pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
anem
- veteran

avatu scrie:Pentru Dunare care Salmo Hornet este mai bun (ca dimensiune-ca sint de la 3 cm la 12 cm): daca stie cineva ii multumesc.
pentru Hornet dimensiunea maxima disponibila e cea de 6cm ... poti sa incerci si cu asa ceva cu toate ca mi se par mai OK formele putin mai lunguiete gen Minnow, Sting sau chiar Executor.
ceva ma face sa cred ca un Executor de vreo 9 cm in varianta SDR ar merge destul de bine iarna la avat avand in vedere ca se scufunda destul de mult si merge OK si la o recuperare cat de cat mai lenesa ...
apropo ... a incercat cineva sa dea cu Predatek Boomerang dintr-alea de se scufunda pana la 8 m dupa avat ... recent mi-am luat unul de 8 cm la care producatorul zice ca s-ar duce pana la 8 m adancime (are o paleta imensa atat ca lungime cat si ca latime) si chiar eram curios daca a mai avut cineva rezultate cu asa ceva ca ma cam mananca sa il incerc in iarna asta la avat ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
attilaf
- veteran

d4md3od scrie:
pentru Hornet dimensiunea maxima disponibila e cea de 6cm ...
Nu e chiar asa, se mai gasesc si bucati de 9 cm, asta daca stii unde sa le cauti

dar oricum alea nu sunt pentru avat....
-
anem
- veteran

attilaf ... ideea e ca am vazut la un moment dat la cineva un hornet de 9 cm (pe net

) dar cand am intrat pe site-ul producatorului am vazut ca dimensiunea maxima cica ar fi de 6 cm ...
http://salmo.com.pl/index.php?option=co ... 53&lang=en
deci chiar era de 9cm inseamna voblerul pe care l-am vaut in poza ...
apropo ... unde se gasesc animalele alea de 9cm ... cred ca sunt cat casa ...
-
boistean
- veteran

-
d4md3od scrie:attilaf ... ideea e ca am vazut la un moment dat la cineva un hornet de 9 cm (pe net

) dar cand am intrat pe site-ul producatorului am vazut ca dimensiunea maxima cica ar fi de 6 cm ...
http://salmo.com.pl/index.php?option=co ... 53&lang=en
deci chiar era de 9cm inseamna voblerul pe care l-am vaut in poza ...
apropo ... unde se gasesc animalele alea de 9cm ... cred ca sunt cat casa ...
http://www.crapexpert.ro/articol/vobler ... ornet/1545
am vazut aici de 9 cm.
am totusi o dilema: de producatorul spune raspicat (inclusiv pe site-ul dedicat americanilor) ca 6 e cel mai mare???

-
anem
- veteran

merci amandoura ... interesanta chestie ...
cea ce nu inteleg eu de ce pe cele 2 site-uri apar gramaje diferite ... adica pe unul cica are 21 de grame (mi se pare foarte usor) in timp ce pe celalalt apare a avea 35 ... sa fie unul floating si altul sinking cu 14 grame diferenta de greutate?
ar fi interesant de incercat unul eventual dupa vreun somn ...
aaa ... chiar interesant cum modelele de 2,5 pana la 6cm costa intre 19RON si 28RON si cel de 9cm sare direct la 51RON

-
attilaf
- veteran

boistean scrie:
am totusi o dilema: de producatorul spune raspicat (inclusiv pe site-ul dedicat americanilor) ca 6 e cel mai mare???

Pentru ca nu se mai face... sau poate se face doar pentru piata non-europeana. (La fel cum americanii au HODAG si DINNER BELL ca modele de la Salmo, care in europa nu le-am vazut)
Eu as miza ca nu se mai face.... iar referitor la pret....si Thrill de 9, sare de 40 de lei..
-
boistean
- veteran

-
attilaf scrie:sau poate se face doar pentru piata non-europeana.
pe site-ul U.S.A. al Salmo (
http://salmofishing.com/), tot pana la 6 cm sunt
Hornet-urile

-
attilaf
- veteran

d4md3od scrie:
cea ce nu inteleg eu de ce pe cele 2 site-uri apar gramaje diferite ... adica pe unul cica are 21 de grame (mi se pare foarte usor) in timp ce pe celalalt apare a avea 35 ... sa fie unul floating si altul sinking cu 14 grame diferenta de greutate?
Pe site la Energo....
H9F plutitor 9 cm 15 g
Asta o fi subnutrit

).
-
anem
- veteran

da attilaf ... intr-adevar e de 15 pe site, nu stiu de unde am reusit sa scot acel 21 ...
mi se pare putin cam anormal sa nu apara pe site-ul producatorului ... poate le produce special si doar pentru Energofish ...