barca
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
barca
si una peste alta, ca tot sunt si eu activ noaptea, ziceti-mi ma baieti, voi ce ati lua, ce va trebuie?
vreau o barca storm. nu-mi veniti cu kolibri, zodiac, seahawk...
am gasit barca storm la pret bun.
o barca de 2.80 cu balon de 32
sau
o barca de 3.00 cu balon de 40
vreau sa fie si de travel si de pescuit spontan in ape mai dificile, doar lacuri !!
eventual vreau motor, dar nu acum, acum sunt popeye
ma mai duc si pe balastiere mici, aici clar m-ar avantaja una mica
rareori ma duc, sau ma voi duce mai des , pe zone mai mari de apa, gen paltinul
acum intreb si eu, aia mai mare, e mai grea, mai mare logic, mai solida, are podina tego din 4 scanduri, si poti sa dai 2 din barca lejer
e dubla la pret
aia mica, e de o sg persoana, merge pe balastiere, dar e pvc-ul mai subire putin, mai usoara, mai de travel, mai de balastiere
...
acum eu pescuiesc strict pe balastiere, dar cu barca, parca parca m-as avanta putin pe vreun lac mai mare, logic cu vesta si motor.. alta cheltuiala..
ce sa fie oare?
vreau o barca storm. nu-mi veniti cu kolibri, zodiac, seahawk...
am gasit barca storm la pret bun.
o barca de 2.80 cu balon de 32
sau
o barca de 3.00 cu balon de 40
vreau sa fie si de travel si de pescuit spontan in ape mai dificile, doar lacuri !!
eventual vreau motor, dar nu acum, acum sunt popeye
ma mai duc si pe balastiere mici, aici clar m-ar avantaja una mica
rareori ma duc, sau ma voi duce mai des , pe zone mai mari de apa, gen paltinul
acum intreb si eu, aia mai mare, e mai grea, mai mare logic, mai solida, are podina tego din 4 scanduri, si poti sa dai 2 din barca lejer
e dubla la pret
aia mica, e de o sg persoana, merge pe balastiere, dar e pvc-ul mai subire putin, mai usoara, mai de travel, mai de balastiere
...
acum eu pescuiesc strict pe balastiere, dar cu barca, parca parca m-as avanta putin pe vreun lac mai mare, logic cu vesta si motor.. alta cheltuiala..
ce sa fie oare?
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
Re: barca
Sa nu iti cumperi de 1 persoana. Este incomoda. Nu ai spatiu suficient mai ales daca vrei si motor candva. Ai rucsac, ai lanseta(e) se loveste de vasle, ai o greutate cu multa sfoara, o sa mai ai si ceva de tinut pestele si este si destul de instabila daca vrei sa stai in picioare , ai facut un pas, al doilea este jos. Este totusi riscant cu o barca de o persoana mai ales pe balastiere sau balti pline de ierburi unde daca cazi e de rau chiar si cu vesta. Avem o persoana pe forum care are experienta mare in cazutul din barca dar nu stiu de vrea sa spuna ceva.
Si aia de 2,8 si cea de 3 sunt barci de 2 persoane. Eu am fost cu un amic pe lacul Belis cu un Navigator AD270 dotat atat cu un termic de 2,5CP cat si cu un electric cu acumulator de 100Ah si am pescuit lejer amandoi.
In alegere e important sa stabilesti daca mergi singur sau cu cineva la pescuit si cat de des. Pt ca, crede-ma sa cari in carca la deal de unul singur , o barca de 45kg (fara motor si baterie) pe o panta de 30-40 grade pe o distanta de 50-100 m (vezi Paltinu), nu e o treaba pentru orisicine. Ca doar te duci la pescuit nu la sala
In alegere e important sa stabilesti daca mergi singur sau cu cineva la pescuit si cat de des. Pt ca, crede-ma sa cari in carca la deal de unul singur , o barca de 45kg (fara motor si baterie) pe o panta de 30-40 grade pe o distanta de 50-100 m (vezi Paltinu), nu e o treaba pentru orisicine. Ca doar te duci la pescuit nu la sala

-
- veteran
Dupa parerea mea iti trebuie o barca de minim 2,40m chiar daca pescuiesti singur. Si neaparat cu podina rigida (fie ea din tego sau din aluminiu).
ideea e ca, un balon mai mic, gen 32, taie mai bine apa, si bineinteles, la un motor electric, nu e ff pretentios, in sensul consumului. Nu vorbesc decat din auzite si ce m-am interesat. Barca are 35kg, parca, aia de 3.00m.. nu mi se pare nici greu nici usor.. si ma gandesc la un electric de 32lbs, am gasit in decathlon pe la 500 lei. Nu stiu cat ma costa acumulatorul si redresorul, am vazut niste preturi. se pune baterie auto? nu destabilizeaza barca? decat sa dau 1000 lei pe un electric cu acumulator si redresor, prefer sa iau un termic sh... foarte mic..
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
-
- veteran
Eu sa te mai interesezi la diametru balon sa vezi ce si cum.Am dat si din barca cu 32 si 40,eu am de 46 si parca e altfel.
Si podeaua rigida din 4 buc de tego e iarasi faina,ai sa faci balet ca sa stai in picioare lejer.
Si podeaua rigida din 4 buc de tego e iarasi faina,ai sa faci balet ca sa stai in picioare lejer.
Balonul mai mare e mai bun! Mai ales daca vrei sa dai din picioare . Nu te stresa cu taiatul apei ci streseaza-te cu stabilitatea barcii .Mai bate si vantul uneori...Mai departe e alegerea ta .
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Fals. Apa nu ti-o taie balonul, ca nu mergi calare pe un singur tub, ca pe banana-boat... Apa ti-o taie chila gonflabila, care ridica prova peste val. Val peste care trece mai usor un balon mare. Apoi balonul mare iti asigura stabilitate in plus, o pozitie mult mai comoda cand te asezi pe un bord (sau chiar pe bancheta), te fereste de stropeli pe vant si valuri, etc...valeriu28 scrie:ideea e ca, un balon mai mic, gen 32, taie mai bine apa...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
Asta asa e , eu am avut Storm STM 2,6m cu balon de 40 , este o barca chiar super pentru o persoana 2 stai cam inghesuite tinand cont si de bagaj am dato din motive financiare dar daca ar fi avut si chila ...........fara cuvinte oricum nu sunt adeptul sa stai 2 persoane in barca mai ales in gonflabile.Musti scrie:Fals. Apa nu ti-o taie balonul, ca nu mergi calare pe un singur tub, ca pe banana-boat... Apa ti-o taie chila gonflabila, care ridica prova peste val. Val peste care trece mai usor un balon mare. Apoi balonul mare iti asigura stabilitate in plus, o pozitie mult mai comoda cand te asezi pe un bord (sau chiar pe bancheta), te fereste de stropeli pe vant si valuri, etc...valeriu28 scrie:ideea e ca, un balon mai mic, gen 32, taie mai bine apa...