Sfaturi pentru diferite ape

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Hell
veteran
veteran

Sfaturi pentru diferite ape

Mesaj de Hell » 07 Aug 2009, 11:55

De curand m-am dat pe musca, am o problema mare, in jurul localitati in care locuiesc curge un rau de munte, acum sa va explic problema mea.
Debitul este mare, in albie relativ ingusta, sa zic ca in unele locuri raul are maxim 6-7 metri, dar la fel de rapid, obstacole deloc, doar ici si colo mai face cate o oboiala
Cum ma sfatuiti sa abordez pescuitul in aceste locuri si cu ce muste, nimfe(inca nu le stiu denumirile la toate ) :roll:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 09 Aug 2009, 17:53

Pune te rog vreo 2 poze sa intelegem mai bine.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 09 Aug 2009, 18:19

Hell,
pe raul ala merge sa dai si la uscata, acolo unde albia e mai intinsa si apa mai lina in general in cozi de curenti, insa sansele sunt rare dat fiind faptul ca totusi pastravul e destul de rar, dar mare, iar astia se ridica rar la uscata,... dar mai stii ?!...
in rest, in curenti, pe langa maluri, pe la "oboielile" pe care le-ai vazut :lol: , ar trebui incercat la nimfe,...
numai ca la nimfe trebe sa te inarmezi cu foarte multe muste la tine intrucat pe acolo prin gradinile alea e raiul agataturilor !...
in locurile unde pana acum puteai baga o rotativa are sens sa strecori si un streamer...
pe raul ala pastravii sunt rari dar cand vine cate unul te poti umple de motivatie !...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 09 Aug 2009, 22:07

miky scrie:Hell,
..............
pe raul ala pastravii sunt rari dar cand vine cate unul te poti umple de motivatie !...
cata pozie si farmec,................ :lol: :lol:
"te umpli de motivatie" :lol: :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Re: Sfaturi pentru diferite ape

Mesaj de Fario_nebunu » 10 Aug 2009, 22:24

HellRAISER scrie:De curand m-am dat pe musca, am o problema mare, in jurul localitati in care locuiesc curge un rau de munte, acum sa va explic problema mea.
Debitul este mare, in albie relativ ingusta, sa zic ca in unele locuri raul are maxim 6-7 metri, dar la fel de rapid, obstacole deloc, doar ici si colo mai face cate o oboiala
Cum ma sfatuiti sa abordez pescuitul in aceste locuri si cu ce muste, nimfe(inca nu le stiu denumirile la toate ) :roll:
Cu pestisori vii ai incercat? Boistean sau zglavoaca, adevarata coicolata pentru pastravi... :lol: Deact sa te chinui fara rezultate la muste artificiale mai bine incerci asa, macar capturezi exemplare mari.

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 11 Aug 2009, 02:44

Fario_nebunu scrie: Cu pestisori vii ai incercat? Boistean sau zglavoaca, adevarata coicolata pentru pastravi... :lol: Deact sa te chinui fara rezultate la muste artificiale mai bine incerci asa, macar capturezi exemplare mari.
Pai si care mai e bucuria? TOata mantocaria e sa mergi pe rau, sa citesti locurile, sa te gandesti ce si cum ar merge acolo, sa si reusesti sa prezinti naluca, sa iti storci creierii gandindu-te care naluca si eventual la ce adancime...cand iti iese ai castigat, ai fost mai destept ca el, e nevoie doar de o noua confirmare, apoi inca una si tot asa...

Sa dai cu naturale e cumva ca si cand ai merge pe balta, ai manji un carcalete in carlig, ai pleoscai plumbul in mijlocul baltii si apoi stai si uita-te la stele, plute sau bambine ca pensionarii...

Din principiu sunt 2 treburi fundamental diferite... Cand pescuiesti cu naluci gandesti, cand pecuiesti cu naturale scoti creierul din priza....

De ce ar vrea cineva interesat de pescuitul cu artificiale, indiferent ca vorbim de linguri, plastice, voblere sau muste, sa foloseasca naturale?
Scopul nu e nici sa prinzi pe "ala mare" cu orice pret, nici sa-i dai una in ceafa si apoi sa-l masezi cu mujdei...scopul e sa fii mai destept ca el...

SorinM13
senior
senior

Mesaj de SorinM13 » 11 Aug 2009, 08:04

Fario !!! ai legatura

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 11 Aug 2009, 09:42

parintele scrie:

Din principiu sunt 2 treburi fundamental diferite... Cand pescuiesti cu naluci gandesti, cand pecuiesti cu naturale scoti creierul din priza....
hehe, bravo, bine spus :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 11 Aug 2009, 21:16

Tavi scrie:
parintele scrie:

hehe, bravo, bine spus :D
Parintele si Tavi - e si nu e asa. Clar ca la pescuitul cu naluci rebuie sa faci calcule ca sa alegi naluca ideala si unghiul de atac. Si la musca e cam la fel, adica la buldo unde am practicat, la Fly nu stiu decat din filmulete. Insa sa stiti ca si pescuitul la carabete sau lacusta implica un calcul mental (pe unde vin, cum ma pozitionez ca sa lansez momeala, cum sa evit sa imi cada umbra pe apa sau sa nu fac zgomot etc). Dupa ce arunci carligul cu plumbisori in curent trebuie sa ai grija sa fie buna deriva. Daca corobetele meu nu trece in mod "natural" la botul pastravului degaba ma straduiesc ca nu prind nimic! Orice miscare brusca si nefireasca a momelii genereaza un refuz din partea pastravului. Nu mai zic ca sunt multe zile cand apuca doar un SINGUR fel de momeala. Degeaba pescuiesti cu lacusta daca vrea carabete sau degeaba pui rama daca vrea latausi (racusori). Deci e o iluzie ca e f simplu. Nici vorba.

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 11 Aug 2009, 21:34

Fario, e corect ce spui, e cam aceeasi treaba cu pescuitul "pipait" la clean... nebunia merge pana acolo incat cleanul nu haleste orice lacusta, numai verde crud sau maro cu puncte negre... :lol:
Totusi, cand folosesti naturale in loc de naluci nu faci decat sa elimini din variabilele pescuitului cu naluci, e mult mai probabil sa pacalesti un pete cu o momeala naturala decat cu o naluca..

E usor de banuit ca scopul cuiva care investeste in scule de musca (nu tocmai ieftine cele de calitate) nu e sa prida cu orice pret pestele, nu e sa il prinda cat mai facil ci sa-l prinda in anumite conditii...

Scrie răspuns