Flyfishing

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

andrei_89
utilizator nou
utilizator nou

Flyfishing

Mesaj de andrei_89 » 13 Apr 2011, 19:11

Salut baieti!

As dori sa pescuiesc la pastrav si am nevoie de putin ajutor..Locuiesc in Suedia si as dori sa imi procur cele necesare numai ca nu am cunostinta in a alege sculele. Am mai pescuit la stiuca platica salau dar nu la musca.

Am vaut ca se impart in foarte multe categori /clase sculele pentru pescuit la musca.. cam ce ar trebui sa imi cumpar incepand de la bat si terminad cu mustele.. pastravul pe care intentionez sa il prind variaza intre 300g-500g pana la 2-3 kg. Cam ce bat , mulineta , fire ar trebui sa cumpar?

Multumesc anticipat!

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 13 Apr 2011, 19:28

Nefericitule!!! Tocmai in Suedia??
Cel mai bine este sa cauti un club din zona care o pescuiesti sau doresti sa o pescuiesti...si asa te scapi de o mare bataie de cap si nopti petrecute la calculator :wink:

andrei_89
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de andrei_89 » 13 Apr 2011, 19:32

HellRAISER scrie:Nefericitule!!! Tocmai in Suedia??
Cel mai bine este sa cauti un club din zona care o pescuiesti sau doresti sa o pescuiesti...si asa te scapi de o mare bataie de cap si nopti petrecute la calculator :wink:
Multumesc de raspuns dar chiar sunt interesat si as dori cateva informatii despre ce ar trebui sa cumpar...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Apr 2011, 19:33

Daca e graba mare, ia la repezeala un bat clasa 5-6, de vreo 9 picioare, mulineta si fir(plutitor) de aceasi clasa, cateva muste - iti va recomanda vanzatorul ceva pentru pastrav.
Ceva ieftin, nu te arunca sa dai bani multi ca nu stii ce vrei deocamdata si nici nu ai nevoie de echipament performant in faza asta.
Si iesi la pescuit :D
In paralel, incearca ce ti-a zis Hell si apuca-te de citit, nu prea merge fara asta.
Iti recomand si filme pentru a invata sa lansezi, Mel Krieger ale unele f. bune.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 13 Apr 2011, 19:36

De la stiuca la Lipan....
Daca vrei pastrav, trebuie sa te decizi in ce mod vrei sa il prinzi, Cu streamere, cu muste ude\uscate sau cu nimfe.
In functie de stilul ales iti alegi si batul.
Deci ce preferi?

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 13 Apr 2011, 19:37

am uitat inca o treaba pe lac sau pe rau vrei sa pescuiesti? :D

andrei_89
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de andrei_89 » 13 Apr 2011, 19:38

HellRAISER scrie:De la stiuca la Lipan....
Daca vrei pastrav, trebuie sa te decizi in ce mod vrei sa il prinzi, Cu streamere, cu muste ude\uscate sau cu nimfe.
In functie de stilul ales iti alegi si batul.
Deci ce preferi?
Ma intereseaza doar pentru pastrav si cu muste uscate. Cam clase ar trebui la bat, mulineta si fire?

Multumesc

andrei_89
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de andrei_89 » 13 Apr 2011, 19:43

HellRAISER scrie:am uitat inca o treaba pe lac sau pe rau vrei sa pescuiesti? :D
Ma intereseaza doar pentru lac..

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 13 Apr 2011, 19:44

o clasa 4-5 undeva intre 8-9 picioare....un snur Floating, fie DT sau WF (Double Taper sau Weight Forward) La uscate se preteaza un DT mai bine, asta la fel sa fie din aceeasi clasa cu batu (este foarte important ca batul sa se ''impace'' cu firul) O mulineta de aceasi clasa cu batul si snurul, ceva leadere de cumparat pana ce inveti sa le faci tu....ceva muste de la un magazin din localitate....si esti pregatiti. Urmatorul pas (asta este cel mai important in fly fishing) CASTING :!:
Grupa mare....cauta pe cine a recomandat Tavi :wink:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 13 Apr 2011, 19:45

o sa ajungi tu sa ii cauti pe rau cu streamere :twisted:

Scrie răspuns