mreana si scobar la ninfa ?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
mreana si scobar la ninfa ?
ciaooo tuturor a incercat cineva sa pescuiasca cu ninfa la mreana sau scobar ? pe youtube sunt cate va filmulete cu mreana la ninfa de scobar stiam ca se prinde dar mreana nu am auzit chiar daca am vazut prinsa la voblere !
beast master huchohucho
se prinde..... dar dupa cum se stie scobarul e de finete, iar flyfishingul pe acest domeniu e oarecum la inceput ...sunt cativa baieti care au facut-o cu niste ryacophila si ceva cehesti ( e un articol pe flytying.ro)
mreana.... tot cam asa
personal am avut o tentativa dar nu eram inca foarte documentat pe tema scobar ( nici acu nu sunt
) dar fara succes 
mreana.... tot cam asa

personal am avut o tentativa dar nu eram inca foarte documentat pe tema scobar ( nici acu nu sunt

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
vara cand apa e buna si se fac locuri bune de pescuit la pluta , imi place sa dau la scobar cu viermisori practic e acelasi lucru cu pescuitul la ninfa eu cred ca daca as lega o ninfa in locul carligului de 12 fara sa pun nimic nu as prinde scobar ? eu nu am avut onoarea dar de multe ori colegi cu care pescuiam in plisa au agatat mreana de 1-3 kg la macaroane viermusi sau rame de gunoi pescuind la scobar
daca pecuiesti cu inaintas sinking cu un semnalizator de strike la 1mt nu cred ca nu ai prinde mreana sau scobar , ma refer la fly !

daca pecuiesti cu inaintas sinking cu un semnalizator de strike la 1mt nu cred ca nu ai prinde mreana sau scobar , ma refer la fly !
beast master huchohucho
Practic nu e de loc acelasi lucru...marinica scrie:... dau la scobar cu viermisori practic e acelasi lucru cu pescuitul la ninfa eu cred ca daca as lega o ninfa in locul carligului de 12 fara sa pun nimic nu as prinde scobar ?
iar diferenta se vede in rezultate...
scobarul ca orice peste pasnic se bazeaza mult pe miros, pe gust si mai putin pe miscare !
la nimfa miscarea trebe sa suplineasca si rolul celorlalte doua care lipsesc...
deci cum ziceam practic... nu e !
faptul ca inlocuiesti viermusul cu macaroana sau cu paine sau mamaliga si ai rezultate similare, nu poate duce la concluzia ca schimbul viermusi cu nimfa artificiala e echivalent !
dar pentru asta se poate prinde scobar la nimfa ! insa e mult mai delicat subiectul !
daca ai pune si un viermus pe nimfa, ... nu mai e flyfishing ,... e tot pescuit la viermusi, adica stationar

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/