Materiale pt legat

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 24 Noi 2004, 13:37

Eugen, cred ca cea mai simpla solutie "romaneasca" e tot la croitorii.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 24 Noi 2004, 13:44

MihaiV scrie:... fara a ridica musca de pe apa!...
Corecta remarca. Eugen nefiind (inca :twisted: ) muscar am zis ca-i ajunge :lol:

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 24 Noi 2004, 13:50

Eugen,
N-ai mai nevasta sau prietena sau amanta (sau de toate :lol:)? Daca da, ele n-au haini sau caciuli sau gulere de blana? Daca n-au, cumpara-le! Iar daca au, evrika! Ai gasit materialele ... Daca poti sa tai (pe neobservate, binenteles ...) smocuri de fire din blana de vulpe sau vulpe polara sau din aia argintie sa stii ca-ti ies niste cozi extra pentru jiguri. Ai sa vezi pulsatie de numa'-numa'... :lol:

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 24 Noi 2004, 14:23

Cu medingul ... este asa cum au zis "Tiji" ... :lol:
Dar aduc o completare. Firul il salti usor din incheietura maini ... dar in asa fel incat sa nu smucesti prea tare de musca. Asta la streamere si ude. La uscate este foarte important cate o data ca musca sa nu fie influentata de aceasta miscare. In ocaziile in care vrei ca musca sa lase dara ... imitand o insecta ce incearac sa "fuga" ... dai fir si pui o bucla in aval catre malul catre care vrei sa deplasezi musca si aceasta bucla este luata de curent. Asemnea manevre ... sunt mutl mai specificice pescuitului ud. :wink: Nu-i asa Tijilor? :lol: :lol:

Mendingul pe apa curgatoare poate fi in aval - ceea ce face ca musca sa prinda viteza dupa o fractiune de secunda de "ezitare" ... sau in amonte si atunci musca se opreste din miscarea ei ... de ex. transversala pe curent. Cu medinguri repetate in amonte poti tine musca pe un loc anumit cateva secunde de ex. In acest caz eu nu dau fir suplimentar. Mendingurile repetate smucesc putin si de musca si o fac (dupa parerea mea) mai interesanta. :D

Ai inteles Eugene?
Fir intins!
Borealis F

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 24 Noi 2004, 14:51

Borealis Fly scrie: ... Nu-i asa Tijilor? :lol: :lol: ...
D-apai cum altfel?! Asa-i boss !!! :lol:

P.S. of batranetile astea :?, sorry Borealis Fly, am uitat sa-ti multumesc pentru retete, abia astept sa le faca nevasta-mea de sarbatori ...

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 24 Noi 2004, 15:00

Nici o problema fff ... :) ... si Pofta Buna. :lol:

Eu le mai fac si cand plec de acasa la sfarsit de saptaman. Cand ma itorc duminica seara, in 10 min am ceva de pus in gura la o bere rece sau un pahar de vin. :)
Fir intins!
Borealis F

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 24 Noi 2004, 16:10

multam de explicatii. cred ca am priceput. in terminologie de jigging, "mending" ar fi un "jerk", exista din astea si la spin, tin sa specific. :))

fff,

am de toate :)
inclusiv doua cozi de vulpe argintie.
mi-am luat din start mai mult, crezand ca aia e solutia. ei bine, nu este.

folosesc asa ceva doar pentru burti la cele cu spate din marabu si integral doar pentru micro jiguri de biban. in rest, nu bun! crede-ma, functioneaza alte principii cand legi pe jig.

in tot cazul, exista alte fibre care pot fi folosite, nu-mi trebuie musai zonkere. am legat deja cateva cu ceva fibre artificiale si tare-mi e ca aia va fi solutia. sper sa ajung sambata pe undeva sa le testez, ca-s trei saptamani de cand n-am mai ajuns la fishing.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 24 Noi 2004, 17:07

Eugene, daca folosesti firele de par alea lungi si aspre de la suprafata blanurilor, ai dreptate, nu merge. Eu insa vorbesc de "underfur" prelevat din coada de vulpe (firele moi de consistenta pufului de la baza pielii, amestecate intr-adevar si cu ceva fire mai lungi si aspre). Desi personal n-am incercat cu astfel de jiguri (decat cele realizate cu marabu) daca merge la streamere, nu vad nici un motiv sa nu mearga si la jiguri. Poate gresesc, dar cum greseala-i omeneasca, banui c-o sa ma ierti ... :wink:

P.S. sa-ti traiasca! (alea de care zici ca ai de toate) :lol:

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 24 Noi 2004, 17:27

Eugen, Strejesti, sambata, frig, salai ?! :lol: :lol: :lol:

Cu un ocol prin Craiova sa ma iei si pe mine ?! :lol: :lol: :lol: :lol:

Salut!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 25 Noi 2004, 12:03