La nimfa in cascadele podite

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
flydb
veteran
veteran

La nimfa in cascadele podite

Mesaj de flydb » 13 Iul 2006, 08:14

In urma cu 2 saptamani fiind in concediu in zona , am pescuit circa 3 ore pe paraul Azuga.
Am ramas impresionat de multimea de cascade podite facute de cei de la ocolul silvic.
Am pescuit asemanator stilului cehesc( scurt) la nimfe lestate in vreo 6 cascade dar nu am avut nici un atac. Spre sfarsitul partidei am agatat 2 pastravi de dimensiune legala, dar nu in cascade ci pe suvoaiele de pe rau. Fiind incepator in pescuitul la musca am pus mare parte din esec pe nepriceperea mea in abordarea cascadelor podite. Si totusi, cum pot fi pescuite eficient la nimfa?

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 13 Iul 2006, 08:51

De obicei nu dau prea mare importanta cascadelor podite, sunt locurile cel mai intens pescuite de ramari, etc... Eu am luat numai pitici in cascade.
Pe Limbasel ai fost?

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 13 Iul 2006, 09:57

Limbaselul este inchis. De acest lucru am fost atentionat si la ocolul silvic. De asemene un lucru interesant, autorizatia de zi costa 20 RON si nu 22 RON cum scrie pe site-ul Romsilva. Or fi stiind ei ca nu prea mai este pastrav pe Azuga!?

aditzu
junior
junior

Mesaj de aditzu » 13 Iul 2006, 11:09

Am pescuit pe Azuga la inceputul sezonului si am intalnit peste 15 ramari .Acestia pescuiesc in special pe aceste cascade .Parerea mea este ca sunt cele mai pescuite locuri drept urmare este putin probabil sa mai gasesti pistruiati pe acolo... Zic ca-i o problema generala cu aceste cascade si le evit.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 17 Iul 2006, 07:57

Nu stiu ce o fi pe raul ala, dar in alte parti am prins bine in bulboanele de sub cascadele podite, folosind nimfe lestate f puternic. Daca nu ajungi sa simti fundul apei cu nimfele, inseamna ca nu le-ai lestat destul.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 17 Iul 2006, 09:06

@ aditzu

Am fost pe Azuga intr-o zi de joi si nu erau pescari deloc ( evident nici ramari).

@ MihaiV

Este posibil sa ai dreptate. Nu ma incumet sa lestez f.puternic de teama agatarilor de substrat.

Scrie răspuns