Un om - un sfat
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
daca iti place plimbarea pe malul apei si te apuci de pescuit la musca (in special uscata) esti pierdut, dar merita.
Nu ii asculta pe toti care iti recomanda scule de sute de euro, multi uita de unde au plecat sau ignora faptul ca mai exista si oameni carora venitul nu le permite prea mult. Daca ar fi dupa acestia, multi nu ar trebui sa indrazneasca sa se gandeasca la pescuitul la musca.
Foloseste imaginatia nu exista reguli universal valabile.
Poate suna patetic, dar: cauta un rau (bun si frumos), iubeste-l (cu adevarat) invata sa-l cunosti si iti va oferi satisfactii uriase.
Ai grija cu cine te insotesti la pescuit, multi te vor dezamagi.
Nu ii asculta pe toti care iti recomanda scule de sute de euro, multi uita de unde au plecat sau ignora faptul ca mai exista si oameni carora venitul nu le permite prea mult. Daca ar fi dupa acestia, multi nu ar trebui sa indrazneasca sa se gandeasca la pescuitul la musca.
Foloseste imaginatia nu exista reguli universal valabile.
Poate suna patetic, dar: cauta un rau (bun si frumos), iubeste-l (cu adevarat) invata sa-l cunosti si iti va oferi satisfactii uriase.
Ai grija cu cine te insotesti la pescuit, multi te vor dezamagi.
Eu personal am facut, cand am inceput, dupa cum urmeaza:
- Cateva iesiri la un prieten care se pricepea
- Mi-am facut partea de mono din 4 bucti de mono legate in ordine descrescatoare a grosimii
- Am luat un baril de muste chinezesti de cea mai proasta calitate
- Am mers in gradina si am inceput sa-mi pleznesc forfacele pana am deprins miscarea cat de cat.
- Dupa un numar considerabil de muste "plantate" prin gradina incepe sa mearga
- Am pescuit doar cu bat de 4. Acum miros un bat de 7(pentru streemere), dar din cate am vazut va trebui sa fac cateva sesiuni de plantat muste si pentru asta pentru ca se comporta cu totul altfel.
La mice cel mai important a fost sa prind miscarea, restul sunt informatii care le culeg pe parcurs
- Cateva iesiri la un prieten care se pricepea
- Mi-am facut partea de mono din 4 bucti de mono legate in ordine descrescatoare a grosimii
- Am luat un baril de muste chinezesti de cea mai proasta calitate
- Am mers in gradina si am inceput sa-mi pleznesc forfacele pana am deprins miscarea cat de cat.
- Dupa un numar considerabil de muste "plantate" prin gradina incepe sa mearga
- Am pescuit doar cu bat de 4. Acum miros un bat de 7(pentru streemere), dar din cate am vazut va trebui sa fac cateva sesiuni de plantat muste si pentru asta pentru ca se comporta cu totul altfel.
La mice cel mai important a fost sa prind miscarea, restul sunt informatii care le culeg pe parcurs
ca sa eviti acest lucru pur si simplu tai carligul de la curbura si astfel ramai cu o musca "dreapta".Sir Caca scrie: - Dupa un numar considerabil de muste "plantate" prin gradina incepe sa mearga
Alte sfaturi de la un autodidact, deci poate nu cel mai in masura sa dea sfaturi.
Antrenamentul pe nisip, gazon, pamant etc, in general spatii deschise este bun mai ales daca ai pe cineva sa te invete dar de multe ori nu te ajuta pe malul unui rau cu vegetatie multa. Eu unul am deprins niste miscari gresite la inceput dar care m-au ajutat enorm in anumite situatii. incearca pe cat poti sa lanseazi pe rau/ lac adica real, de ce? pe langa motivul de mai sus eu unul am observat ca difera destul de mult curentii de aer de la iarba la apa.
in plus a
In prima faza am incercat pe rau, dar sub vegetatia de pe mal (unde erau pestii) trebuia sa lansez pe sub mana iar majoritatea au aterizat sau in fata mea sau in vegetatie sau le-am rupt mustele in aruncare.crisp scrie:ca sa eviti acest lucru pur si simplu tai carligul de la curbura si astfel ramai cu o musca "dreapta".Sir Caca scrie: - Dupa un numar considerabil de muste "plantate" prin gradina incepe sa mearga
Alte sfaturi de la un autodidact, deci poate nu cel mai in masura sa dea sfaturi.
Antrenamentul pe nisip, gazon, pamant etc, in general spatii deschise este bun mai ales daca ai pe cineva sa te invete dar de multe ori nu te ajuta pe malul unui rau cu vegetatie multa. Eu unul am deprins niste miscari gresite la inceput dar care m-au ajutat enorm in anumite situatii. incearca pe cat poti sa lanseazi pe rau/ lac adica real, de ce? pe langa motivul de mai sus eu unul am observat ca difera destul de mult curentii de aer de la iarba la apa.
in plus a
hai sa bag si eu una desi nu am mare experienta.
majoritatea pestilor devin circumspecti si nu pun botul atunci cand simt ceva pe mal.
apropierea de locul de pescuit trebuie sa fie linistita, fara zgomot.
fii una cu natura, atat cat iti permite relieful. nu iesi in evidenta pe malul apei, apropie-te fiind una cu malul, copacul, boschetul.
majoritatea pestilor devin circumspecti si nu pun botul atunci cand simt ceva pe mal.
apropierea de locul de pescuit trebuie sa fie linistita, fara zgomot.
fii una cu natura, atat cat iti permite relieful. nu iesi in evidenta pe malul apei, apropie-te fiind una cu malul, copacul, boschetul.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
- Stefan Tudose
- Moderator