muste uscate - solutie

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 14 Ian 2005, 08:26

"Din ce sunt facute aceste solutii si pulberi ... "

Ar trebui sa fie silicagel. Aceasta substanta o gasiti uneori si in pliculete ca cele de zahar, dar puse in cutiile cu pantofi, pentru a le feri de umezeala. Se poate lua, pisa bine, obtinandu-se un praf ce poate fi folosit.

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 01 Mar 2005, 20:08

Am eu o solutie mai accesibila!!!(mi-a spuso un prieten).Ingredientele se procura usor:benzina usoara(pt brichete-Zippo) si gel lubrifiant(nesolubil in apa-se gaseste la farmacie)intr-o sticluta mica se pune 3/4 benzina usoara si un "varf de deget de gel"(nu prea mult pt ca ramane prea groasa solutia)se dizolva!.se foloseste ca solutia lui Petru si gelul ramane pe musca dupa cateva lansari false ,dupa ce se evapora benzina!!gata!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Mar 2005, 09:14

De ce nu dai direct cu gel pe musca? Ce rost are s-o mai dai si prin benzina?

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 02 Mar 2005, 09:30

Pt ca ar devanii prea grosolana si i-ar schimba aspectul!benzina dizolva gelul,si ramane o solutie subtire in care poti scufunda musca iar dupa cateva lansari false se evapora benzina(f repede)si ramane un strat foarte fin de gel pe tot corpul mustei!

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 02 Mar 2005, 09:31

Redkid...si greseala e catastrofala:)!!!!
Cu ce muste pescuiesti? Daca sunt terestriale din burete si cauciuc...si asa se vor coace. daca sunt din materiale fine vor fi arse sau depreciate ca si culoare, vor deveni fragile si opace, deloc "naturale", poate vor pierde culoarea in functie de dubbing!, Ce sa mai spun de partridge, hackle-ul va fi compromis pe viata.
Solutia asta e moartea pescarului si o buna sursa de venit pentru legatori:)
Nu faceti asta. Cred ca de era buna, americanii si europenii ar fi folosit-o. SI asa sunt materiale siliconice care sunt vandute ca bune si distrug mustele...
Foloseste alifie neutra siliconica si amadou. Inovatiile, daca erau buna, ar fi fost descoperite de mult, in domeniul asta.

Scrie răspuns