Sunt multi care leaga muste bune, si multi dintre ei duc in magazine. nu trebuie sa fie de firma.
Tot pe net gasesti mai multe moduri de legare a leader-ului de firul de musca, cel mai simplu e cu un conector, pe care il gasesti de cumparat pe flytying.ro. Aici e chestie de gust, eu folosesc conectorul de ceva vreme si nu ma deranjeaza absolut deloc, din contra, mi se pare f ok.
Leaderul este un fir special conic, si e bine sa folosesti leader conic, altfel nu o sa reusesti sa lansezi calumea. Este leader conic gata turnat, este facut din bucati, impletit. Cel din bucati poti sa ti-l faci chiar tu, tot pe flytying.ro gasesti formule f simplu de utilizat.
Cel mai simplu mod sa incepi e sa gasesti pe cineva din zona ta care a inceput pescuitul la fly si sa te initieze.
Eu am inceput cu un bat, fir, mulineta f ieftine si cam un an am pescuit cu ele, pana am realizat cam ce mi-ar trebui. Din acest punct de vedere iar e bine sa gasesti pe cineva in zona, poate iti arata ce si cum si ai ocazia sa testezi putin inainte sa-ti cumperi.