Achizitie echipament dedicat spiningului la stiuca!

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

pescarul_amator
utilizator nou
utilizator nou

Achizitie echipament dedicat spiningului la stiuca!

Mesaj de pescarul_amator » 16 Oct 2012, 18:30

Salutare! Ma numesc Vlad. Sunt novice in pescuitul la stiuca. Am avut si eu cateva aruncari nereusite cu batul unui prieten.Dar ma atrage mult stilul acesta de pescuit si anume spinningul.
Precizez ca :
-pescuiesc de pe mal
-singurul peste vizat este stiuca(1-2 kg)
-apa in care pescuiesc este de 05,-2m,vegetatie deasa
-ca naluci ma indrept strict spre : voblere , oscilante, rotative.

Bugetul limitat : 250 ron pentru Mulineta+lanseta.
Ce lanseta+mulineta imi recomandati bune pt un incepator? :respekt:

Va multumesc.
Când râul seacă, toţi devin pescari.

kingofbeasts
veteran
veteran

Re: Achizitie echipament dedicat spiningului la stiuca!

Mesaj de kingofbeasts » 16 Oct 2012, 19:28

in banii astia probabil iesi mai bine cu un combo second-hand. foloseste butonul cautare si vezi ce echipamente s-au recomandat pentru stiuca si dupa aceea poti sa alegi ceea ce se incadreaza in buget . Oricum, ca idee , ai nevoie de o lanseta cu actiune moderata sau moderat -rapida si de o mulineta clasa 2000-3000 cu raport de recuperare mic (si ca multiplicare si ca centimetrii de fir recuperati pe tura de manivela) :wink:

pescarul_amator
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de pescarul_amator » 16 Oct 2012, 20:40

kingofbeasts scrie:in banii astia probabil iesi mai bine cu un combo second-hand. foloseste butonul cautare si vezi ce echipamente s-au recomandat pentru stiuca si dupa aceea poti sa alegi ceea ce se incadreaza in buget . Oricum, ca idee , ai nevoie de o lanseta cu actiune moderata sau moderat -rapida si de o mulineta clasa 2000-3000 cu raport de recuperare mic (si ca multiplicare si ca centimetrii de fir recuperati pe tura de manivela) :wink:
multumesc pt sfaturi. cam ce putere sa aiba lanseta ? una medium , medium heavy e buna pt stiuca gen 10-30, 14-40 gr.?

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 17 Oct 2012, 12:37

in functie de comportamentul lansetei (care variaza de la un producator la altul ) merge oricare din cele doua . totusi, avand in vedere faptul ca o vei folosi in ape putin adanci (probabil mai mult cu oscilante) as inclina spre ceva pina in 30 de grame ca putere de lansare (desi sunt si lansete cu plaja mai mare la capitolul cw care se comporta mai bine decat unele plaja mai mica cand vine vorba de linguri ). daca insa vei da mai mult cu voblere de tip crankbait sau cu rotative un MH iti da un plus de putere pe intepare. daca ai posibilitatea sa pescuiesti cu bete de imprumut de la prieteni, sau pe "incercate" de la magazine , inainte de achizitie, nu rata ocazia pentru ca poti sa observi mai usor ce ti se potriveste (bineinteles daca nu-i graba mare).

pescarul_amator
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de pescarul_amator » 17 Oct 2012, 13:05

kingofbeasts scrie:in functie de comportamentul lansetei (care variaza de la un producator la altul ) merge oricare din cele doua . totusi, avand in vedere faptul ca o vei folosi in ape putin adanci (probabil mai mult cu oscilante) as inclina spre ceva pina in 30 de grame ca putere de lansare (desi sunt si lansete cu plaja mai mare la capitolul cw care se comporta mai bine decat unele plaja mai mica cand vine vorba de linguri ). daca insa vei da mai mult cu voblere de tip crankbait sau cu rotative un MH iti da un plus de putere pe intepare. daca ai posibilitatea sa pescuiesti cu bete de imprumut de la prieteni, sau pe "incercate" de la magazine , inainte de achizitie, nu rata ocazia pentru ca poti sa observi mai usor ce ti se potriveste (bineinteles daca nu-i graba mare).

nu e nici o graba mare momentan.mersi de sfaturi.

pescarul_amator
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de pescarul_amator » 17 Oct 2012, 13:24

kingofbeasts scrie:in functie de comportamentul lansetei (care variaza de la un producator la altul ) merge oricare din cele doua . totusi, avand in vedere faptul ca o vei folosi in ape putin adanci (probabil mai mult cu oscilante) as inclina spre ceva pina in 30 de grame ca putere de lansare (desi sunt si lansete cu plaja mai mare la capitolul cw care se comporta mai bine decat unele plaja mai mica cand vine vorba de linguri ). daca insa vei da mai mult cu voblere de tip crankbait sau cu rotative un MH iti da un plus de putere pe intepare. daca ai posibilitatea sa pescuiesti cu bete de imprumut de la prieteni, sau pe "incercate" de la magazine , inainte de achizitie, nu rata ocazia pentru ca poti sa observi mai usor ce ti se potriveste (bineinteles daca nu-i graba mare).
ce parere ai despre aceasta lanseta ? e ok pt stiuca.
http://xxx.ro/pescuit-la-rapit ... clone.html

sau ai alta recomandare la pretul acesta?

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 17 Oct 2012, 13:27

n-ai pentru ce :wink:
ps.daca pescuiesti de pe mal un 2,4m sau 2,7m te ajuta mai mult inclusiv in dril 8)

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 17 Oct 2012, 13:35

pescarul_amator scrie: ce parere ai despre aceasta lanseta ? e ok pt stiuca.
http://xxx.ro/pescuit-la-rapit ... clone.html

sau ai alta recomandare la pretul acesta?
nu cunosc lanseta si nu pot sa-ti spun nimic despre ea (precum nici de altele din aceeasi gama de pret) . De recomandat, ceea ce recomand eu de obicei pentru stiuca cam iasa din bugetul tau chiar si second-hand asa ca prefer sa ma abtin de la a nominaliza un produs sau altul. Singurul lucru pe care ti-l pot spune , e ca in general (cu cateva exceptii) mie personal mi-au placut mai mult lansetele Daiwa decat cele de la Shimano (pe care in general le-am gasit mult prea moi sau elastice cum vrei sa zici) asta daca e sa ma refer la alte firme deca D.A.M..

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 17 Oct 2012, 19:47

Poti sa arunci o privire aici pentru bat (eu am unul de 2.70) extrem de bun pentru banii care se cer pentru el
http://www.totalfishing.ro/lanseta-ener ... 24431.html
si mulineta asta ar fi o varianta(am un avenger mai vechi de 7 ani si mai mic care merge foarte bine) http://www.totalfishing.ro/mulineta-oku ... 19528.html
Ps: mai sunt si alte site-uri sau magazine...

pescarul_amator
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de pescarul_amator » 17 Oct 2012, 22:13

George1985 scrie:Poti sa arunci o privire aici pentru bat (eu am unul de 2.70) extrem de bun pentru banii care se cer pentru el
http://www.totalfishing.ro/lanseta-ener ... 24431.html
si mulineta asta ar fi o varianta(am un avenger mai vechi de 7 ani si mai mic care merge foarte bine) http://www.totalfishing.ro/mulineta-oku ... 19528.html
Ps: mai sunt si alte site-uri sau magazine...
mersii mult.numai bine.

Scrie răspuns