Alegere lanseta

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Obletele
veteran
veteran

Re: Alegere lanseta

Mesaj de Obletele » 13 Mar 2014, 21:23

sa nu faci greseala sa cumperi silko. am avut o si eu ( tot de la totalfishing luata... am fost fortat sa o iau ca plecam la o partida la clean si ma duceam dupa o sienna de 1000 care era pe stoc si s a vandut pana am ajuns eu acolo :)) si nu mai avea altceva e 1000 mai ieftin). colmic silko e o mare trompeta de mulineta .. crede-ma! e 135 ron o shimano sienna de 1000. pt 30 de lei cat e un colmic sau o alivio.. e mare diferenta tare intre ele. mai bine mai asteapta pana mai faci rost de diferenta. sau poti sa-ti iei tot asa la 135 de lei o daiwa crossfire de 1500 doar ca e posibil sa fie poate putin cam mare... acum depinde si de ce lanseta iti iei.

Gandeste-te la lanseta pe care o vrei .... e posibil sa vezi ca altii prin la cicada si tu sa nu poti folosi una ca nu te ajuta lanseta. asa am patit eu cu o jaxon eternum speedy 198 - 1-8 grame .... ia-ti cu incredere catana aia si mulineta shimano sienna de 1000 ca face pipi pe colmic silko.

Firul de la trabucco e bun... foloseste ala Xps trout parca ii zice.. de 0,14 e suficient.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 13 Mar 2014, 21:28

Radu_91 scrie:...2-3 persoane recomanda okuma...alti maverul...iar acuma catana...
Asa-ti trebuie daca intrebi... :lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Radu_91
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Radu_91 » 13 Mar 2014, 21:55

idee este sa fie si pe stoc la total fishing...nu stiu de ce multe nu is....pai atunci ar fi cred alegerea intre okuma ergosense, fiind mai ultra light ar merge cum ati spus cu un shimano alivio 1000 fd.... sau maverul mai light cu...acuma am dat peste ea.. okuma zeon 1500 fd (despre mulineta aceasta ce parere aveti?)...o sa mai fierb vreo 2 zile pana sa dau comanda :lol1: ..

Obletele
veteran
veteran

Mesaj de Obletele » 13 Mar 2014, 22:12

parerea mea e ca niciodata nu ar trebui sa -ti cumperi ceva fara sa pui mana inainte pe ele. din poze toate sunt frumoase si stralucitoare. iar fiecare isi da cu parerea si te zapaceste. mai bine ia-ti ceva sh si de calitate decat sa dai bani aiurea pe porcaria aia.

Radu_91
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Radu_91 » 13 Mar 2014, 22:29

este drept partea cu probatul...insa vezi cum este, cand nu ai multe cunostinte si posibilitati, incerci sa cauti dintre lucrurile rele, pe cel mai bun...o sa mai urmaresc forumurile.. si pana la urma cu ce o sa ma aleg cu aia o sa ma bucur:)

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 15 Mar 2014, 23:54

Daca o gasesti pe undeva, o recomand fara drept de apel la banii aia:
EnergoTeam Spin Blade 2.10m 0-10g
Un minus, poate manerul cam lung...poate !
Referitor la fire, o completare:...uneori si scufundator ...
O alta completare constructiva:...alteori si rigid...in functie de bat si de actiunea lui ;)
Succes 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 16 Mar 2014, 10:12

nu stiu cum sunt lansetele alea ca nu le-am incercat, dar daca pescuiesti si pe rauri mai mici cu vegetatie vezi sa n-aiba maneru prea lung ca te incurca, eu votez oricum cu okuma :lol: am avut mulinete de la ei si m-au tinut bine, probabil or fi si lansetele lor bune, ca mulineta era bine daca se mai gasea okuma avenger modelu vechi AV15, eu mi-am luat una de pe ebay dracu, la noi nu mai exista :(

Radu_91
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Radu_91 » 16 Mar 2014, 13:08

Am comandat pana la urma un Maver stralis light plus spigot 2.40 5-12g,o mulineta shimano alivio 1000 FD si un monofilament colmic race sinking 0.14...sper sa fie o alegere buna :D

mariush
senior
senior

Mesaj de mariush » 16 Mar 2014, 13:25

Musti scrie:
Radu_91 scrie:...2-3 persoane recomanda okuma...alti maverul...iar acuma catana...
Asa-ti trebuie daca intrebi... :lol:
da,adevarat,si daca vrei ceva si mai ieftin,dar bun pentru clean,biban,avat...iti recomand Baracuda expert spin 2.70 5-25.
eu am avut-o si folosit-o 3 ani si am vandut-o cu 50 lei.si acum imi pare rau dupa ea.
am scos fara emotii avati destui,peste 1,5 kg.cel mai mare 3,7 a avut.
spor !
"nevoia este parintele inovatiei" PLATON

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 16 Mar 2014, 14:13

Ai facut un compromis intre 2.10 si 2.70, satisfactii faine sa ai atunci ! 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

Scrie răspuns