Dane, merci... scuza-mi nehotararea...deja enervanta.
Le-am vazut pe amandoua una langa alta:
1. Shimano Vengeance bx240 - MH - 10-50gr - pare mai elastica, mai progresiva putin. 9 inele, inelul de plecare e normal, nici mic nici mare, pare sa nu faca probleme la un vobler de 30 grame. inelele cu un singur picior, apropiate de blank. finisaj mediu
2. Cormoran Vindan TX8 - 240 - 8-42 gr - actiunea e mai mult pe varf sau pe primul tronson. talonul o idee mai gros, inelul de plecare generos, 8 inele. ultimele 3 inele cu un picior, celelalte cu 2 picioare. finisaj excelent. insa nu stiu cat de bine se descurca la 30-35 grame.
Despre Cormoran nu stiu multe in materie de lansete mai puternice (am doar ULX 1-9gr)
Shimano stiu ca in general respecta, si arunca bine in plaja indicata. am vazut aruncari la colegi, cu 30-40 grame, fara efort.
Acum, cu siguranta in alegerea unei lansete inca sunt incepator...
Folosesc 70% gume pe offset (10-18 grame cu totul) si 30% voblere, majoritatea au 20-22 grame, am cateva de 30 grame.
Pescuiesc 80% stiuca, si 20% alte specii (salau, avat, somn) dar fara succes pana acum
Voblerele sunt in special slidere, glidere... foarte putin folosesc minnow. Mai nou au inceput sa-mi placa alea cu bile, grasane.
Pana acum am pescuit mai mult pe balti, dar parca m-ar incanta si pe rau. Dunare doar de pe mal daca va fi cazul, din barca mi-e prea frica nu cred sa incerc curand. Pana acum am pescuit 90% de pe mal.
George - e medium fast Vengeance... cred. dar greutatea nu e de 205. e cantarita de colegi la 160..
Avand descrierea completa poate va faceti o imagine mai buna.
si eu parca tot spre cormoran m-as duce...