Un om - un sfat

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 11 Ian 2007, 00:05

Nici io nu pescuiesc la musca dar asa avea un sfat :
lol poate suna prosteste...:
Mergetzi in locuri unde sunt pesti multzi pt. a invatza sa pescuitzi.(oriunde or fi alea ...ma tot intreb shi eu)

doc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de doc » 11 Ian 2007, 00:49

iti dai seama ca ai ajuns pescar cand devii obsedat de ape(pozitiv)

Adrien
junior
junior

sfat

Mesaj de Adrien » 11 Ian 2007, 21:32

Tine un mic jurnal. Noteaza ce muste au mers, pe ce ape si in ce perioade din an. Te va ajuta poate in viitor. Daca nu, oricum e interesant de analizat.... :)

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 12 Ian 2007, 12:49

daca iti place plimbarea pe malul apei si te apuci de pescuit la musca (in special uscata) esti pierdut, dar merita.
Nu ii asculta pe toti care iti recomanda scule de sute de euro, multi uita de unde au plecat sau ignora faptul ca mai exista si oameni carora venitul nu le permite prea mult. Daca ar fi dupa acestia, multi nu ar trebui sa indrazneasca sa se gandeasca la pescuitul la musca.
Foloseste imaginatia nu exista reguli universal valabile.
Poate suna patetic, dar: cauta un rau (bun si frumos), iubeste-l (cu adevarat) invata sa-l cunosti si iti va oferi satisfactii uriase.
Ai grija cu cine te insotesti la pescuit, multi te vor dezamagi.

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 12 Ian 2007, 13:02

Roaga pe cineva care se pricepe la casting sa te "initieze". Daca vei incerca singur din prima iti vei forma anumite deprinderi gresite de care vei scapa foarte greu. Mai bine inveti sa faci ceva corect de la bun inceput decat sa te chinui sa iti corectezi greselile.

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sir Caca » 12 Ian 2007, 13:38

Eu personal am facut, cand am inceput, dupa cum urmeaza:
- Cateva iesiri la un prieten care se pricepea
- Mi-am facut partea de mono din 4 bucti de mono legate in ordine descrescatoare a grosimii
- Am luat un baril de muste chinezesti de cea mai proasta calitate
- Am mers in gradina si am inceput sa-mi pleznesc forfacele pana am deprins miscarea cat de cat.
- Dupa un numar considerabil de muste "plantate" prin gradina incepe sa mearga
- Am pescuit doar cu bat de 4. Acum miros un bat de 7(pentru streemere), dar din cate am vazut va trebui sa fac cateva sesiuni de plantat muste si pentru asta pentru ca se comporta cu totul altfel.
La mice cel mai important a fost sa prind miscarea, restul sunt informatii care le culeg pe parcurs

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 12 Ian 2007, 17:32

Sir Caca scrie: - Dupa un numar considerabil de muste "plantate" prin gradina incepe sa mearga
ca sa eviti acest lucru pur si simplu tai carligul de la curbura si astfel ramai cu o musca "dreapta".

Alte sfaturi de la un autodidact, deci poate nu cel mai in masura sa dea sfaturi.
Antrenamentul pe nisip, gazon, pamant etc, in general spatii deschise este bun mai ales daca ai pe cineva sa te invete dar de multe ori nu te ajuta pe malul unui rau cu vegetatie multa. Eu unul am deprins niste miscari gresite la inceput dar care m-au ajutat enorm in anumite situatii. incearca pe cat poti sa lanseazi pe rau/ lac adica real, de ce? pe langa motivul de mai sus eu unul am observat ca difera destul de mult curentii de aer de la iarba la apa.
in plus a

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sir Caca » 13 Ian 2007, 08:25

crisp scrie:
Sir Caca scrie: - Dupa un numar considerabil de muste "plantate" prin gradina incepe sa mearga
ca sa eviti acest lucru pur si simplu tai carligul de la curbura si astfel ramai cu o musca "dreapta".

Alte sfaturi de la un autodidact, deci poate nu cel mai in masura sa dea sfaturi.
Antrenamentul pe nisip, gazon, pamant etc, in general spatii deschise este bun mai ales daca ai pe cineva sa te invete dar de multe ori nu te ajuta pe malul unui rau cu vegetatie multa. Eu unul am deprins niste miscari gresite la inceput dar care m-au ajutat enorm in anumite situatii. incearca pe cat poti sa lanseazi pe rau/ lac adica real, de ce? pe langa motivul de mai sus eu unul am observat ca difera destul de mult curentii de aer de la iarba la apa.
in plus a
In prima faza am incercat pe rau, dar sub vegetatia de pe mal (unde erau pestii) trebuia sa lansez pe sub mana iar majoritatea au aterizat sau in fata mea sau in vegetatie sau le-am rupt mustele in aruncare.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 17 Ian 2007, 15:45

hai sa bag si eu una desi nu am mare experienta.
majoritatea pestilor devin circumspecti si nu pun botul atunci cand simt ceva pe mal.
apropierea de locul de pescuit trebuie sa fie linistita, fara zgomot.
fii una cu natura, atat cat iti permite relieful. nu iesi in evidenta pe malul apei, apropie-te fiind una cu malul, copacul, boschetul.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 17 Ian 2007, 18:59

...cu petul.
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

Scrie răspuns