Achizitie echipament peste mare

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
parazitu80
junior
junior

Achizitie echipament peste mare

Mesaj de parazitu80 » 02 Iun 2013, 21:49

Buna...
i-as ruga pe cei care cunosc si doresc sa ma ajute, sa vina cu ceva sugestii cu privire la achizitionarea unui echipament pentru peste mare ( stiuca, avat si evident poate intra si somnul)
raul in speta este Somesul.
m-ar interesa o lanseta echipata cu o mulineta care sa fie cat de cat ok pentru avat si stiuca dar daca intra si somnul , sa nu-si bata joc de mine daca pot spune asa.
pe langa lanseta+mulineta , ar fi de interes si un fir care sa se comporte ok.

bugetul permis momentan se ridica undeva la 500 ron.

multumesc.

bogdan_mihu
senior
senior

Re: Achizitie echipament peste mare

Mesaj de bogdan_mihu » 03 Iun 2013, 09:25

iti recomand o lanseta heavy,o mulineta de 4000 si un textil de 20-25 lb dar ca producator nu stiu ce sa-ti recomand la bugetul tau parerea mea sa mai adaugi ceva la buget si sa iei ceva de calitate daca vrei sa faca fata la mai multi mustaciosi rasariti mai ales daca pescuiesti in zone cu curent puternic :respekt:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 03 Iun 2013, 17:09

@ parazitu80

...pescuiesc de "cativa anisori" pe Somes
...din experienta proprie si tinand cont de buget iti sugerez o mulineta Rioby Ecusima 3000 (cred ca 4000 este prea grea), o rola de PP de 15 lbs , o lanseta de 2,70 m. cu CW 10-30 gr. (15-40)
...si asa cam greu de incadrat in buget , dar se poate
...daca vrei sa "divagam" pe subiect , ai la dispozitie "mp" , eventual mess-u'

fisherman1
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fisherman1 » 03 Iun 2013, 22:58

old_radu scrie:@ parazitu80

...pescuiesc de "cativa anisori" pe Somes
...din experienta proprie si tinand cont de buget iti sugerez o mulineta Rioby Ecusima 3000 (cred ca 4000 este prea grea), o rola de PP de 15 lbs , o lanseta de 2,70 m. cu CW 10-30 gr. (15-40)
...si asa cam greu de incadrat in buget , dar se poate
...daca vrei sa "divagam" pe subiect , ai la dispozitie "mp" , eventual mess-u'
Foarte corect dar as zice ca PP-ul de 20 lbs e chiar mai nimerit daca ma gandesc ca pe Somes mai gasesti ba o craca cu scoici pe ea, mai o piatra colturoasa, mai ceva mai altoit cu solzi scapat in curent, asa ca la 20 lbs emotiile parca sunt mai mici.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 04 Iun 2013, 15:20

fisherman1 scrie:... asa ca la 20 lbs emotiile parca sunt mai mici.
...ai dreptate , dar sa vezi ce emotii ai cand nu reusesti un lanseu , macar cu 5 m. mai lung , ca sa ajungi acolo unde sar avatii :wallbash:
...cand e vorba de scoici sau cioate , ce mi-e 15 , ce mi-e 20 lbs...parerea mea :mrgreen:

:respekt:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 04 Iun 2013, 15:35

e cam greu sa gasesti un echipament cu care sa iti faca placere sa pescuiesti dupa avat sau salau dar sa faca fata cu brio unui somn de 30-50 de kg. daca iei ceva prea puternic (dar care merge la somn) scosul avatilor sau salailor nu va mai avea nici un farmec iar daca iei ceva pentru avat sau salau nu vei reusi decat cu mare noroc sa scoti un somn mai imbracat.

incearca sa iti iei o lanseta ce sa arunce pana in vreo 30-40 de grame (lungimea ti-o stabilesti tu) pe care sa o imperechezi cu o Daiwa de 3000 sau un Shimano de 4000 pe care bagi un textil de 20 de livre cu inaintas mono de 0.35-0.4 si cu care mai poti trage sperante la un somn ce nu sare de 20 de kg.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

fisherman1
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fisherman1 » 04 Iun 2013, 20:30

anem scrie:e cam greu sa gasesti un echipament cu care sa iti faca placere sa pescuiesti dupa avat sau salau dar sa faca fata cu brio unui somn de 30-50 de kg. daca iei ceva prea puternic (dar care merge la somn) scosul avatilor sau salailor nu va mai avea nici un farmec iar daca iei ceva pentru avat sau salau nu vei reusi decat cu mare noroc sa scoti un somn mai imbracat.

incearca sa iti iei o lanseta ce sa arunce pana in vreo 30-40 de grame (lungimea ti-o stabilesti tu) pe care sa o imperechezi cu o Daiwa de 3000 sau un Shimano de 4000 pe care bagi un textil de 20 de livre cu inaintas mono de 0.35-0.4 si cu care mai poti trage sperante la un somn ce nu sare de 20 de kg.
Adevarat este, una e la avat si salau, iar alta ciorba e daca se baga somnul sarit de 15-18 - 20 kg ... Trebuie sa vezi spre ce categorie de pesti vizati te pozitionezi si daca categoria aia e majoritara prin zona vei fi multumit chiar daca din cand in cand iti mai da cate unul mai naravas (somn) care le lasa cu ochii in soare.
Si mai e apoi si varianta unui tambur de rezerva incarcat cu fir ceva mai gros , spre 30 - 40 lbs care te mai poate scoate din impas cand dai de ... greu. Buna ar fi si o lanseta de rezerva mai tzapana, una la 40 - 80 gr. pe care s-o cari dupa tine, dar sari din buget, insa cu rabdare impaci si capra si varza, peste sa fie.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Iun 2013, 04:42

:lol: da....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 05 Iun 2013, 08:05

presupun ca il vrei pentru naluci reactive, caz in care ,pentru ce vrei tu asta e batul perfect :http://www.dam.ro/index.php?pag=catalog ... a7Q5L24mSo
il folosesc de cativa ani exact pentru pestii de talie mare de pe la noi si inca nu m-a dezamagit la nici un capitol (nici la lasare nici la controlul nalucii -vorbim in special de linguri aici - si niciodata in drill ). I-am mai facut ceva review-uri pe care le gasesti pe net dar, in linnii mari e un bat cu actiune moderat rapida si senzitiv care lanseaza excelent la distanta .
problema e ca te cam lasa fara bani de mulineta :) capitol la care ti-as recomanda o mulineta cu corp metalic sau macar magneziu iar ca marime, vorba unui coleg de mai sus, sa aiba un tambur de 3000 la Daiwa si 4000 la Shimano.
La fir varianta mai ieftina si buna ar fi Climax Mig 8 iar o varianta mai scumpa ar fi Spiderwire Ultracast de la 0,14 in sus .

parazitu80
junior
junior

Mesaj de parazitu80 » 05 Iun 2013, 20:20

multumesc tuturor pentru raspunsuri.
pana de curand,foloseam asa ceva pentru avat,stiuca si/sau salau
http://xxx/lanseta-a ... 40m-h.html
, doar ca anul trecut mi-a intrat un somotei la 6-7 kg aproximativ si a cam inceput sa scartzaie lanseta.
era echipata si cu o mulineta de 2500...putin dezechilibrat ansamblul, dar mi-am facut probleme pentru lanseta cand am auzit cum face. ( actiunea s-a finalizat cu succes, l-am adus la mal doar ca, asa cum ziceam....)
stiu, e slaba si de aceea vreau sa iau ceva de firma , mai k-lumea.

Scrie răspuns