Buna ziua,
Am pescuit ieri pentru prima data la musca artificiala, la clean, pe Arges. Am avut o singura captura, un clenut. Va rog sa imi dati un sfat practic: cum trebuie procedat pentru a sesiza muscatura pestelui. La musca uscata presupun ca ma uit dupa musca si observ cand a fost atacata. Dar cum procedez cu musca uda?
Multumesc,
valentin
Pescuit la clean la musca uda - cum sesizez muscatura?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- junior
Teoretic e cel mai simplu, fiindca lansezi perpendicular pe axul raului sau putin aval si tii firul intins si lasi musca sa mearga la vale, firul ajungand in final sa fie paralel cu axul raului. Fiindca firul e intins simti in bat atacul. Pentru o mai buna sensitivitate si pentru mai putine ratari, tine varful lansetei jos, sa nu faca firul burta. Mie personal nu-mi place acest stil.
Prefer la uscata, unde vezi atacul si e spectacol, sau la nimfa, unde trebuie sa stii sa conduci nimfa printre curenti si bolovani si sa fii atent la orice miscare nepotrivita.
Prefer la uscata, unde vezi atacul si e spectacol, sau la nimfa, unde trebuie sa stii sa conduci nimfa printre curenti si bolovani si sa fii atent la orice miscare nepotrivita.