abu revo sx sau curado 200 i ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Sami
veteran
veteran

Re: abu revo sx sau curado 200 i ?

Mesaj de Sami » 29 Oct 2014, 20:24

Bravo! Bun review la Tatula Type R,dar de curiozitate,cam cat mai costa acel up grade?
Intreb sa vad daca nu cumva,dupa acel up grade,va intra intr-o plaja superioara de calitate si pret,evident.

Ma uit de ceva vreme la acest tip de mulineta si vreau sa vad cam ce pret final are cu up grade cu tot. :bere:
Fir intins!

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 29 Oct 2014, 20:59

Qnyx scrie:Tatula Type-R este undeva departe de cele pe care le-ai specificat aici. Corp integral din aluminiu (inclusiv capacele laterale), mecanisme extrem de dure, putere mare. Daca adaugi 2 rulmenti la knob-uri, 1 rulment la wormshaft, frane carbotex si rulmenti ceramici la tambur, o transformi intr-una din cele mai bune mulinete posibile pe piata. Cu o astfel de Tatula arunc un vobler de 15 grame la peste 50m, ceea ce nu reusesc sub nici o forma cu o alta mulineta. Este preferata mea pentru naluci reactive.
Am mai discutat pe tema Type-r-ului...tin minte :respekt:
Nu i-a venit randul nici acum.
Poate la anu'...
Evident cea de 8.1 :D
Nu-mi dau cu parerea despre celelalte pt ca nu le cunosc, cu type-r am lansat de 2-3 ori.
Frana magnetica imi place si mie, mai ales cand e nevoie sa limitezi lanseurile.
Sunt momente cand ai sturcturi in fata, eu ma ajutam de frana in aceste cazuri.
Daca dai cu un vobler de un perete de cateva ori nu prea iese bine....

Qnyx
megaboss
megaboss

Mesaj de Qnyx » 29 Oct 2014, 22:19

Sami scrie:Bravo! Bun review la Tatula Type R,dar de curiozitate,cam cat mai costa acel up grade?
Intreb sa vad daca nu cumva,dupa acel up grade,va intra intr-o plaja superioara de calitate si pret,evident.

Ma uit de ceva vreme la acest tip de mulineta si vreau sa vad cam ce pret final are cu up grade cu tot. :bere:
-------------------------------------------------------------------
Tatula Type-R - 750 de lei (ebay evident...)
Discuri carbon - 35 de lei
3 rulmenti 7x4x2,5 (1 pt wormshaft + 2 completare la knoburi) - intre 30 si 100 de lei set (depinde de calitate)
2 rulmenti Kattobi Air Ceramic (tambur) - 150 de lei set
-------------------------------------------------------------------
Si pentru cei care intr-adevar nu se suporta, mai exista urmatoarele variante care se pot adauga:

Manivela carbon - 400 de lei
Knoburi Eva - 150 de lei
Star drag - 250 de lei
Brake Knob - 100 de lei
Level Wind shaft - 50 de lei
Knob cap - 50 de lei
Suruburi colorate duraluminiu - 50 de lei
Set de prindere manivela - 100 de lei

Daca exista si un tambur de tip RCS sau SV, probabil ca se mai adaugau inca 500 de lei.

Revenind la cele lumesti, costul total de tuning pentru o mulineta Daiwa Tatula Type-R ar fi cam de 200 de euro. Sa nu uitam de gresarea mulinetei cu unsoare Metabond hi-tech 1.5 ep pe care eu o recomand din toata inima. O alta recomandare ar fi utilizarea franelor "umede" adica cele gresate cu unsoare speciala, in detrimentul celor "uscate" - carbon pe metal direct - valabil la orice mulineta de baitcast.

P.S. Scuze ca am poluat topicul.

catalin M
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de catalin M » 30 Oct 2014, 14:19

n-ai de ce sa te scuzi....foarte bine, asa mai aflam si noi cate ceva!! :)

Scrie răspuns