pescuit cu muste artificiale, flyfishing
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
sorinB
- veteran

HellRAISER scrie:Da, eram cu un incepator notoriu, renumit pentru gherlele pe care le da....Tavi

Probam un fir si incercam sa facem ceva pentru fly fishingul romanesc

Am trecut cu o masina pe langa voi, dar nu eram sigur ca esti tu, erai mai incolo putin de drum
Bravo tie, da-i inainte
Si sa stii ca Tavi nu da gherle, eu astept sa vad un caras prins de el la fly
Bye.
-
Daniel_
- utilizator constant

Mersi de idee.
Mai am o intrebare:
Context:
1) Sunt la primele mele incercari de a pescui cu streamer-e mari. Pana acum am pescuit cu uscate, ude si streamer-e mici, aruncate cu snur clasa 5.
2) Din citite pe net am aflat ca leader-ul pt. streamere (mari) trebuie facut din nailon mai rigid (stiff).
3) Grosimea leader-ului la capatul dinspre snur trebuie sa fie 60% - 70% din grosimea snurului (tot de pe net aflate).
--------------------------------------------
Intrebarea:
De 2 ore ma chinui sa leg un "nail knot" pe un snur de clasa 7 cu nailon rigid de 0.55mm si nu merge, nu se aduna bine spirele.
Ce gresesc?
Am mai legat leadere de snur cu "nail knot" si nu am mai avut asemenea probleme (snur clasa 5 sau 3 si nailon mai subtire si mult mai moale).
Ce sa schimb? pun nailon mai subtire? 0.45mm sau 0.40mm sau unul mai moale? - vreau sa lansez streamere mari pt. avat sau stiuca (mica).
Leaderul il fac din mai multe bucati de nailon inodate.
-
MuskMd
- veteran

ce inseamna streamere mari Daniel ?
Parerea mea e ca e inutil sa te chinui foarte tare cu nail knot samd ...
fa o prindere bucla in bucla ( de la fir mergi cu o bucata de 0.5- 1m de naylon clasic de 0.35 sau mai subtire si gata...

)
Keep it simple daca functioneaza....
sau eventual fol un capat de leader conic care ti-a ramas dupa ce l-ai tot scurtat....
nu trebuie s aiti bati capul prea tare cu prezentarea...daca firul iti "cara" streamerul unde vrei tu, nu conteaza daca pleoscaie un pic

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
Daniel_
- utilizator constant

Am reusit sa fac nail knot. Solutia a fost sa las nailon-ul gros (capatul gros de la leader) in apa 2 ore. S-a inmuiat si am putut sa leg nodul.
-
edy.tm
- veteran

-
In link-ul lui Mircea13 la clinch nod arata ca da 4-5 ture .... voi cate dati ? Eu dau ceva mai multe... probabil de asta nu imi iese tot timpul nodul

...
-
tux
- veteran

Nail knot pt a lega leaderul de snur este aici:
http://www.animatedknots.com/nailknot/i ... dknots.com
5 ture am folosit eu, dar cu mono de 0.36 si nu au fost probleme.
Eu prefer loop to loop.
Pentru a lega musca artificiala de tippet, improved clinch sau trilene knot (preferatul meu).
Born to F.i.s.h, Forced to Work ...
I need a 6-month Fishing Trip ... Twice a Year
-
MuskMd
- veteran

edy.tm scrie:In link-ul lui Mircea13 la clinch nod arata ca da 4-5 ture .... voi cate dati ? Eu dau ceva mai multe... probabil de asta nu imi iese tot timpul nodul

...
io am un...imrpoved clinch

cu 5 ture iar ultimul fir il dau tot prin bucla de la ochet, de doua ori....arata mai bine....si nu mi se rupe

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
edy.tm
- veteran

-
MuskMd scrie:edy.tm scrie:In link-ul lui Mircea13 la clinch nod arata ca da 4-5 ture .... voi cate dati ? Eu dau ceva mai multe... probabil de asta nu imi iese tot timpul nodul

...
io am un...imrpoved clinch

cu 5 ture iar ultimul fir il dau tot prin bucla de la ochet, de doua ori....arata mai bine....si nu mi se rupe

Interesant ce zici, cred ca o sa incerc si eu.