Cinste lor in cel mai serios mod posibil, eu nu m-am referit la ei ca persoane particulare ci la modul in care se porta discutiile pe forum. Probabil ca nu suntem inca obisnuiti cu acest mod de a "conversa" adica pe "NEVE". Adevarul este ca atunci cand nu vezi omul in fata si nici nu-l cunosti ai tendinta sa scrii ce nu trebuie dar sa omiti esentialul.bondan scrie:Am sa va dau si eu un exemplu. pana in prezent, de 2 ani aproape, pescuiesc cu un bat Lineaefee sau ceva de genul clasa 5/6 valoare 500 de mii in magazin, o mulineta la fel cea mai ieftin si un fir Ron Thompson DT5F cel mai ieftim de pe piatza, 450.000 care nici nu m-am obosit sa-l schimb pana acuma. Deci 1.5 mil pt toata aparatura de pescuit de baza. Bineinteles inca ceva banuti pe muste si leadere. Anul trecut m-am intalnit, fara sa ne cunoastem pe rau, cu GeorgeM si cu Luci, in aceeasi zi intamplator. GeorgeM pescuia cu un rainshadow clasa 3 cred, Luci facea poze mai jos. Nici unu nu a avut nici o problema in a discuta cu mine, a-mi da lamuriri la ce am intrebat chiar daca nu ne cunosteam, chiar daca eu pescuiam cu parul, nu cu chestii fine ca si ei. la fel la intalnirea muscarilor din cluj nu a fost unul care sa fie reticent la intrebarile mele stupide iar voia buna predomina aceste intalniri. Si acolo sunt de la cei cu Sage la cei cu Lineaefee si bote de alun. MihaiV fara sa ma cunoasca mi-a raspuns la o gramada de mail-uri si mesaje. In concluzie, animozitatile astea cred ca sunt pur si simplu pt a iesi din monotonia discutiile si a le da putina savoare. Lumea mai glumeste, unii inteleg, altii nu, asa e peste tot. In esenta, nu cred sa gasesti pe cineva care sa nu-ti dea informatiile de care ai nevoie numai pt ca ai unelte de pescuit mai ieftine sau alte motive mega puerile.
Rivalitati? Sau doar va place scandalul!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Un mic link care va impaca toata lumea, cele 5 minute cat dureaza.
http://www.anglingexploration.com/video ... 56k_dl.wmv
http://www.anglingexploration.com/video ... 56k_dl.wmv
Nici nu trebuie sa creasca conflicte valoare sau performanta sculelor cu care pescuim. in tradevar sunt scule mai scumpe profesionale si mai ieftine dar si cu acelea poti pescui o viata . Am avut in mana acu 3 saptamini un bat St Croix facut manual dar n-as da petru el batul meu cu care am prins primele pastravi sau lipani, suntem sentimentali dar in SPORTUL asta e normal. Spun asa SPORT pt ca PMA tinde sa fie recunoscut in mai multe tari ca si sport si nu un Hobby. Singurul lucru pt care eventual putem certa e , comportamentul la mal - cu pesti si cu alti pescari care pescuiesc regulamentar . Sculele sunt dupa preferinta, in principal se alege in functie de ore petrecute la mal si de buget...
-
- utilizator nou
eu cred ca pe noi ne ametesc producatori de foarte multe ori, greseala noastra este, ca credem.Eu am si bete in echipament IEFTINE si nu le-as schimba cu nimic in lume cu altele. Ce spuneti de Exori Crown Fly? Normal este socotita ca chinezarie, dar va spun eu, este fantastica!
Aceasta fuga dupa echipament scump si nume sonore, ma refer la firme, am trait-o in lumea pescarilor de crap, si nu cred ca PMA este ferit de aceleasi tentatii...
Si totusi pretul echipamentului are un cuvint greu in ceea ce priveste CALITATE.
Aceasta fuga dupa echipament scump si nume sonore, ma refer la firme, am trait-o in lumea pescarilor de crap, si nu cred ca PMA este ferit de aceleasi tentatii...
Si totusi pretul echipamentului are un cuvint greu in ceea ce priveste CALITATE.
Foarte frumos filmul cu Patagonia.
Daca vreti sa vedeti cum se scoate tot firul dintr-o singura miscare, vedeti la: http://dipteria31.free.fr/la_double_traction.htm (apropo de unele discutii pe un alt topic).
Despre scule ieftine, eu am o facatura pe care scrie Falcon Wave XLP (8" #5 - 93 g - 80 RON) de care sunt extrem de multumit. Intr-o mana priceputa (nu dau nume ca ies discutii...) a scos tot firul din 2 miscari.
Si asta fara sa fie tzeapana (folosesc tippet de 0.10 si n-am avut probleme, eu fiind extrem de incepator).
Fly Brigade: aceasta Exori Crown Fly exista in RO?
Daca vreti sa vedeti cum se scoate tot firul dintr-o singura miscare, vedeti la: http://dipteria31.free.fr/la_double_traction.htm (apropo de unele discutii pe un alt topic).
Despre scule ieftine, eu am o facatura pe care scrie Falcon Wave XLP (8" #5 - 93 g - 80 RON) de care sunt extrem de multumit. Intr-o mana priceputa (nu dau nume ca ies discutii...) a scos tot firul din 2 miscari.
Si asta fara sa fie tzeapana (folosesc tippet de 0.10 si n-am avut probleme, eu fiind extrem de incepator).
Fly Brigade: aceasta Exori Crown Fly exista in RO?
Rivalitati?
Nu cunosc batul pe care il ai dar fiind un FALCON nu e nicidecum o "facatura",betele facute de firma FALCON au fost si vor fii de calitate indiferent ca sunt de fly sau de spinning si nicidecum nu sunt niste bete ieftine.
Jean Scurtu
Jean Scurtu
-
- veteran
Lansete si lansete
fly brigade,
Exori are un blank bun dar are doaua mari minusuri e saraca in inele nu are macar 9 inele(are doar 8 +top) iar inele de pe varf sunt subdimensionate pentru o #5,6. Iar primul inel de plecare e mult prea sus ca sa foloseasca toata energia pe care o are butt-ul. O simpal modificare cu un inel in plus pe butt o face sa arunce inca 7-8m si in plus creste controlul pe fir la toate distantele. Pe un site din USA am vazut o clasificare a numarului de inele folosit in functie de categoria unde era incadrata lanseta de 9ft. : cele sub 50$ nu aveau decat rar mai mult de 8+top, cele de 150-300$ aveau in mod uzual 9-10 inele +top , in timp ce lansetele high end de peste 450$ aveau 11-12 inele +top.
Efectul este cumulat un blank bun este pus in evidenta de folosirea corecta a intregii puteri a blank-ului. Falcon Wawe fake este un exemplu prin care se paote vedea cum un montaj bun poate pune in evidenta un blank rapid care daca avea 2 inele in minus se comporta total diferit.
Andrei B a facut o legere mai buna pentru ca desi lanseta lui are doar 8 ft. are in schimb 10 inele +top si o actiune fast si inele snake supradimensionate. Acesta este explicatia pentru care Falcon Wawe e cea mai buna lanseta de casting in categoria entry de pe piata. Am deschis un topic mai demult dar nu a fost bagat in seama.E mult mai buna decat lansete de firma pentru pescuit de distanta. Dar este o exceptie regula e ca la 50$ nu gasesti multe lansete cu care sa lansezi mai mult de 15 -18m daca ai nevoie.
Jean,
lanseta nu e originala, Falcon made in USA era 190$ acolo, iar cel din RO costa 40-50$. Cele din USA sunt moderate toate iar asta e FAST si foarte agresiva. Comparativ cu Cabela`s FT sau All Star Ti e mult mai rapida dar nu eplacut ala distante de 3-8m.
Exori are un blank bun dar are doaua mari minusuri e saraca in inele nu are macar 9 inele(are doar 8 +top) iar inele de pe varf sunt subdimensionate pentru o #5,6. Iar primul inel de plecare e mult prea sus ca sa foloseasca toata energia pe care o are butt-ul. O simpal modificare cu un inel in plus pe butt o face sa arunce inca 7-8m si in plus creste controlul pe fir la toate distantele. Pe un site din USA am vazut o clasificare a numarului de inele folosit in functie de categoria unde era incadrata lanseta de 9ft. : cele sub 50$ nu aveau decat rar mai mult de 8+top, cele de 150-300$ aveau in mod uzual 9-10 inele +top , in timp ce lansetele high end de peste 450$ aveau 11-12 inele +top.
Efectul este cumulat un blank bun este pus in evidenta de folosirea corecta a intregii puteri a blank-ului. Falcon Wawe fake este un exemplu prin care se paote vedea cum un montaj bun poate pune in evidenta un blank rapid care daca avea 2 inele in minus se comporta total diferit.
Andrei B a facut o legere mai buna pentru ca desi lanseta lui are doar 8 ft. are in schimb 10 inele +top si o actiune fast si inele snake supradimensionate. Acesta este explicatia pentru care Falcon Wawe e cea mai buna lanseta de casting in categoria entry de pe piata. Am deschis un topic mai demult dar nu a fost bagat in seama.E mult mai buna decat lansete de firma pentru pescuit de distanta. Dar este o exceptie regula e ca la 50$ nu gasesti multe lansete cu care sa lansezi mai mult de 15 -18m daca ai nevoie.
Jean,
lanseta nu e originala, Falcon made in USA era 190$ acolo, iar cel din RO costa 40-50$. Cele din USA sunt moderate toate iar asta e FAST si foarte agresiva. Comparativ cu Cabela`s FT sau All Star Ti e mult mai rapida dar nu eplacut ala distante de 3-8m.