vopsire blana de iepure

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
muscarul
utilizator constant
utilizator constant

vopsire blana de iepure

Mesaj de muscarul » 20 Apr 2005, 06:10

salut
vreau sa imi fac niste zonkere, si am facut ros de o blana de iepurre pt asta. nainte sa imi fac fasii, vreau sa vospesc o parte din ea, rosu si galben.
1. Imi spuneti si mie cu ce pot sa o vopsesc si cum sa procedez?
2. Cat de late sa fie fasiile, cand le tai?
multumesc
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 20 Apr 2005, 09:18

La primul punct ... nu am nici un sfat ca nu am vopsit blana de iepure.
La punctul doi am sa-ti spun cum fac eu.
In functie de mustele pe care am de gand sa le leg ... tai fasiile ca atare.
Adica: .... pentru muste "mici" ... 8-12 tai fasii de 1,5-2 mm .... depinde si de consistenta firelor de par din blana. La muste mai mari 0/2-6 pentru de ex. avat si stiuca ... tai in doua feluri si de doua grosimi diferite.
De 5 si 3 mm. Cele de 5 vor fi aripa si coada, iar cele de 3 vor fi pentru a fi infasurate in jurul carligului.

Taiatul: - normal tai de-a lungul firelor de par; adica paralel cu directia de orientare a firelor din blana. Dar pentru infasurat de-a lungul carligului le tai transversal pe directia de orientare a firelor de par.

Cum le tai?
Ma folosesc de cutite de genul celor de "papetarie" cu lama retractabila ... ieftine. Marchez pielea (deci pe dosul blani) si o tai pe dos cu aceste cutite. O prind intr-o menghina sa o pot intinde ...si merge usor. :)

Spor la treaba!

PS - am vopsit blana de vulpe argintie .... cu vopsea pentru textile din fibre naturale. Problema este ca pielea se usuca si devine ca tabla. :) ... deci la acest punct vad problema cu blana de iepure vopsita. ... vei avea probleme dupa ... pielea i-si pierde moliciunea. va trebui sa o prepari, sa o poti folosi.
Fir intins!
Borealis F

horiavd
senior
senior

Mesaj de horiavd » 28 Apr 2005, 11:55

Cu vopsea de par ati incercat? Dar cu galus?

Scrie răspuns