constructie leader
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
merci din nou Mihai, o sa fac aprovizionarea de mono-uri cu diametrele respective.
unii am inteles ca isi construiesc un tip de leader pe o scandura cu cuie, dupa sablon, ala pare prea complex pt mine.
unii am inteles ca isi construiesc un tip de leader pe o scandura cu cuie, dupa sablon, ala pare prea complex pt mine.

Michael va recomanda Regulamentul forumului
....s-o crezi tu....Michael scrie:leaderele conice mi se par cam rigide si au memoria tamburului pronuntata.
as incerca un leader construit, presupun ca este mult mai flexibil si caderea mustei poate fi astfel mult mai naturala.

....flexibilitatea nu e un avantaj....

...din contra rigiditatea ajuta la desfasurarea liderului ...
...tipetul e suficient pt a da finete prezentarii mustei ....dar nici ala nu e bine sa fie prea moale.....

deci pentru leader pot sa folosesc orice tip de mono, sau conteaza calitatea lui?fiind nou in MA si neavand pe cineva sa-mi explice ,la magazinele de pescuit mi-ar vinde orice
. daca nu conteaza , ma descurc, dar daca conteaza atunci fiti buni si dati-mi nishte tipuri de fire.
banuiesc ca firele trebuie sa fie transparente,nuh?
multumesc

banuiesc ca firele trebuie sa fie transparente,nuh?
multumesc
daca faci leadere impletite (rasucite) : pt uscate din 0.08-0.10 sunt mai bune firele moale , fara nici un fel de component special adaugat sau teflonate etc ...
daca faci leader rasucit (2 fire numai) pt streamer din 0.25-0.35 cele rigide is mai bune pt ca cand dai la distanta astea se intind mai bine si musca nu ramane in "urma" firului (cand ajunge in apa) ....
daca faci leader rasucit (2 fire numai) pt streamer din 0.25-0.35 cele rigide is mai bune pt ca cand dai la distanta astea se intind mai bine si musca nu ramane in "urma" firului (cand ajunge in apa) ....
hehe, ce-mi place mie cand vad ca se desfasoara leaderul pe apa in forma de spirala...mama lui de leader.dragos74 scrie: ....s-o crezi tu....![]()
....flexibilitatea nu e un avantaj....![]()
...din contra rigiditatea ajuta la desfasurarea liderului ...
...tipetul e suficient pt a da finete prezentarii mustei ....dar nici ala nu e bine sa fie prea moale.....

cu tot stretchingul aplicat..... sper ca in anotimpul cald isi mai pierde din memorie.
Michael va recomanda Regulamentul forumului