salut
vreau sa imi fac niste zonkere, si am facut ros de o blana de iepurre pt asta. nainte sa imi fac fasii, vreau sa vospesc o parte din ea, rosu si galben.
1. Imi spuneti si mie cu ce pot sa o vopsesc si cum sa procedez?
2. Cat de late sa fie fasiile, cand le tai?
multumesc
vopsire blana de iepure
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
vopsire blana de iepure
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.
- Borealis Fly
- veteran
La primul punct ... nu am nici un sfat ca nu am vopsit blana de iepure.
La punctul doi am sa-ti spun cum fac eu.
In functie de mustele pe care am de gand sa le leg ... tai fasiile ca atare.
Adica: .... pentru muste "mici" ... 8-12 tai fasii de 1,5-2 mm .... depinde si de consistenta firelor de par din blana. La muste mai mari 0/2-6 pentru de ex. avat si stiuca ... tai in doua feluri si de doua grosimi diferite.
De 5 si 3 mm. Cele de 5 vor fi aripa si coada, iar cele de 3 vor fi pentru a fi infasurate in jurul carligului.
Taiatul: - normal tai de-a lungul firelor de par; adica paralel cu directia de orientare a firelor din blana. Dar pentru infasurat de-a lungul carligului le tai transversal pe directia de orientare a firelor de par.
Cum le tai?
Ma folosesc de cutite de genul celor de "papetarie" cu lama retractabila ... ieftine. Marchez pielea (deci pe dosul blani) si o tai pe dos cu aceste cutite. O prind intr-o menghina sa o pot intinde ...si merge usor.
Spor la treaba!
PS - am vopsit blana de vulpe argintie .... cu vopsea pentru textile din fibre naturale. Problema este ca pielea se usuca si devine ca tabla.
... deci la acest punct vad problema cu blana de iepure vopsita. ... vei avea probleme dupa ... pielea i-si pierde moliciunea. va trebui sa o prepari, sa o poti folosi.
La punctul doi am sa-ti spun cum fac eu.
In functie de mustele pe care am de gand sa le leg ... tai fasiile ca atare.
Adica: .... pentru muste "mici" ... 8-12 tai fasii de 1,5-2 mm .... depinde si de consistenta firelor de par din blana. La muste mai mari 0/2-6 pentru de ex. avat si stiuca ... tai in doua feluri si de doua grosimi diferite.
De 5 si 3 mm. Cele de 5 vor fi aripa si coada, iar cele de 3 vor fi pentru a fi infasurate in jurul carligului.
Taiatul: - normal tai de-a lungul firelor de par; adica paralel cu directia de orientare a firelor din blana. Dar pentru infasurat de-a lungul carligului le tai transversal pe directia de orientare a firelor de par.
Cum le tai?
Ma folosesc de cutite de genul celor de "papetarie" cu lama retractabila ... ieftine. Marchez pielea (deci pe dosul blani) si o tai pe dos cu aceste cutite. O prind intr-o menghina sa o pot intinde ...si merge usor.

Spor la treaba!
PS - am vopsit blana de vulpe argintie .... cu vopsea pentru textile din fibre naturale. Problema este ca pielea se usuca si devine ca tabla.

Fir intins!
Borealis F
Borealis F