Avatul - Pe Cadere

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Avatul - Pe Cadere

Mesaj de Albuletu Alexandru » 05 Mar 2013, 12:21

ce parere aveti de pescuitul avatului pe cadere???
credeti ca acest stil se preteaza la pescuitul acestui rapitor???
nu ma refer neparat la jiguit, ci mai degraba la pesuitul cu naluci care pe cadere bat pe flancuri (gen storm flutterstick)
ati avut partide in care asta sa fie solutia castigatoare sau s-a intamplat doar accidental sau deloc???
in ce codtitii au mers aceste naluci sau in ce periaoda a anului??
credeti ca acest stil se preteaza la pescuitul avatului???
Nihil Sine Deo

SVF
veteran
veteran

Re: Avatul - Pe Cadere

Mesaj de SVF » 05 Mar 2013, 13:22

Nu am pescuit cu asa ceva din ce-mi aduc aminte.Insa de multe ori am luat avat imediat dupa ce naluca atingea apa si incepea sa coboare.Tind sa cred ca atacul avatului uneori se declanseaza din instinct,aude un pleoscait,vede ceva si actioneaza.Daca trece acel moment,acea surpriza si are timp sa se dumireasca ce se intampla s-ar putea sa ai surpriza sa se uite doar la ea si apoi sa plece.Bine,cu un pic de noroc si cu o miscare,animare,scurta a voblerului poti sa-l inciti sa atace,pentru ca din ce-am vz coborarea nu e asa rapida la naluca asta.Acuma vezi tu,pescarul are in trusa o gramada de voblere,mai bune mai degeaba :lol: ,deci ce te costa sa ai si unul de asta si sa-l incerci chiar primavara asta? :wink:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 05 Mar 2013, 15:14

Au fost cateva cazuri (vreo 2) in care a functionat relativ OK jucatul voblerului asemeni unui jig. Pescuiam cu niste voblere de 7-8cm de vreo 30 de grame si le saltam pe fund (nu se prea miscau pe cadere – picau ca bolovanii datorita greutatii foarte mari). O singura captura am avut pe cadere (si a inghitit complet voblerul) restul toti fiind luati cand ridicam voblerul de pe substrat ...

Am mai incercat si cu alte ocazii stilul asta de recuperare cu aceleasi voblere dar si cu niste chestii ce mi le-am facut special pentru astfel de situatii dar nu s-a mai intamplat mare lucru - doar cate un atac razlet ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 05 Mar 2013, 19:53

Unul dintre cei mai frumosi avati pe care i-am prins pana acum a intrat la 2-3 secunde dupa ce oscilanta f.grea homemade a inceput sa dispara sub apa, facandu-si miscarile pe plan vertical, pentru ca eu nu incepusem sa recuperez. Cautam stiuca intr-o gropana de pe Siret si tocmai de aia apelasem la acea oscilanta, mai ales ca erau copaci in apa si nu voiam sa pierd vreo nestemata din trusa.
Mi s-a mai intamplat figura cu ceva voblere, dar imediat la pleoscul de pe apa, nu pe cadere.

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 05 Mar 2013, 20:08

eu am luat unul pe cadere (nu la prima cadere ci dupa mai multe) la RNR de 7 gold pe inserate dar era mic.a lovit ca nebunu de ziceam ca e "monstrul".l-am trimis dupa ma-sa

fdata
junior
junior

Mesaj de fdata » 05 Mar 2013, 21:20

Pana acum am prins 4 avati pe cadere (toti pe Mures), la Salmo Slider de 4 si 5 cm(culori GS si HSH, sinking..normal), la inceput de vara. Bate bine pe flancuri si pe cadere si recuperat liniar.

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 06 Mar 2013, 11:16

chiar pe cadere nu am luat nicodata avat. am luat insa de mai multe ori dupa ce lasam voblerul sa se scufunde o anumita adancime si apoi incepeam sa mulinez, chiar la prima sau a doua tura de manivela...
coreland acest lucru cu ce a spus SFV tind sa cred ca i, intr-adevar, avatul urmarea voblerul cu destul interes, fara a ataca, insa, pana ce acesta s-a pus in miscare...
cred ca este asa cum a spus cel mai sus mentionat, animarea voblerului l-a incitat, i-a starnit instinctul de pradator...
Nihil Sine Deo

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 06 Mar 2013, 22:08

La cicada se mai repezeau, ce senzatie e sa nu apuci sa intinzi firul si sa te trezesti ca ia batu din mana :D

Scrie răspuns