Pt ochii astia m-am gandit la toate variantele, dar mai putin la asta!! Am cautat lant dinala, dar n-am gasit decat dinala cu ochi mici, asa ca am tot incercat eu variante. Oricum nu asta(mare pacat)
M-am chinuit cu o bucata de plumb cilindrica mai subtire si dadeam cu pila de faceam un sant chiar la margine(lasam spatiu cat credeam euk e nevoie pt un ochi). Dupa ce era santu facut taiam cu clestele si aveam "haltera", dar imi lua cam mult timp.
Am facut treaba asta de 2 sau de 3 ori de n-am mai repetat figura
Am mai incercat sa leg mai multe duble dinalea de la lant, dar nu arata nicicum. Nici n-am pescuit musca aia
Treaba cu ochii n-am mai incercat-o, ci mai bine m-am pus de am lestet tija carligului si mi-am facut muste de avat, stiuca pt spining.
Am preluat de la Eugen o alta kestie cu epoxiul asta. Pe par de cerb, dupa ce l-ai decupat la forma dorita dau cu epoxi, las sa se usuce apoi aplic ochii cu vopsea acrilica si dau iarasi cu epoxi. Asta k sa ai elemantu de ochi pe streamer, dar pt lest cea mai buna varianta e cea cu ochii, mai ales k-ti si intoarce carligu ca la jig!!
Mai ales la avat e cel mai bine sa fie carligu orientat in sus, pt k de obicei ataca de spate!!
N-am avut nici un rateu sau atac fara finalizare la jig sau musca pe care a tins-o cu gura, dar la vobler am avut asemenea surprize, pt k-l ataca de spate si acolo nu avea ancore!!
Mersi de pontu cu "halterele". Poate k daca ma mai gandeam ceva imi pica fisa, dar e bine si asa!
muste biban
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- Borealis Fly
- veteran
Paul si Andrei (si tie mai ales ... ca suntem "consateni")
Ma bucur ca ceea ce spun va ajuta. Prindeti peste cu ele (si ve-ti prinde in mod sigur ... ca si eu am prins) ma bucur de bucuria voastra.
Asta este intentia mea, sa va ajut daca pot ... nu sa ma laud cu ce stiu.
Pentru ca treaba sa mearga si mai bine, cantariti ... daca aveti posibilitatea aceste alice doua cate doua. Ma refer la dimensiuni diferite. Notati-va greutatea si le folositi pe cele care vi se potrivesc.
Tot un pont de "productivitate" in munca de confectionare.
Cand va apucati de treaba sa aveti cutiute la indemana, etichetate pe greutate. Va apucati de lucru si faceti atat epoxi cat sa le faceti pe toate rapid sa nu apuce sa se intareasca. Puneti un ziar pe masa ca daca se lipesc de el il rupeti si il inlaturati cu apa, sau cu o bucata de smirghel.
La fel si cu vopsitul. ... si lasati "ochii" sa se usuce o zi doua si doar dupa sa le aplicati pupila neagra ... sau de culoare dorita.
O penseta este aproape o conditie sa puteti lucra cu spor.
Spor la treaba si tineti-ma la curent cu evolutia.
Aveti intrebari mai "personale" ... vedeti ca am si un MP.
Am uitat sa specific anterior ca grosimea firului de monofilament sa o adaptati la dimensiunea alicelor de plumb. Chesti de "simt" ... dar o spun sa fiu sigur ca nu ma injurati dupa o chetsi facuta gresit.
Ma bucur ca ceea ce spun va ajuta. Prindeti peste cu ele (si ve-ti prinde in mod sigur ... ca si eu am prins) ma bucur de bucuria voastra.
Asta este intentia mea, sa va ajut daca pot ... nu sa ma laud cu ce stiu.

Pentru ca treaba sa mearga si mai bine, cantariti ... daca aveti posibilitatea aceste alice doua cate doua. Ma refer la dimensiuni diferite. Notati-va greutatea si le folositi pe cele care vi se potrivesc.
Tot un pont de "productivitate" in munca de confectionare.
Cand va apucati de treaba sa aveti cutiute la indemana, etichetate pe greutate. Va apucati de lucru si faceti atat epoxi cat sa le faceti pe toate rapid sa nu apuce sa se intareasca. Puneti un ziar pe masa ca daca se lipesc de el il rupeti si il inlaturati cu apa, sau cu o bucata de smirghel.
La fel si cu vopsitul. ... si lasati "ochii" sa se usuce o zi doua si doar dupa sa le aplicati pupila neagra ... sau de culoare dorita.

O penseta este aproape o conditie sa puteti lucra cu spor.

Spor la treaba si tineti-ma la curent cu evolutia.

Aveti intrebari mai "personale" ... vedeti ca am si un MP.

Am uitat sa specific anterior ca grosimea firului de monofilament sa o adaptati la dimensiunea alicelor de plumb. Chesti de "simt" ... dar o spun sa fiu sigur ca nu ma injurati dupa o chetsi facuta gresit.

Fir intins!
Borealis F
Borealis F
Mersi inca o data de sfat!! E tare kestia si am ochi de ce dimensiuni vreau eu! Am legat ieri niste Bugger si au iesit super!! Le pot lansa la ceva distantza fara nici un lest su[limentar in afara de ochi!! Cred k voi rupe bibanii in primavara, m-a cam suparat iarna asta, asa k nu cred k mai insist pana la primavara la ei! Eventual la altceva! E prea mare chinu cu pescuitul asta iarna, si pe deasupra n-am nici un feeling(ori sunt cu manusi ori fara, dar daca sunt fara deja mi se misca degetele sacadat asa k tot ka si cu manusi e
)