Iarna la cleni: uscate sau ude?

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Leba
veteran
veteran

Iarna la cleni: uscate sau ude?

Mesaj de Leba » 13 Ian 2007, 10:37

deschid thread.ul pt. ca as mere putin pe rau la clean. am mai si citit niste chestiuni dar nimic dedicat. ma refer strict la perioada de iarna.
poate ma ajuta cei cu experienta la asa ceva.
merci.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 13 Ian 2007, 10:41

Uscate sau ude?
Eu as zice nimfe. :))
Imitatii de larva de chironomide, nimfe cehesti, shrimpi.
Problema mare mi se pare sa localizezi pestii in perioada asta, clenii fiind f slab activi in apa rece.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 13 Ian 2007, 10:51

Mihai, nu stiu pe ce rauri mereti voi.
pot sa-ti spun ca pe Prut (rau destul de mare de fapt)se aduna la apa linistita si stau mai la adanc, ce-i drept. cei mai mari solitari, cei pana la juma de kil stau impreuna, mai multi. nu mai sunt asa activi dar se prinde clean la naluci.
care va sa zica nimfe...
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 13 Ian 2007, 14:13

Ei, daca le stii obiceiurile hibernale, atunci pe ei. Si streamerele gen wooly bugger, recuperate lent, ar trebui sa fie o solutie buna. Noi aci pescuim mai mult pe paraie de munte, care acum sunt inghetate la suprafata. Solutie de iarna era Muresul sub termocentrala, dar s-a poluat si nu prea mai e peste. Asa ca am intors armele de fly in directia bibani, salai ... Iarna nu prea ne dam in vant dupa clean.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 13 Ian 2007, 14:44

eu am pescuit mult la musca, iarna, la clean pe rau anii trecuti,... si acuma mai scap cateodata...
pot sa-ti spun ca merge destul de bine la uscata, si la streamere,..
sunt zile iarna cand poti face partide frumoase la uscata, in special in ape line, nu prea adanci, in amonte de repezisuri,... desi sunt mai rare ca vara, trasaturile sunt ferme, nu stau pe ganduri...
la nimfa ... nu stiu... totusi inclin sa cred ca nu e o solutie, cleanul nefiind un peste care-si cauta hrana in mod obisnuit pe fundul apei, mai degraba intre ape, chiar daca mai la adanc,..., streamerele da, ..., sunt o solutie buna pentru locurile mai adanci...
totusi la uscata ... e mai frumos ! insa trebuie ... "jucata" putin !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Adrien
junior
junior

Mesaj de Adrien » 14 Ian 2007, 17:52

Chiar astazi am incercat o iesire la clean. Am luat si varga de musca cu mine, dar am dat doar la spin. N-am avut nici o trasatura. Pe apa veneau pesti morti. Cineva o otravise. Totusi cativa pescari prindeau scobari....!!?
Si culmea ironiei, a venit si controlul. V-ii puteti imagina controland permisele unor bieti unditari in timp ce pe langa ei, pe apa, pluteau pestii cu burtile in sus? Imaginea era de o ironie cruda. Regret amarnic ca nu am avut aparatul foto la mine. :(
Nu ca n-ar fi bine sa se faca si controale la permise, dar poate ar trebui erarhizate putin activitatile astea in functie de prioritati, nu?

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 14 Ian 2007, 19:27

Am incercat si eu la musca weekend-ul asta, au intrat mai micuti la Red Tag ud soft hackle intre ape pe nr.10 recuperat lent la marginea suvoaielor. Mai mari am luat la spin pe Cozma D3

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 14 Ian 2007, 22:08

Adrien scrie:...Pe apa veneau pesti morti. Cineva o otravise... Si culmea ironiei, a venit si controlul. V-ii puteti imagina controland permisele unor bieti unditari in timp ce pe langa ei, pe apa, pluteau pestii cu burtile in sus? Imaginea era de o ironie cruda. Regret amarnic ca nu am avut aparatul foto la mine...
Cine a fost in control? Ce au zis cand le-ai atras atentia asupra pestilor morti?

Cam cate grade avea apa? Zburau ceva insecte? Dar in apa ai vazut ceva larve?

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 15 Ian 2007, 09:34

pe ce apa Adrien?
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Adrien
junior
junior

Mesaj de Adrien » 15 Ian 2007, 18:07

Pe Suceava. N-am vorbit cu ei deoarece eram pe celalalt mal.
Am vazut cateva muste de culoare inchisa, mici spre medii.
Larve n-am vazut. Probabil au murit de la substantele din apa.
:(

Scrie răspuns