Pentru cei cu adevarat interesati de kestii ce arata REAL!

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 05 Aug 2005, 13:05

nu, se rupe spuma...

narcisb
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de narcisb » 05 Aug 2005, 16:16

MihaiV scrie:Evident ca nu e burete uzual. In engleza ii zice "foam". Intr-adevar buretele e mai degraba o spuma care absoarbe apa, in timp ce spuma pentru muste e mai speciala, nu absoarbe apa si e mai tare. Exista in reteaua Energofish si la unele magazine care se aprovizioneaza de la ei. Se mai pot face adaptari din anumiti shlapi sau alte chestii.
Salut,

Eu am incercat din spuma de pe spatele "mouse pad"-ului, pentru greieri de clean, evident culoare neagra - cu mentiunea ca pe lac va trebui gresat cu silicon/(la Arrow gasesti produse de Cormoran).

:idea: Am mai vazut in parcurile de distractii pentru copii - personaje din desene animate facute din suprapunerea unor folii (tip foam) colorate. Le-am luat copiilor cate un personaj ( pitici din Alba ca Zapada :D ) , insa mi-a fost greu/jena sa-i ciupesc de material pentru teste :wink: Astept sa plece la bunici! :D

Narcis

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 05 Aug 2005, 19:20

Eu folosesc ceva chestie pt. izolat cred... e o spuma cu o parte lucioasa si una "lipicioasa", ce se pune la usi si ferestre(cred) E foarte fain de lucrat cu ea, dar daca tragi prea tare de ea, si o intinzi nu mai pluteste asa bine.. (logic :wink: )
In afara de gandacei,lacuste, pentru clean,mai folositi la ceva ??

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 05 Aug 2005, 21:29

Servus Mihai, hai sa-mi dau cu parerea si eu. Daca eu as fi pus sa fac asa ceva as taia burete f. fin conic apoi as face segmentele corpului cu ata subtire apoi as acoperi buretele cu gutaperca aplicata in 2-3 straturi succesive eventual gata colorata sau culoarea realizata ulterior. Buretele i-ar conferii suficient aer ca sa fie f. usoara gutaperca ar da rezistenta si aspecrul cit mai natural si adera la burete ca si cum ar fi timbru de scrisoare.
Dady

k2
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de k2 » 05 Aug 2005, 21:53

Salut la toata lumea ,
Mihai are dreptate este " foam" si se gaseste la magazinele ce au materiale de fly tying . Am cumparat si eu , este un plic cu dreptunghiuri de foam de diverse culori - vreo sase - si costa in jur de 10 ron

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 06 Aug 2005, 11:52

Dady scrie:Servus Mihai, hai sa-mi dau cu parerea si eu. Daca eu as fi pus sa fac asa ceva as taia burete f. fin conic apoi as face segmentele corpului cu ata subtire apoi as acoperi buretele cu gutaperca aplicata in 2-3 straturi succesive eventual gata colorata sau culoarea realizata ulterior. Buretele i-ar conferii suficient aer ca sa fie f. usoara gutaperca ar da rezistenta si aspecrul cit mai natural si adera la burete ca si cum ar fi timbru de scrisoare.
Dady
Corect. Dar ce-i aceea gutaperca?
Personal nu-s pasionat de "supra-realism" fiindca am remarcat ca imitatiile prea perfecte nu prind peste. Plus ca nu merita pierdut mai mult de 5 minute cu legatul unei muste pe care sa o pescuiesti. Daca e pentru panoplie sau concursuri de frumusete, atunci e altceva.

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 06 Aug 2005, 13:23

este un ncauciuc natural lichid alb laptos.
Dady

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 06 Aug 2005, 15:25

Am gresit, se numete LATEX lichid. La asta ma gindeam dar m-am exprimat gutaperca gindindu-ma la un material conic tot cauciucos alb dar care nu cred ca se preteaza.
Dady

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 01 Sep 2005, 12:52

"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 01 Sep 2005, 14:57

super talentat individul dar ma intreb daca pestele nimereste carligul de atata plastic/cauciuc.

Scrie răspuns