Tavi,
are mare dreptate micro aspecte schimba mult lasete aparent aceleasi., cazul de fata
Lanseta lyi tavi si echipamentul
1. Blank Talon VI Plus(IM6) 7`6``ft. #3(+) /2 pc.
http://www.talon-graphite.com/Blank%20s ... blanks.htm
7'6" 2 2 4.0 .310 1.0 B337 $83.00
mandrina a blankului identica cu ITMul meu.
2. Inele single foot AWS dispuse unde le-am pus si eu si aceeasi marime
3. Mandrina mai usoara(ca PB) dar dispune la capatul blankului
4. Mulineta identica Lamson
5 . Fir Airfolo ridge #3 DT cu taper nu stiu cat de lung
Lanseta si echipamentul meu
1. Blank Talon ITM (IM mai inalt) 7`6``ft. #3(+) /2 pc.
7'6" 3 2 4.0 .320 0.9 B504 $110.00
diferenta este de 3 g la blank si ITM e putin mai rigid, conicitatiel sunt identice, actiunea identica difera doar materialul
Firul folosit de mine un SA de clasa 3 1/2 cu profit DT
Lanseta lui Tavi mai putin echilibrata fara snur scos.
In lanseu se simte varful mai greu la IM6.
Blankul lui Tavi desi mai elastic se incarca mai greu dar asta vine de la diferenta de greutate intre fire.
Nici una dintre lansete nu se incarca usor cu 2-3m de fir de la 4-5m e bine. pescuitul la 5-6 m e mai bun cu un fir #4 , altfel lansete trebuie accelerata suplimentar ca sa se incarce la distante mici.
Pe vant ambele lansete se descurca bine, precizia la 6-10m este buna si in locuri dificile cu firul de #3 1/2 DT. O lanseta mai elastica ca WT #3 are probleme pe vant puternic sau in rafale.
Pescuitul la musca este o chestie mult mai nuantata decat cele cu ustensile de spinning daca vrei sa pescuiesti performant , placut si sa ai satifactii maxime. Cei din WSB cu Adelin in frunte fac misto dar nu inteleg mare lucru.....
cum stau lucruriel cu firele si lansetele
Sa luam un fir #3 DT
Am pescuit cu
1. Cortland Wisper Taper DT3 cu taper de 10ft. bun pentru muste mici prezentam cu greu pe Tara la distante de 14-17m pe vant puternic cu muste #18, leader de 14-15 ft. Lanseta un St.Croix Imperial de #4 ,8`ft se incarca bine doar de la 10m in sus.
2. Firul Cabela`s (SA) DT 3 1/2 incarca bine orice lasneta de #3 sau 4 pentru ca are un taper scurt de doar 6`ft.
3. Alte fire pot avea tapere de 14- 15ft. sau mai lungi speciale pentru lansseuri de ulta finete vezi RIO LT DT
http://www.rioproducts.com/fly-lines/fr ... out-lt-dt/