discovery science

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 25 Noi 2005, 11:53

adi
desi nu pescuiesc asa de mult la ff dar acum sunt de acord cu aceiasi care la inceput si mie au zis ca stilurile cu care am pescuit pina acum doar o pregatire au fost spre un nivel mai ridicat (finete, inteles, respect fata de natura) .......
chestia cu copaci cu cit mai mare cu atit mai bine, daca esti meseriasi si cu un bat de 4/5 scoti un copac de 10kg, ce poti sa faci cu un bati math sau de spin merge si cu bat ff, din pacate acum tre sa ne bucuram si pt. crengute ......
in ff nu e vorba despre nu stiu io ce mari capturi , pt muscarii nu conteaza doar un pic daca nu-l prind peste, cind intorci acasa esti la fel de bucuros parca te le-ai prins vro 500 de pesti
nu zic e mai rotund o partida ,cu peste, dar in ff idea principala e ca sa schimbi cit mai putin in natura
sunt muscari la care satisfactia totala da legatul mustelor, sau la alti plimbareala pe mal sau chiar sa prinde si pestii , dar au ceva comun : iubirea naturii
io-ti garantezi ca daca incepi muscaritu si nu numai tehnica ci inveti si idea muscaritului ,chiar daca dupa un drill de 20 minute ratezi un copac din asta, no sa-ti pare rau de loc

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 25 Noi 2005, 14:05

eugen scrie:nu este comod sa pescuiesti la streamer si nici asa de frumos ca la uscate. mie imi place totusi si inteleg mai bine streamerele decat mustele uscate, nimfele sau udele, as vrea sa stiu sa-i ard cu uscate dar nu am fost in stare.

daca ai incercat la streamer si nu ti-a iesit ai gresit tu undeva, fie musca, fie locul sau adancimea. eu am prins si din greseala cu streamere. cel mai mare avat pe care l-am prins mi-a dat cand stateam ca prostu' cu snurul pe apa, fara recuperare si nimic, eram la prima partida din an, prima oara cand dadeam la avat, cu o musca legata dupa un pattern luat de pe net.

:wink:
Am lanseta si snur pentru streamere dar inca nu am incercat acest stil deoarece nu am avut nici timp si cu cine. Daca la musca am mers destul de des pe Sabar, la streamer nu mi-am facut timp desi stiu cateva locuri cu clean si stiuca pe Neajlov unde am prins la vobler si oscilanta. Problema de prioritati :lol: .
Oricum, pentru cei care stau in dubiu in ceea ce priveste acest stil le pot spune atat: nu au vazut o lumanare facuta de un clean at cand sare la o uscata. (nu stiu cum este la pastrav pentru ca nu am fost inca!)

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 25 Noi 2005, 15:02

crisp,

din cate vad eu, se contureaza asa un fel de club. suntem mai multi care o sa tot iesim ca sa invatam impreuna sa dam mai bine la musca. asa ca inevitabil o sa ai cu cine merge sa dai si la streamer anul viitor. :wink:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 25 Noi 2005, 16:19

eugen scrie:crisp,

din cate vad eu, se contureaza asa un fel de club. suntem mai multi care o sa tot iesim ca sa invatam impreuna sa dam mai bine la musca. asa ca inevitabil o sa ai cu cine merge sa dai si la streamer anul viitor. :wink:
Vin si io daca ma primiti :)

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 25 Noi 2005, 18:22

:) ti-ai pus in cap sa demonstrezi ca se poate cleanul iarna si cu muste?

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 25 Noi 2005, 19:53

Si pt. mine pescuitul cu musca artificiala e cel mai frumos pescuit si pot spune ca am pescuit in toate felurile posibile la noi in tara.

Doar ca am descoperit acest pescuit ceva mai tarziu cand lucrand pe Somesul Rece si cand spre norocul meu muncitorul cu care lucram un muntean din zona in care locuiam(mai jos putin de VOJOITA)mi-a arata cum se pescuieste la musca artificiala,chiar daca batul de fly era un bat de alun de varful caruia legam niste sfoara scoasa din cauciucurile de masina(era mai grea decat sfoara obisnuita ajutandu-te la aruncare)iar de sfoara un mono de diferite grosimi pe care legam doua muste.
Spre diferenta de pescuitul practicat de mine inainte acest pescuit era ceva de vis,sa vezi sarind un pastrav de unde credeai ca sunt numai pietre si apa f. limpede....Nu mai discut de frumusetea locurilor prin care pescuiai.

Tot in acea vara l-am intalnit acolo la pescuit pe clujeanul PORZOLT,CAMPION NATIONAL LA CASTING si abia atunci am inteles "arta" acestui pescuit,urmarind ce frumos lanseaza si aseaza musca unde eu cu batul de alun nu puteam ajunge.
Din pacate din cauza serviciului,munca de teren departe de Oradea din mai pana in noiembrie,fara a avea masina ,a trebuit sa ma adaptez locurilor unde munceam,doar ca incercam sa aleg pe cat posibil un loc de munca care sa aiba in apropiere o apa in care sa pot pescui(de munte sau de deal).
Cat am putut am pescuit de atunci la musca si cum am spus pt. mine e cel mai frumos pescuit,dar pe care l-am practicat din cand in cand fara a putea ajunge insa la nivelul la care doream si la care eram la ...stationar.

Desi imi place si acum la fel de mult nu-l pot practica din cauza unor probleme ce apar cu varsta referitoare la sanatate.
Dar tot nu am renuntat total si mai prind pesti la streamere si poate o sa va mirati,folosind nu batul de fly ci un bat facut pe blank de fly dar pt spinning.
Si am prins destui white bass si calcani desi modul meu de a pescui cu streamere cu bat de spinning nu e cel mai adecvat pescuitului cu streamere,dar daca prind pesti si asa nu vad de ce nu l-as practica spre surprinderea celor ce nu inteleg cum pot prinde asa.In loc de fir fly scufundator eu pe firul meu FIRELINE ,mai precis pe leader pun plumbi suplimentari ce ma ajuta ca streamerele sa ajunga pe fundul apei(daca banuiesc ca pestii urmariti sunt acolo)si ca sa arunc la distanta la care banuiesc ca sunt pestii.Apoi prin recuperare cu mulineta si miscari din varful batului(un pic mai altfel decat la jig) fac pestele sa atace streamer-ul.Cand pestele e intre ape sau la suprafata batul meu lung(aproape 4m.) ma ajuta sa mentin streamere-le la adancimea dorita si culmea e ca prind peste.

Eugen are dreptate,cu streamere poti prinde tot felul de pesti si nu trebuie sa vezi asta numai pe DISCOVERY ca sa-ti dai seama ca se pot prinde,dar numai daca stii sa alegi marimea si culoarea streamere-lor si stii sa le dai "viata" in apa poti prinde.

Iar referitor la fly fishing imi lipsesc acum postarile lui PETRU DIMA,un "guru" in acest domeniu,postari pe care le citeam cu sufletul la gura....
Sper ca acesta sa posteze din nou ca altfel ar fii o pierdere pt. acest forum,ce nu poate fii substituita usor.

Jean Scurtu

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 28 Noi 2005, 09:11

eugen scrie:crisp,

Sper!!!

AndreiB
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiB » 28 Noi 2005, 13:11

-----------------------------------------------------------
crisp,

din cate vad eu, se contureaza asa un fel de club. suntem mai multi care o sa tot iesim ca sa invatam impreuna sa dam mai bine la musca. asa ca inevitabil o sa ai cu cine merge sa dai si la streamer anul viitor
------------------------------------------------------------

Si eu ma apuc de treaba in primavara. Pana atunci sper sa-mi vina scula (inca e in USA). Tinem legatura.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 28 Noi 2005, 13:52

eugen scrie::) ti-ai pus in cap sa demonstrezi ca se poate cleanul iarna si cu muste?
Se poate pescui sigur :) Cunosc pe cineva care a prins.

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 30 Noi 2005, 13:05

[quote="AndreiB"]-----------------------------------------------------------
crisp,

din cate vad eu, se contureaza asa un fel de club. suntem mai multi care o sa tot iesim ca sa invatam impreuna sa dam mai bine la musca. asa ca inevitabil o sa ai cu cine merge sa dai si la streamer anul viitor
------------------------------------------------------------

Astept cu nerabdare!!!!! :)

Scrie răspuns