vreau sa sune a lauda, dar trebuie sa spun la cineva ca altfel explodez.
Saptamana trecuta am batut recordul Noii Zeelande la biba cu un peshte de 42 de cm, asha ca ieri am plecat cu barca pe acelashi lac sa imi incerc norocul.
Am inceput cu un shad cashtigator , lestat suplimentar cu plumbi vopsitzi cu oja neveste-mi, la apa adanca (unde l-am prins pe monstru). Am luat un biba de vre-o 400 de grame(care s-a intors la mama lui) shi apoi nimic. De la 2 pana la 5 am batut lacul fara noroc. Am luat intr-un golf 2 pastraviori anemici de vre-o juma de kil( eliberatzi bineintzeles), dar in rest pauza. Ma gandeam ca norocul ma evita. Am incercat cu gruburi shi shaduri , mari shi mici, dar nimic. Am schimbat pe woblere. Iarashi km de fir shi nimic. Aici e primavara devreme shi cum se lasa seara, m-am gandit ca poate biba sunt adunatzi la depus la apa mica.
Citisem undeva ca biba depun in gurile raurilor la apa mica in timpul noptzii, asha ca Sami (care vaslea... ce sa zic sunt un sotz norocos) a bagat voiniceshte pana la coada lacului.
Apa cristal shi mica... in jur de 4-5 m. Am pus un shad transparent cu argintiu. Dupa cateva lansari simt un tzac pe cand shadul cadea spre fundul apei. Intzep neincrezator shi incepe distractzia. Dupa cateva minute ma viziteaza in barca un biba frumos shi suparat.
Cu parere de rau in introduc in plasa pt ca aveam planuri mari pt el cu o tigaie shi nishte unt.
Inca 2 lansari shi trasatura hotarata. Batalie filmata de data asta shi un biba imbracat in tzinuta de lupta vine in barca. Eliberare ca la carte shi ritmul cardiac ridicat nebuneshte.
Noua aruncare. Ashtept sa ajunga la fund shadul shi tremur nevricos varful lansetei. Las sa cada din nou , recuperez incet vre-o 2 m la tarash pe fund shi BANG! Intzep hotarat. Peshtele vine catziva metrii ushor dupa care incepe lupta. Ma doare bratzul dar am un ranjet pe fatza de nu mi-l scoate nici chirurgul. Inca unul pupat shi eliberat.
Urmatoarea lansare untzac shi nimic. Aduc shadul fara coada. Apoi mai prind unul mai micutz dar hotarat. E aproape intuneric shi experientza imi zice ca urmeaza ultima lansare cu sortzi de reushita. Lansez intr-o gaura in stuf cu apa pana la genunchi shi aduc shadul din zvacniri ushoare. Cad ajunge plasticul la pragul de vegetatzie e luat din zbor. Un biba cat hipopotamul ma stropeshte cu coada. Apoi vine in barca shi il fac vedeta cu nishte poze. Ma chinui umpic sa scot fierul din gat. Nici coada plasticului nu se vede. Noroc ca biba nu are dintzi faringieni tare nasoli ca degetul trece de ei cand imping acul de la jig in jos. (unde dreaq am pus degorjorul?!) . In fine, dupa cateva momente cand eram sigur ca nu il pot salva , reushesc sa scot acul shi tristetzea din ochi dispare. E o femela pliiiiina de icre, shi voi avea o gramada de fini peste putzin timp. O pun in apa shi dispare cu o lovitura puternica de coada.
E intuneric shi partida s-a incheiat. Ma dor orajii de la atata ras shi nimic nu se compara cu bucuria din suflet. In modul cel mai clar mi-am mai trait un vis. A fost de departe cel mai tare pescuit de biban cunoscut de mine!
Ultimele 16 poze de pe pagina asta sunt de la partida de ieri:

http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaibala ... /my_photos

Fir intins!

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 20 Aug 2006, 00:24

participa cu el la bertilure te premiaza! ai mari sanse

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 20 Aug 2006, 08:37

Foarte frumosi si astia, felicitati, cat a avut femela aia? (lungime/greutate)
Cu lacrimi Bastus!

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 20 Aug 2006, 09:37

bibani superbi intr-adevar...

la Bertilure se premiaza capturile prinse cu naluci marca BerTi, Ionut the carp! :D

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 20 Aug 2006, 09:41

Frumosi bibanii aia neo zeelandezi.
Mai pune fotograffi din astea. :D

Tudor

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 20 Aug 2006, 10:30

Frumosi bibani Mihai...nici ca ma mira dupa ce'am vazut pozele cu rechinu' & celelalte capturi ale tale...nu stiu tu de ce te miri asa... :)
ÃŽmi plac peştele...

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 20 Aug 2006, 20:54

felicitari si la mai mare.
vorbesc de recorduri mandiale caci chir sunt posibile, oricum ai facut, iarasi, foarte multi oameni(scuze, pescari)invidiosi

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 20 Aug 2006, 22:25

Singurul meu punct forte e ca ma aflu intr-o tzara cu cu ape de vis shi pescari slabi... hehehehe... visul oricarui roman.
Intentzia mea nu e sa va fac geloshi ci sa va dau posibilitatea sa va clatitzi ochii dupa "peisajele" frustrante care impanzesc apele romane(ma refer aici la braconaj, poluare shi pescuituri pe ape "recoltate"... lucruri traite de catre mine din plin pe vremea cand eram acolo)
Nu prea ma incalzesc premiile. Bucuria data de capturi e de ajuns pt mine.
Nu am cantarit (masurat) nici unul dintre peshtii de sambata. Pozele sunt tot ce mi-a ramas, shi imi ajunge. Biba pe care l-am tzinut pt masa era dintre cei mai mici printre cei 5 mari shi avea 39 de cm ... restul ramane la latitudinea imaginatziei fiecaruia.
E luni dimineatza acum shi ma duc la birou cu inima stransa ca mai am o saptamana pana sa ma duc din nou la peshte. Frustrant!

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 21 Aug 2006, 10:22

Mihai, beton ca deobicei! Bem niste beri cand vii la Cluj sa ascultam povestile cu pesti "live" :) . Ca povesti cu pesti si cu tine aud de cate ori merg la pescuit cu Dodo :D
Te salut
Andrei

Scrie răspuns