intrebare

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

horelxxl

intrebare

Mesaj de horelxxl » 12 Mar 2007, 01:55

firul meu de musca este conic si are un capat mai gros si se subtiaza spre varf (probabil ca toare firele de musca ma gandesc nu??? :lol: )
care parte trebuie pusa intai pe mulineta?
incep cu cea groasa si apoi spre sfarsit se mulineaza cea mai subtire sau invers?
sau care e mersul lucrurilor gros gros mai subtire pana cand ajung la subtire?

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 12 Mar 2007, 09:14

Daca e dublu conic (DT) atunci nu conteaza care parte vine inspre mulineta. Daca e weight forward (WF) de obicei e specificat printr-o eticheta..care capat vine prins de mulineta.
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

Serban Mihai
utilizator nou
utilizator nou

Re: intrebare

Mesaj de Serban Mihai » 01 Mai 2007, 01:50

Trimis: Lun 04 30, 2007 6:07 pm Titlul subiectului:

--------------------------------------------------------------------------------

salutare tuturor muscarilor!
:arrow: eu sunt mihai si sunt cel mai nou in acest stil. am mai pescuit eu la clea cu carabus dar cu telescop de 5m si ii foarte greu dupa o zi de plesnit te doare si mintea. :)
:arrow: acum mi-am cumparat o lanseta cls. 4-5 o mulineta 4-5 si un fir wf4 acum as vrea sa stiu ce fel de inaintas sa imi pun avand in vedere ca nu am primit nimic o data cu firul care l-am cumparat de pe net.(trebuie legate mai multe strune de la mare la mic ? de la cat la cat daca am un wf4) :arrow: astept raspuns . multumiri anticipat !!!

RIon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RIon » 01 Mai 2007, 07:15

Mihai, poti cauta pe net dupa constructie leader - sunt o gramada de formule, sau poti achizitiona un leader gata facut, din bucati, sau conic. Atentie, sunt unele care se termina cu 0.18, 0.16, 0.14, 0.12 si chiar 0.12. Nu conteaza ca tu ai WF4 ;)
In functie de pestele pe care il vizezi si de greutatea acestuia se alege leaderul, la clean peste 500gr cred ca un o.14 in capat ar fi minimul :) Eu folosesc 0.12 si rar 0.10 la lipan, 0.12-0.14 la pastrav, si 0.14 la clean.
Firul e mono, fluocarbon, cu calitati cerute de flyfishing.
Iti trimit si un mesaj privat, cu o adresa de unde poti procura fara probleme.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 01 Mai 2007, 07:18

salut
in fata firului (ca inaintas :D ) se pune un leader conic (cred ca este varianta cea mai simpla daca esti incepator), ... poti gasi asa ceva in magazinele de pescuit, comercializat de AROW (slabut calitativ) sau ceva mai profi pe www.flytying.ro , ... eu ti-as recomanda marimea 4X sau 5X,...apoi in capatul subtire al lederului conic se mai pun 1-2 segmente de tippet in grosimi descrescatoare,...in functie de ... mai multe... dar, nu in ultimul rand, de cat de "finut vrei sa fii" ,...si de pestele pe care il cauti...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

RIon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RIon » 01 Mai 2007, 07:21

REEDITAT:
Mihai, poti cauta pe net dupa constructie leader - sunt o gramada de formule, sau poti achizitiona un leader gata facut, din bucati, sau conic. Atentie, sunt unele care se termina cu 0.18, 0.16, 0.14, 0.12 si chiar 0.12. Nu conteaza ca tu ai WF4 ;)
In functie de pestele pe care il vizezi si de greutatea acestuia se alege leaderul, la clean peste 500gr cred ca un o.14 in capat ar fi minimul :) Eu folosesc 0.12 si rar 0.10 la lipan, 0.12-0.14 la pastrav, si 0.14 la clean.
Firul e mono, fluocarbon, cu calitati cerute de flyfishing.
Mai exista un model de leader, cel impletit, care in anumite tari e interzis :)
Lungimea clasica e cea a batului, undeva la 270cm. Daca iei unul conic (ti-as recomanda) e bine sa iei si tippet (inaintas) cu grosimea terminatiei (ex. 0.12), pentru ca la schimbarea mustei, se mai consuma cate 10-15 mm, si vei avea nevoie dupa 4-6 muste sa inlocuiesti bucata. Cauta nodul - Surgeon Knot, sa vezi cum se face corect, atunci cand vei inlocui.
Sa tii cont ca trebuie sa folosesti un conector intre snur si leader, sunt cateva modele, chiar in cutia snurului tau ar fi trebuit sa fie. Pentru montaj, tot pe net...

ASTA TE VA AJUTA: http://www.killroys.com/knots/knots.htm
Iti trimit si un mesaj privat, cu o adresa de unde poti procura fara probleme.

am vazut ca a raspuns si Miky, nu am mai putut edita mesajul initial :) a trebuit sa fac copy-paste...

Serban Mihai
utilizator nou
utilizator nou

magazine online

Mesaj de Serban Mihai » 23 Oct 2007, 09:30

ceau , as vrea sa stiu de unde pot sa cumpar niste muste , am mai cumparat odata dar nu mai stiu exact de unde . poate de pe flytying.ro dar nu mai arata la fel si nici nu mai este mare lucru . mai stie cineva alte magazine pt fly.(muste )multumesc anticipat.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 23 Oct 2007, 09:58

mai sunt pe la balzer dar sunt destul de slabute si eventual ceva baracuda (china)

de flytying.ro numai de bine au cele mai bune muste pe care le poti lua din romanica.
Oricum m-as mira sa nu inceapa sa te pasioneze legatul de muste. La mine 50% din placere e la legat muste. Daca practici si flytyingul incepi sa apreciezi altfel mustele pe care le gasesti de cumparat.
the angler is catching xxx, not by the lure

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 23 Oct 2007, 12:04

chiar ! de ce nu legi ? mai ales ca iarna nu mai iesi asa de des afara ai si timp sa legi muste cat nu folosesti in 2 sezoane.... in plus cu un pic de antrenament faci pe fiecare dupa placul tau , e o alte lume spun io...

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 23 Oct 2007, 12:24

RIon scrie:Mai exista un model de leader, cel impletit, care in anumite tari e interzis :)
In care tari e e interzis ? :shock:

Scrie răspuns