ghid de achizitii pt incepatori

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 10 Dec 2004, 10:37

Sunteti tari (deh, votati cu marinaru :D).

@Mihai, am vb cu fratele tau. Mi-a spus ca nu mai are fire pe stoc si, ca daca realizez ce doresc pana astazi, avand in vedere ca vrea in week-end sa faca o noua comanda la Cabelas, ma baga si pe mine pe-acolo.
Sa mi le aduca Mosu' :D

De aia am zis: Baieti, bagati si luminati-ma. Dar repede!

@Codrut: sa inteleg ca dpdv al tau Cortland-ul ala nu prea cadreaza? Io il iau, daca imi arati si un leader impletit de tine. Iti promit ca o sa-i para rau ca nu ti-a fost pe plac :twisted:
Nu de alta, dar am inteles ca leaderul e f important sub 2 aspecte:
1. Tre sa preia energia din snur catre muste.
2. De preferinta, sa aiba cat mai putine noduri, intrucat este posibil ca la intoarcerea firului in aer, nodurile sa se incurce intre ele (asta daca nu esti maestru sa intorci firul in alt plan - adica nu chiar prin locul unde l-ai dus in partea opusa). Ma rog! Kind of!

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 10 Dec 2004, 11:01

@ fff:
"Intrebarea ti-a fost adresata direct iar eu mi-am permis sa raspund inaintea ta, asa ca am reluat o exprimare mai veche dintr-un alt topic: "...P.S. iar am uitat ca nu ma cheama Petru Sorry." "
Mai citeste o data primul mesaj al topicului. :)
Incpe cu:
Domnilor, :D ...
... no-i fi eu singuru domn de pe Forum?! :lol: ... si nici nu am monopol pe partea de PMA a acestuia. :lol: :lol:
Fir intins!
Borealis F

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 10 Dec 2004, 11:32

Borealis Fly scrie:@ fff:
"Intrebarea ti-a fost adresata direct iar eu mi-am permis sa raspund inaintea ta, asa ca am reluat o exprimare mai veche dintr-un alt topic: "...P.S. iar am uitat ca nu ma cheama Petru Sorry." "
Mai citeste o data primul mesaj al topicului. :)
Incpe cu:
Domnilor, :D ...
La inceput scria Petru.......
dupa care am modificat cu : Domnilor ..... :D
Se vede in subsolul primului post ca a fost modificat ulterior primului mesaj de la fff.

Asa ca, sa ne intoarcem la obiect! :D

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 10 Dec 2004, 11:34

In cazul asta te rog sa ma scuzi Borealis, m-am tampit de tot (deh varsta :? ), nici macar n-am vazut ce si cum ... Probabil ca mi-a fost gandul la mesajul de care-ti spuneam plus ca de regula raspunzi tu primul. Asta e, inc-odata scuze, sper sa nu se mai repete.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 10 Dec 2004, 11:43

Costica, Costica, chiar m-ai facut sa cred SI EU :lol: ca m-am tampit de tot ... Mare pisicher Domle' :twisted: Oricum, multam pentru onestitate.

P.S. poti sa iei Cortland-ul ala 333HT ca n-o sa-ti para rau. Desi se produce de peste 30 de ani continua sa fie unul dintre snururile preferate de muscarii de pretutindeni. Daca mai punem in balanta si raportul pret - calitate ...

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 10 Dec 2004, 12:35

@ Costica:

:lol: :lol: - eu am remarcat ca ai modificat dar cu fff ... i-mi permit sa-l "intep", ca ne cunoastem si stie ca glumesc. (cel putin sper sa inteleaga ca asa este)

@ fff:

Lasa scuzele ca stiu ca ai vrut sa am jignesti. Asa esti tu ... :cry:
Fir intins!
Borealis F

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 10 Dec 2004, 13:00

@Borealis: "@ fff: Lasa scuzele ca stiu ca ai vrut sa am jignesti. Asa esti tu ... "

OK Borealis, le las: SCUZE :twisted: :twisted: :twisted:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 10 Dec 2004, 13:17

[quote="costica_fishing"] De preferinta, sa aiba cat mai putine noduri, intrucat este posibil ca la intoarcerea firului in aer, nodurile sa se incurce intre ele (asta daca nu esti maestru sa intorci firul in alt plan - adica nu chiar prin locul unde l-ai dus in partea opusa). [/quote]

BASME!!!! N-am vazut la nimeni sa i se incurce in noduri. Nu permite mecanica lansarii. Probleme poti avea cand pescuiesti cu 2-3 muste si nu le echilibrezi bine si ti se agata una de alta.

Codrut
junior
junior

Mesaj de Codrut » 10 Dec 2004, 14:00

Nici eu nu am vazut leader incurcat in noduri. Cortland-ul DT l-am luat ca sa am si un DT la ciorap (in rest nu am decat WF-uri). Nu am nimic cu el saracul, este foarte misto dar nu mai am mulinete sa-l tin si pe asta "montat". Asta-i povestea cu el.
Iti arat si leader impletit de mine, ca si filozofie e simplu de executat doar ca e chinezareala multa si te lasa nervii.

Pentru restul lumii: ma intereseaza o mulineta clasa 3-4, daca stiti sau auziti ceva va rog da-ti de veste.

Costica, poate ma bag si eu la comanda la Cabelas cu tine pentru o mulineta... se poa'?

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 10 Dec 2004, 15:01

@ Codrut - daca nu gasesti altceva si te bagi la comanda de la Cabela's poti incerca Gloomis Venture 3. E usoara, fiabila, are frana performanta, e "very good looking" :lol: si are un raport calitate-pret excelent. Eu mi-am luat-o si nu mi-a parut rau pentru ca se echilibreaza perfect cu varga SCLU cls. 3, intreg ansamblul varga/mulineta/fir WF, 100 yds de backing, forfac impletit si musca - indiferent de care :twisted: - avand sub 200 g.

@ Borealis Fly - sa mai las scuzele? :twisted:

Scrie răspuns