shimano scrie:Multumesc pentru raspunsuri. E mult mai clar totul acum.
Daca nu ai cu cine iesi e mai greu,dar nu imposibil sa inveti castingul,cu o singura accelerare a firului poti ajunge la 10-12 m,cu 3-4 lanseuri false,dar cu doua accelerari,double houl,adica,mai cistigi inca 8-10 m ,la inceput,cu fir si lanseta clasa 5.Desi cel putin 3 pescari si-au batut capul cu mine sa ma invete,si le multumesc lui Sorin Dragoi,Leowb si Cristian Ene,dubla accelerare mi-a iesit destul de greu si dupa multe incercari.Din filmuletele de pe net cel mai bun instructor mi s-a parut Mel Krieg,sau Krieger ,explica foarte bine si segmenteaza miscarile in film,asa incit azi-noapte am inteles si eu exact ce anume trebuie sa fac pentru a reusi dubla accelerare,sau tragere,ceea ce azi dimineata mi-a adus lanseuri frecvente la 20 m si peste.Am folosit un un bat Northern Compositess cl 7,fir Vision wf cl 7 cu running line mono de la Hell,multumesc pentru sfaturile telefonice,ca si lui MuskMd,si un inaintas Cormoran ,in loc de musca am pus un filtru de tigara.Din cite am vorbit si dupa documentari din surse diverse,running-line te ajuta in principal sa lansezi mai repede,adica faci mai putine aruncari false,nu neaparat dai mai departe.In loc de Running line .pentru a evita nodurile,poti folosi fire gen Airflo sau Rio Windcutter WF.Fire wf au greutatea concentrata in fata,pe primii 9-10 m,deci te ajuta la lanseuri ,dai mai departe,cele dt au greutatea distribuita pe tot firul.ceea ce te ajuta la rollcast si mending-uri,ca si la prezentari de finete.Daca exersezi vei intelege mai bine cum e cu lanseurile si mai bine ia fire ieftine,cum ar fi Behr,despre care nu stiu decit ca e ieftin,sau ieftine si bune,Vision Atack,precum si inaintasi ieftini,Cormoran,sau ii faci singur din mono de grosimi diferite,pentru lanseuri pe zapada sau iarba,unde poti strica firul mult mai repede.In loc de musca folosesti un filtru de tigara.Inainte de a lansa spre inainte, asteapta sa se intinda bine firul in spate.Din cite am vazut e foarte important ca firul fie intins atunci cind lansezi,indiferent de directia lanseului.Cind incepi pescuitul,sau castingul,intinde firul pe jos si indreapta-l.Dupa ce termini,incearca sa,, derasucesti" firul,pentru asta e suficient sa il lasi la vale pe curent mai puternic pina la baking.Astept sa ne tii la curent cu progresele.