sa nu iti iei Cormoran Flycor! Never ever!!
inceputul este greu.. fly fishing
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori
Re: inceputul este greu.. fly fishing
Uite, primu sfat:
Da ce-ai cu Flycorul ?...Hell scrie:Uite, primu sfat:
....este mai greu pana pui mana pe un Falcon wave xlp 
[quote="Daniel_"]Mario, mai zi si tu ceva ca parca te-am pierdut si vorbim aici intre noi
[/quote]
Poate a incercat si deja s-a si lasat
Poate a incercat si deja s-a si lasat
noroc domnilor pescari, am citit toate mesajele dumneavoastra, si pt asta va urez capturi cat mai frumoase,insa tot confuz am ramas la: bat, fir, momeala pestelui,mulineta(aceasta vad ca nu are o importanta prea mare).
Uita'ti niste detalii pentru a va lamuri mai bine,considerand ca sunteti pescari, va ve'ti face o imagine cat mai ampla:
1-voi pescui pe raul Buzau,dar si pe afluentii sai,asta insemnand in zonele de la tara.
2-pestele principal va fi cleanul.
-am inteles ca firul mai bun pt incepatori este wf,acesta trebuie sa fie plutitor sau sa se scufunde?
-depinde de firul ales daca mustele vor fi ude sau uscate?
Din cele doua detalii de mai sus,pentru mine ca incepator rezulta:batul,mulineta,firul,momeala?
Uita'ti niste detalii pentru a va lamuri mai bine,considerand ca sunteti pescari, va ve'ti face o imagine cat mai ampla:
1-voi pescui pe raul Buzau,dar si pe afluentii sai,asta insemnand in zonele de la tara.
2-pestele principal va fi cleanul.
-am inteles ca firul mai bun pt incepatori este wf,acesta trebuie sa fie plutitor sau sa se scufunde?
-depinde de firul ales daca mustele vor fi ude sau uscate?
Din cele doua detalii de mai sus,pentru mine ca incepator rezulta:batul,mulineta,firul,momeala?
bre , ia si cauta asa :
1: fir plutitor WF ( weight forward) clasa 5
2: Bat clasa 5 sau clasa 5-6, lungime 8'6'' ( adica 8 ,5 feet) sau 9 feet, picioare, unde un picior din asta are cam 31 cm ...
Preferabil din 4 bucati dar nu stiu daca te vei incadra in buget. Plus ca il cari mai usor pe bicicleta....
3: o mulineta oarecare. O caraitoare ieftina este Okuma 280 S .
4: un leader conic. E pe total fishing parca ceva de la jaxon.Mai bine ia-ti mai multe, ca o sa le tot strici
5: niste mono de 014-016 . ca sa poti sa inlocuiesti varfurile.
6 muste. Alea de la Leo iti va fi mila sa le dai in apa
.
Si fuji pe balta
PS vezi ca pt scolari sunt reduceri la achizitia de permise de pescuit. Si vezi ca acum e prohibitie, dupa 15 iunie poti pescui linistit la clean daca ai permis
. Intereseaza-te un pic de cine apartine apa pe care vei pescui ca sa nu ai vre-o surpriza aiurea cuand vine controlul.
Si mai ales, inainte de multe alte treburi : Serbeaza momentul in care vei prinde primii cleni la musca printr-un gest simplu : ELIBEREAZA-I !!!. Asa vei stii unde este pestele si vei avea sanse sa ii prinzi si dupa un an, mai mari si mai precauti
1: fir plutitor WF ( weight forward) clasa 5
2: Bat clasa 5 sau clasa 5-6, lungime 8'6'' ( adica 8 ,5 feet) sau 9 feet, picioare, unde un picior din asta are cam 31 cm ...
Preferabil din 4 bucati dar nu stiu daca te vei incadra in buget. Plus ca il cari mai usor pe bicicleta....
3: o mulineta oarecare. O caraitoare ieftina este Okuma 280 S .
4: un leader conic. E pe total fishing parca ceva de la jaxon.Mai bine ia-ti mai multe, ca o sa le tot strici
5: niste mono de 014-016 . ca sa poti sa inlocuiesti varfurile.
6 muste. Alea de la Leo iti va fi mila sa le dai in apa
Si fuji pe balta
PS vezi ca pt scolari sunt reduceri la achizitia de permise de pescuit. Si vezi ca acum e prohibitie, dupa 15 iunie poti pescui linistit la clean daca ai permis
Si mai ales, inainte de multe alte treburi : Serbeaza momentul in care vei prinde primii cleni la musca printr-un gest simplu : ELIBEREAZA-I !!!. Asa vei stii unde este pestele si vei avea sanse sa ii prinzi si dupa un an, mai mari si mai precauti
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
si sa nu uiti sa-l inmatriculezi cu talon, poza si toate taxele la ziAsa vei stii unde este pestele si vei avea sanse sa ii prinzi si dupa un an, mai mari si mai precauti
I Fought The Law
Si ti-ai facut cont numai sa faci reclama la mustele pe care speri ca le vei vinde la 3-4 ron bucata, incat sa nu apuci sa dormi noptile de cat ai de legat, nu? 
Indubitabil!
mai JB-ule chiar eram pe punctul sa pun o comanda ... sa va fac si voua cadou cateva specimene
, cred ca ma pun sa imi leg cateva ca alea sa vad cum is
, sau si mai bine ramin la ce am , ca si asa nu prea vad apa .
...
mie sincer imi place ca unul din 3 muscari are blog, vinde muste sau participa la competitii.....sau toate 3.... Pacat ca restul suntem ori puturosi, ori betivi, ori filozofi, ori avem fobie de apa.... Ori toate 3 
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez