Anotimpul cand incepe cleanul sa "mamance" la vobler?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
siLLe_81
utilizator nou
utilizator nou

Anotimpul cand incepe cleanul sa "mamance" la vobler?

Mesaj de siLLe_81 » 15 Apr 2015, 09:36

Salutare !

Am rugamintea la cei ce cunosc tainele pescuitului la clean sa_mi impartaseasca din experientele lor care este anotimpul/perioada
cand incepe sa "puna botul" la bobler. Spun asta pt ca am fost pe la inceputul lu` Aprilie dar nu am avut nicio prezentare. Ma gandesc ca probabil este prea rece apa pt bobler si poate prefera mai mult momelile vii si gazele. Stiu ca este prohibitie dar pescuiesc exclusiv C&R perioada asta.. :headbash:

pricop
junior
junior

Re: Anotimpul cand incepe cleanul sa "mamance" la vobler?

Mesaj de pricop » 15 Apr 2015, 10:27

Poate nimeresti niste jandarmi mai tantalai care pun botul la "exclusiv c&r" desi m-as cam mira. Prohibitia e prohibitie, punct. Lasa frate pestii sa-si depuna icrele in tihna. Tie ti-ar conveni cand iti naste nevasta sa vina unu' s-o tot traga de gura afara din salonul de spital? (proasta comparatie, dar luati gluma ca atare) Nu-i vorba, ca-i da drumul pe urma. Am 2 cuvinte pentru tine: balti private.

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 15 Apr 2015, 11:00

Mamance bobler. Cum sa nu pescuiasca creatura asta in prohibitie?

siLLe_81
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de siLLe_81 » 15 Apr 2015, 11:21

vampir scrie:Mamance bobler. Cum sa nu pescuiasca creatura asta in prohibitie?

Vamipre daca incepi cu jigniri nu pot decat sa-ti urez "suge la alta masa" !

Loosere

Stai jos
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Stai jos » 15 Apr 2015, 15:51

pricop scrie:Tie ti-ar conveni cand iti naste nevasta sa vina unu' s-o tot traga de gura afara din salonul de spital? (proasta comparatie, dar luati gluma ca atare) Am 2 cuvinte pentru tine: balti private.
Chiar ca e proasta. Pestii din balta nu depun? sau nu mai conteaza din moment ce platesti? Cata paguba faci, mai ales daca esti incepator? Pana acum 3 ani pescuiam toti la rapitor linistiti in prohibitie. Ce e diferit fata de atunci? probabil mai putini pesti si mai multi braconieri, dar prohibitia nu rezolva nimic in privinta asta, ci dimpotriva.

@siLLe_81: poti sa mai astepti macar pana pe 1 iunie. Oricum cam pe atunci incepe sa manance foarte bine, de ii prinzi usor si pe apa tulbure.

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 15 Apr 2015, 16:12

Multumesc Sile . Ii multumesc si la mamica ta ca inca nu te-a gonit de acasa. Probabil ca eu sunt ratat.

pricop
junior
junior

Mesaj de pricop » 15 Apr 2015, 19:54

@Stai Jos E cum ai zis "sau nu mai conteaza daca platesti". Depunerea icrelor e singura modalitate de asigurare a continuitatii unei specii de peste intr-o apa publica, pe cand pe baltile private (tocmai pentru ca platesti) exista un "cineva" care se ocupa sa bage peste. Cate populari ai vazut tu intr-o apa publica, pe un rau sau lac (neadministrat de AJVPS sau RNP)?

Iti spun eu ca sa stii pe viitor, intr-o balta privata nu intereseaza pe nimeni depunerea icrelor. Tocmai pe perioada prohibitiei aceste balti sunt cel mai intens pescuite. Ba mai mult, cunosc balta (renumita in zona Ardealului) la care adriministratorul sustinea ca pestilor li se furnizeaza o hrana cu anumiti aditivi ce ii impiedica sa se inmulteasca natural, evitandu-se astfel enervarea pescarilor de catre puiet si mentinerea in balta doar a exemplarelor mari si foarte mari.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 16 Apr 2015, 09:32

la pisici,caini se dau anticonceptionale....mai nou si la pesti? :-D

siLLe_81
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de siLLe_81 » 17 Apr 2015, 09:31

@siLLe_81: poti sa mai astepti macar pana pe 1 iunie. Oricum cam pe atunci incepe sa manance foarte bine, de ii prinzi usor si pe apa tulbure.[/quote]

Stai jos, salut !

Atunci cand am postat doleanta vis-a-vis de pescuitul cleanului mai ales in perioada de prohibitie eram ferm convins ca o sa primesc anumite critici ( pe buna dreptate) dar mentionez ca nu sunt acel pescar care lasa in urma lui macel. Sunt incepator in tainele pescuitului la clean si pot spune ca ma pasioneaza foarte tare acest stil si este o placere sa te lupti cu "speriosul" mai ales atunci cand ai un echipament UL. :lol:.
Sunt de acord sa respectam perioada de reproducere a pestilor, dar nu cred ca esti o crima sa pescuiesti in regim C&R< spre deosebire de alte categorii gen parasutisti,electricieni,setcari si cocalari care sunt in numar foarte mare in regiunea unde pescuiesc din pacate :( care nu respecta natura,pestii si pescarii. Sunt specii de braconieri care isi intind plasele in pluta ta si daca ai curajul sa le spui ceva exista riscul sa ti-o iei pe cocoasa spunand ca ei sunt din zona...Nu odata am sunat politia sa le explic ce se intampla si crede-ma ca fara rost, ba mai mult am observat ca au glume cu braconierii ( nu toti gaborii) . DEGEABA suni ca nu se face NIMIC !!! O sa mai astept pana pe 11 iunie cand se termina prohibitia :respekt:

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 17 Apr 2015, 13:13

Prohibitie, ai...?
Acu'... cateva ore am fost pe malu' Dunarii (fara bete, ca decat sa risc o amenda prefer sa investesc echivalentul in proiecte personale), iar cam la 100m de sediu' Pol de Frontiera niste pescari, cu autorizatie desigur, au intins a linie de plasa de cateva zeci de metri (nu stiu cum i se spune de catre localnici la tehnica asta).

:cooler: :respekt: pt Pol. de Frontiera si pt moralistii care salveaza pestele prin C&R, dar in schimb inchid ochii la extinctia in masa produsa de pescarii cu autorizatii de pescuit comercial (sa fim seriosi, astia-s braconieri cu acte, ca in realitate nu declara nici 5% din cat captureaza, iar activitatea lor se desfasoara de obicei dupa ora 22:00 - probabil ca sa vanda marfa pana la prima raza de lumina...)
Jurnal Pescuit pe Dunare: writing about passion, reviews & tips

Scrie răspuns