Am nevoie de o mulinetă nouă!

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

boistean
veteran
veteran

Re: Am nevoie de o mulinetă nouă!

Mesaj de boistean » 26 Noi 2015, 20:00

mulineta e... varza!

cooolmarius
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cooolmarius » 26 Noi 2015, 20:32

1. Posibil sa fie mulineta dusa, nu mai asaza firul cum trebuie apoi clar spirele sar haotic.
2. Nalucile despre care vb sunt extrem de usoare. In concluzie chiar daca mulineta e ok si folosesti fir prea gros , vei pati acelasi lucru. Incearca sa pui un mono de calitate , maxim 0.14 mm si vei vedea ca ai scapat de prb. Poti incerca cu cormoranul si un fir subtire, ieftin , sa vezi daca nu cumva asta e cauza. Ulterior investeti fie in fir de calitate fie in alta mulineta.

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 26 Noi 2015, 20:38

daca ai bani, ia-ti un Rarenium de 2000 si ai terminat capitolul mulineta. usoara, robusta! ai putea merge si pe zauber dar mi se pare cam grea. max 250 gr ar trebui sa-ti iei. eu as trece la un tambur mai marisor, gen 2500 (de la Shimano) sau 3000, care e mai shallow ca ala de 2500, diametrul e identic.

Ciudat e ca nimeni pana acum nu s-a legat de rotativele vietii.... nu mai pescui cu rotative. mie mi-au distrus cateva partide, nici 10 varteje nu te scapa de peruci...
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

cooolmarius
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cooolmarius » 27 Noi 2015, 00:57

valeriu28 scrie:daca ai bani, ia-ti un Rarenium de 2000 si ai terminat capitolul mulineta. usoara, robusta! ai putea merge si pe zauber dar mi se pare cam grea. max 250 gr ar trebui sa-ti iei. eu as trece la un tambur mai marisor, gen 2500 (de la Shimano) sau 3000, care e mai shallow ca ala de 2500, diametrul e identic.

Ciudat e ca nimeni pana acum nu s-a legat de rotativele vietii.... nu mai pescui cu rotative. mie mi-au distrus cateva partide, nici 10 varteje nu te scapa de peruci...

Valeriu, greutatea nalucii trebuie corelata cu grosimea firului mai ales la UL unde folosesti naluci de 1...2..3 g

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 27 Noi 2015, 08:33

batul e foarte fain, se incarca misto, si da, dupa mine e ul, puterea lui reala cred ca e undeva pana in 5-6-7g, nu va mai luati dupa specificatiile de pe ele ca-s ba-bauri
Urasc atarnatorii!

kharloss
junior
junior

Mesaj de kharloss » 27 Noi 2015, 13:23

recomand Okuma Ceymar 35FD . O am de 6 luni, se misca excelent pentru gama ei de pret. Am scos clean ( nervos) de ~ 3kg fara nici o problema.

andreifishing
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de andreifishing » 27 Noi 2015, 15:03

valeriu28 scrie:daca ai bani, ia-ti un Rarenium de 2000 si ai terminat capitolul mulineta. usoara, robusta! ai putea merge si pe zauber dar mi se pare cam grea. max 250 gr ar trebui sa-ti iei. eu as trece la un tambur mai marisor, gen 2500 (de la Shimano) sau 3000, care e mai shallow ca ala de 2500, diametrul e identic.

Eu sunt începător în ale spinnigului, am mai postat pe aici întrebări legate de această temă și mulți m-au ajutat, (mulțumesc încă odată celor ce și-au răpit din timpul lor pentru a-mi da niște sfaturi prețioase).
Pescuiesc cu rotative deoarece cu ele am avut rezultate mai bune. Pescuiesc pe următoarele râuri(toate în jud. HD): Strei, Râu Bărbat, Râu Mare, Râu Sibișel și câteva mai mici care trec prin satele Sălașu de Sus(unde locuiesc părinții mei și eu în vacanță), Paroș, Coroiești. Acum 20 de ani, era păstrăv în prostie...acuma abia dacă mai de el, găsești câte o bucată/km.
Tot timpul am prins la rotativă, cu voblerele nu prea am avut noroc. Uite aici,am postat atunci ce voblere și rotative am, nu știu cât sunt de bune: http://www.rapitori.ro/forum/la-clean-f ... 30-10.html

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 27 Noi 2015, 17:57

Si eu dau pe rauri mai mult cu rotative, dar si cu voblere, atat cu textil cat si cu mono, pe un Zauber 2000 si o Ecusima 2000 si niciodata n-am avut nici o problema nici cu asezarea firului pe tambur, nici cu peruci si nu folosesc mai mult de un vartej intre textil si lider si o agrafa cu vartej la naluca. Mai mult, mulinetele imi recupereaza foarte usor firul chiar si din curent puternic. Eu unul sunt fan mulinete Ryobi. Zauberul e intr-adevar ceva mai greu (280 gr) insa asa echilibreaza bine lansetele mai lungi. Un 1000 sau 1500 ar merge cred f. bine pa batul tau.

Stai jos
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Stai jos » 27 Noi 2015, 18:14

valeriu28 scrie:... nu mai pescui cu rotative. mie mi-au distrus cateva partide, nici 10 varteje nu te scapa de peruci...
depinde de rotativa si de de vartej. Se poate pescui bine cu majoritatea atata timp cat nu recuperezi rotativa in amonte prin curent.

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 27 Noi 2015, 18:34

Nu stiu exact apele pe care le pescuiesti dar voblerele lasa de dorit. Iti trebuie alte modele pe acolo pe paraiase.

Scrie răspuns