Sunt relativ un incepator in ale spinningului asta fiind al 3 lea sezon de pescuit strict la rapitor pentru mine. Si ca majoritatea dintre voi am inceput cu cleanul, la inceput a fost mai greu pana am reusit sa imi dau seama de locurile in care sta, de modul de hranire, ce naluci ii plac, felul in care abordez un loc etc etc..dar acum pot spune ca am o minima experienta in a captura aceasta specie frumoasa de peste. Pescuiesc pe Someș in mare majoritate a timpului si pe Lapuș doar in judetul Maramureș. Am vazut sute de batai pe apa a avatilor dar niciodata nu am reusit sa prind decat accidental cand dadeam la clean cu rotativa 2 avatei in partide diferite, de atunci am inceput sa fac cateva partide strict la avat bineinteles gherle ca la carte . Nu am un combo specific pentru avat folosesc un bat de 2.2 3-12g si in timp am achizitionat cateva naluci pt avat in plaja asta de greutate, in special minnow,cateva thrill si cicade de la strike pro. Acum intrebarea mea e urmatoarea in perioda verii si toamnei unde gasesc avatii?

ps: Stiu ca echipamentul nu e unul potrivit si ca nu am incercat toate nalucile, dar am zis ca atunci cand voi prinde primul avat si sa nu fie accidental, imi voi cumpara si un combo dedicat

As vrea sa primesc raspunsuri de la pescari care pescuiesc pe raul Somes, repet nu vreau sa aflu exact locurile gen, In localitatea X langa stanca Y.
Va multumesc!