sfat echipare lanseta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
sfat echipare lanseta
De la anul doresc sa ma initiez in arta pescuitului la musca. Mi-a adus mosul o lanseta Ron Thomson Steelhead fly , clasa 4/5, lungime2,58m. As vrea sa echipez lanseta cu tot ce trebuie, mulineta, fir, etc. As dori sfaturi in aceasta privinta. Bugetul este de 400 lei.
Fir intins tuturor si la multi ani
Fir intins tuturor si la multi ani
ma uit in urma si observ ca la fly fiecare isi face topic cu ce lanseta/muli/fir sa isi ia la un moment dat 
in banii aia iei un slv 4-5 sau 5-6( 150 lei) , backing ( 30 lei) fir vision wf 5 floating sau 4.... cca 100-130 lei si iti mai ramane de 3-4 leadere conice si 10-20 muste....
fir intins
PS atentie mare, ai o gramada de muscari cu gargauni acolo , in cluj, care se crede a fi capitala ff in romania

in banii aia iei un slv 4-5 sau 5-6( 150 lei) , backing ( 30 lei) fir vision wf 5 floating sau 4.... cca 100-130 lei si iti mai ramane de 3-4 leadere conice si 10-20 muste....
fir intins

PS atentie mare, ai o gramada de muscari cu gargauni acolo , in cluj, care se crede a fi capitala ff in romania

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
MuskMd
Ceea ce mi-ai spus, pentru mine suna a extraterestri.
Te rog daca ai putina rabdare sa-mi detaliezi putin ce model de mulineta, ce model de guta, ce inaintas, etc se adapteaza la lanseta pe care o am deja. Abia daca stiu care sunt componentele unui echipament de muscarit. Nu pretind sa devin profisionist din prima, dar macar asa cu pasi marunti sa incep sa invat. Voi pescui doar din barca pe acumulari de munte(Belis) la clean si pastrav. Deasemenea voi trebui sa ma invat cu lanseurile care in prezent mi se par imposibil de facut, cu toate ca urmaresc pe situri si TV emisiuni dedicate ff.
Mersi anticipat si fir intins pt la anul.
Ceea ce mi-ai spus, pentru mine suna a extraterestri.
Te rog daca ai putina rabdare sa-mi detaliezi putin ce model de mulineta, ce model de guta, ce inaintas, etc se adapteaza la lanseta pe care o am deja. Abia daca stiu care sunt componentele unui echipament de muscarit. Nu pretind sa devin profisionist din prima, dar macar asa cu pasi marunti sa incep sa invat. Voi pescui doar din barca pe acumulari de munte(Belis) la clean si pastrav. Deasemenea voi trebui sa ma invat cu lanseurile care in prezent mi se par imposibil de facut, cu toate ca urmaresc pe situri si TV emisiuni dedicate ff.
Mersi anticipat si fir intins pt la anul.
-
- veteran
Da-mi voie sa-ti traduc:slv e mulineta,Okuma SLV,e la Arrow,backing e firul care se pune intii pe mulineta,sa se aseze mai bine firul propriu zis,firul este Vision,de aceeasi clasa cu lanseta,leadere-le sint inaintasii care se ataseaza la capatul firului,ff este fly fucking(':lol:')restul este casting,nu pentru tv,ci pe malul apei.Mai e un topic cam la fel cu asta deschis de Shimano,citeste-l,sint citeva sfaturi bune in el ce te vor mai lumina,sau te vor baga mai rau in ceata.Succes 

http://www.totalfishing.ro/mulineta-oku ... 11451.html
cam de kkt, merge uns pt primi 2 ani
.... mulineta asta e ca loganul...toata lumea a avut-o inainte de a-si cumpara Audi sau BMW
http://www.totalfishing.ro/fir-backing- ... 18080.html
backing...nu conteste prea mult... e de umplutura la inceput... si te lasa sa visezi ca o sa ti-l arate fun peste...vrodata....
leader ...ceva de genul
http://www.totalfishing.ro/jaxon-fly-le ... 10567.html
evita cormoran...sux hard...jaxonul is mai ieftine si olea mai bune....
firul de musca ...e discutabil.
Totusi, pescuitul de lac la fly e o chestie oarecum mai sensibila.... si care iti impune trecerea prematura la fire scufundatoare ( asta daca nu vrei sa dai doaaar and e cald si frumos la clenutii de pe langa maluri care muscaresc veseli si nepasatori ...)
ca si inaintas poti folosi cu succes ceva role usor transportabile de mono sau fc de la spin, asortand, bineinteles dimensiunile....
PS : atentie, magazinele online romanesti nededicate fly-ului sunt pline de descrieri cretine la produse...sau hai, daca nu-s cretine macar inexacte
..... deci nu pune botul chiar la orice 
Invariabil, va trebui sa gasesti ep careva care s aiti arate olea de casting ( sau ai sa te chinui, cum au facut si altii, niste luni bune pana va deveni pescuibil) sau si mai grav o sa dai peste careva care iti va arata ca te poti descurca si fara casting ( nu pe lac, slava domnului) si vei fi iremediabil pierdut
, dar ti se va deschide o cariera stralucitoare in competitii
Cluj power
PS ....ai pm
cam de kkt, merge uns pt primi 2 ani

http://www.totalfishing.ro/fir-backing- ... 18080.html
backing...nu conteste prea mult... e de umplutura la inceput... si te lasa sa visezi ca o sa ti-l arate fun peste...vrodata....
leader ...ceva de genul
http://www.totalfishing.ro/jaxon-fly-le ... 10567.html
evita cormoran...sux hard...jaxonul is mai ieftine si olea mai bune....
firul de musca ...e discutabil.
Totusi, pescuitul de lac la fly e o chestie oarecum mai sensibila.... si care iti impune trecerea prematura la fire scufundatoare ( asta daca nu vrei sa dai doaaar and e cald si frumos la clenutii de pe langa maluri care muscaresc veseli si nepasatori ...)
ca si inaintas poti folosi cu succes ceva role usor transportabile de mono sau fc de la spin, asortand, bineinteles dimensiunile....
PS : atentie, magazinele online romanesti nededicate fly-ului sunt pline de descrieri cretine la produse...sau hai, daca nu-s cretine macar inexacte

Invariabil, va trebui sa gasesti ep careva care s aiti arate olea de casting ( sau ai sa te chinui, cum au facut si altii, niste luni bune pana va deveni pescuibil) sau si mai grav o sa dai peste careva care iti va arata ca te poti descurca si fara casting ( nu pe lac, slava domnului) si vei fi iremediabil pierdut

Cluj power

PS ....ai pm

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez