Ape tulburi

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Nick
veteran
veteran

Ape tulburi

Mesaj de Nick » 16 Iul 2006, 20:10

Avand in vedere anul trecut si cel prezent cred ca toti ne-am confruntat cu ape crescute si tulburi.Pana acum nu prea am dat la spining in asa conditii ptr ca nu prea vedeam un sens.Am vb de curand cu niste pescari care bat Siretul si care abia asteapta sa se tulbure si sa dea drumul la portile barajului ca sa "dea" in avat si somn.Am cam ramas masca,asa ca am zis sa lansez un topic nou, sa vedem si alte pareri.Se prinde asa de bine avatul si somnul pe ape tulburi?
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

juventinu88
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de juventinu88 » 16 Iul 2006, 22:32

Salut, nu stiu daca se prinde sau nu pe ape tulburi,dar eu unu nu pescuiesc asa.Timisul anu' asta a fost ca draq de nasol.Parca nu se mai curata ca in alti ani.Zi dupa zi tot tulbure este.O alta problema:cei cu balastierele.sapa in albia raului.Stiu sigur ca nu este legal.Ma intreb totusi de ce cei de la AJVPS nu fac nimic.Au pretentia sa ne facem permise 9care nu sunt tocmai ieftine)dar ei nu i-au nici o masura.

BamseBST
veteran
veteran

Re: Ape tulburi

Mesaj de BamseBST » 16 Iul 2006, 22:59

Nick scrie:Avand in vedere anul trecut si cel prezent cred ca toti ne-am confruntat cu ape crescute si tulburi.Pana acum nu prea am dat la spining in asa conditii ptr ca nu prea vedeam un sens.Am vb de curand cu niste pescari care bat Siretul si care abia asteapta sa se tulbure si sa dea drumul la portile barajului ca sa "dea" in avat si somn.Am cam ramas masca,asa ca am zis sa lansez un topic nou, sa vedem si alte pareri.Se prinde asa de bine avatul si somnul pe ape tulburi?
poti sa dai linistit la avat in conditiile care sunt ! avatu manca de rupe chiar daca apa este tulbure ! :wink: daca se vede in apa o palma , o palma jumate , atunci dai bice!!! numa sa fie acolo in zona :!:

Fir intins...

RIon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RIon » 17 Iul 2006, 09:27

In zona Transilvaniei s-au cam limpezit raurile... veste buna, nu? :lol:

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 17 Iul 2006, 09:35

Cand zici ca apele din transilvania s-au cam limpezit, nu te referi la Mures, care e in continuare mega mare si tulbure, nu? :)

RIon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RIon » 17 Iul 2006, 09:52

bondan scrie:Cand zici ca apele din transilvania s-au cam limpezit, nu te referi la Mures, care e in continuare mega mare si tulbure, nu? :)
Uite, pot spune ca s-au limpezit la nivel acceptabil:
Somes (zona CJ)
Somes - zona SJ, MM
Crasna - Zalau
Agrij - Romanasi SJ
alte cateva vai pe care le-am vazut pe traseu...

Maine merg in BN, poimaine in MS, apoi BV si SB, si fii sigur ca am sa postez despre limpezirea apelor ;)
Eventual da un nr. de tel in MP si te sun cand ajung in TgMS sa iti zic...

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 17 Iul 2006, 11:07

Eu chiar ieri am fost pe mures, era mare si tulbure. :(. Am eu un mic "punct" nevralgic si cand vad apa mare mare si tulbure rau mi se taie cheful de muscareala. Asa ca am fost dezamagit de numa. Nu vroiam sa merg neaparat acolo dar acolo am putut numai sa ajung.

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 18 Iul 2006, 09:35

In zona Aradului Muresul este limpede si pentru mine cel putin avatul este destul de greu de abordat in aceste conditii.Prind mai putin decat prindeam in ape tulburi.Cand spun ape tulburi nu ma refer la "cafea cu lapte". Cred eu ca in aceasta perioada(ape limpezi) lanseurile la distanta mare sau in repezisuri unde apa este agitata pot aduce succesul.
Si mai un lucru ar mai fi de adaugat din punctul meu de vedere. Cred ca in perioada verii avatul este mult mai putin activ ca si primavara deoarece acum puietul este mai numeros decat in perioada primaverii ceea ce determina avatul sa fie mai putin mobil.
In concluzie in ceea ce priveste avatul eu duc dorul apelor tulburele...
Numa' bine si fire intinse! :D
C&R, please!

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 18 Iul 2006, 10:14

Vara eu folosesc cu predilectie streamerele,mi s-au parut cele mai productive.Cat despre apa tulbure daca se vede 10 cm crezi ca sunt sanse de ceva avat?Eu nu am avut rezultate,dar ce-i drept nici nu am dat cu prea mare convingere.Ce folosesti:voblere fire tiger,rotative ?
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 18 Iul 2006, 15:12

Nu folosesc rotative deloc.Folosesc doar voblere 5.5-8.5 cm cu vibratie marunta si frescventza cat mai ridicata.Referitor la profilul voblerelor si la pattern te poti lamuri daca te uiti la mine in galerie. O sa mai pun poze,deocamdata doar ata am reusit. :D
Salutare!
C&R, please!

Scrie răspuns