Legatura snur - leader !

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 21 Iul 2009, 06:19

eu folosesc bullet connector
http://www.sipcarp.ro/magazin/product_i ... ts_id=1411
e usor de folosit si mare diferenta fata de loop connector nu am vazut.
the angler is catching xxx, not by the lure

silu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de silu » 17 Mar 2010, 11:45

cum e aia inima in inima ca n-am mai auzit? mie asta imi place, mi se pare "curata" si rezistenta fara greutate inutila in plus, dar nu se face calumea cu diametre mari de monofilament... http://globalflyfisher.com/fishbetter/f ... /index.php

arapaima
senior
senior

Mesaj de arapaima » 17 Mar 2010, 12:38

sir.JONES scrie:eu folosesc bullet connector
http://www.sipcarp.ro/magazin/product_i ... ts_id=1411
e usor de folosit si mare diferenta fata de loop connector nu am vazut.
Bullet connector folosesc si eu, de fapt denumirea corecta este casting connector. Pentru clase mici unde nu te astepti la capturi foarte mari este ok dar daca ai de-a face cu un peste de cateva kg o sa renunti usor la conectorul de tipul asta. Mi s-a intamplat sa mi se reteze pur si simplu atunci cand am tras mai tare de snur. Deci diferenta intre conector si bucla este foarte mare. Bucla este mult mai rezistenta dupa parerea mea si cred sincer ca nici macar de peste nu este nevoie ca sa se rupa bucata aia subtire de plastic. Se poate rupe la fel de usor atunci cand lansezi muste mai mari sau cand agati ceva si fortezi.
Din comoditate folosesc casting connectorii, dar numai la clean, pastrav, rosioare, biban si alti pesti de talie mica. Nu as folosi niciodata asa ceva la avat, salau, stiuca sau crap :wink:

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 17 Mar 2010, 13:36

Deocamdata nu am avut probleme. Oricum cand folosesti tippet de 0,14 mm mai repede se rupe tippetul . Are rezistenta la 2 Kg. Ar fi o minune daca cu o instalatie fina ai reusi sa scoti un peste peste 5 Kg.
Am unul si de cortland e cand la fel cu cel de strofo.

Singur dezavantaj pe care l-am observat la un loop era ca pe anumite leadere le intindea asa frumos ca si castingul connectorul. Dar nu intotdeauna si asta dupa ce se uza loop-ul. In plus se murdarea destul de rau zona aia daca dadeai prin zone cu alge (la munte nu ai problema asta)
the angler is catching xxx, not by the lure

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 17 Mar 2010, 15:31

Conectorul e ok pt clase mici...si ape curate. Eu am avut 3 si toate au crapat, ba chair am stat pe garla sa improvizez cand am vrut sa atasez ceva bucla in bucla...
Deci gata cu casting conectorii.. bucla e sfanta..

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 17 Mar 2010, 15:33

si mai e o chestie, nu trebuie sa se rupa la peste...il rupi mult mai repede cand intinzi leaderul al carui butt e tzapan si trebuie tras mai vartos ca sa se intinda :twisted:

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 19 Mar 2010, 09:09

Cand intinzi liderul nu e nevoie sa tragi tare de el.Il tragi prin mana ca sa dezvolti putina caldura(nu foarte apasat ca sa nu te frigi) si il tii intins 4-5 secunde dupa care repeti operatia de 2-3 ori.Daca ai facut treaba asta de 3-4 ori si liderul nu e intins poate ar fi mai bine sa schimbi marca de monofilament.

marinica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marinica » 20 Mar 2010, 15:36

http://www.pipam.org/index.php?option=c ... &Itemid=44
sau puteti folosi o bucata din loop conector de 10 cm eliminati loopul incaltati 5cm snurul si 5 cm tipetul de 0,40 etc cu 0 picatura de glue aveam pe undeva imaginea dar nu mai tin minte unde am vazut-ooo :lol:
beast master huchohucho

Scrie răspuns