Ape tulburi
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Ape tulburi
Avand in vedere anul trecut si cel prezent cred ca toti ne-am confruntat cu ape crescute si tulburi.Pana acum nu prea am dat la spining in asa conditii ptr ca nu prea vedeam un sens.Am vb de curand cu niste pescari care bat Siretul si care abia asteapta sa se tulbure si sa dea drumul la portile barajului ca sa "dea" in avat si somn.Am cam ramas masca,asa ca am zis sa lansez un topic nou, sa vedem si alte pareri.Se prinde asa de bine avatul si somnul pe ape tulburi?
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
- juventinu88
- utilizator constant
Salut, nu stiu daca se prinde sau nu pe ape tulburi,dar eu unu nu pescuiesc asa.Timisul anu' asta a fost ca draq de nasol.Parca nu se mai curata ca in alti ani.Zi dupa zi tot tulbure este.O alta problema:cei cu balastierele.sapa in albia raului.Stiu sigur ca nu este legal.Ma intreb totusi de ce cei de la AJVPS nu fac nimic.Au pretentia sa ne facem permise 9care nu sunt tocmai ieftine)dar ei nu i-au nici o masura.
Re: Ape tulburi
poti sa dai linistit la avat in conditiile care sunt ! avatu manca de rupe chiar daca apa este tulbure !Nick scrie:Avand in vedere anul trecut si cel prezent cred ca toti ne-am confruntat cu ape crescute si tulburi.Pana acum nu prea am dat la spining in asa conditii ptr ca nu prea vedeam un sens.Am vb de curand cu niste pescari care bat Siretul si care abia asteapta sa se tulbure si sa dea drumul la portile barajului ca sa "dea" in avat si somn.Am cam ramas masca,asa ca am zis sa lansez un topic nou, sa vedem si alte pareri.Se prinde asa de bine avatul si somnul pe ape tulburi?

Fir intins...
Uite, pot spune ca s-au limpezit la nivel acceptabil:bondan scrie:Cand zici ca apele din transilvania s-au cam limpezit, nu te referi la Mures, care e in continuare mega mare si tulbure, nu?
Somes (zona CJ)
Somes - zona SJ, MM
Crasna - Zalau
Agrij - Romanasi SJ
alte cateva vai pe care le-am vazut pe traseu...
Maine merg in BN, poimaine in MS, apoi BV si SB, si fii sigur ca am sa postez despre limpezirea apelor

Eventual da un nr. de tel in MP si te sun cand ajung in TgMS sa iti zic...
In zona Aradului Muresul este limpede si pentru mine cel putin avatul este destul de greu de abordat in aceste conditii.Prind mai putin decat prindeam in ape tulburi.Cand spun ape tulburi nu ma refer la "cafea cu lapte". Cred eu ca in aceasta perioada(ape limpezi) lanseurile la distanta mare sau in repezisuri unde apa este agitata pot aduce succesul.
Si mai un lucru ar mai fi de adaugat din punctul meu de vedere. Cred ca in perioada verii avatul este mult mai putin activ ca si primavara deoarece acum puietul este mai numeros decat in perioada primaverii ceea ce determina avatul sa fie mai putin mobil.
In concluzie in ceea ce priveste avatul eu duc dorul apelor tulburele...
Numa' bine si fire intinse!
Si mai un lucru ar mai fi de adaugat din punctul meu de vedere. Cred ca in perioada verii avatul este mult mai putin activ ca si primavara deoarece acum puietul este mai numeros decat in perioada primaverii ceea ce determina avatul sa fie mai putin mobil.
In concluzie in ceea ce priveste avatul eu duc dorul apelor tulburele...
Numa' bine si fire intinse!

C&R, please!
Vara eu folosesc cu predilectie streamerele,mi s-au parut cele mai productive.Cat despre apa tulbure daca se vede 10 cm crezi ca sunt sanse de ceva avat?Eu nu am avut rezultate,dar ce-i drept nici nu am dat cu prea mare convingere.Ce folosesti:voblere fire tiger,rotative ?
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!